Kick off-kalven

Norrköping nästa. Kick off med jobbet. Första gången för min del. Blir nog bra. Ska bli kul att se vad chaufförarn hittar på i musikväg på ditvägen också. Har vissa förhoppningar... Haha!

Annars känns det som att jag varit väldigt ofta i Norrköping i år. Med mina mått mätt iallafall. Är nog bara tre gånger, nu när jag tänker efter. Thorsten Flinck (om det ens  var i år), inflyttningsfesten samt IFK Norrköping-matchen. Men jag har nog mjuknat i mitt omdöme en del dock. Och det är väl bra i det här fallet. Eller bra och bra. Spelar nog ingen roll. Är jag rörig? Förmodligen. Slutar då.

Den där filmtävlingen gick ju inte så jäkla bra. Alls. "Aliens" var det iallafall. Får väl dras med min jädra Judas Priest-skiva ett tag till.



Bock head

I drygt åtta månader har jag haft ett avhugget julbockshuvud liggandes på min micro. Vafasen har jag inte gjort nåt åt det för?

image322

Om någon undrar över hur det över huvud taget kom dit från början, så var det en julklapp från Alec. Visste inte vart jag skulle göra av det. Så det hamnade på micron...



Äntligen utsövd

Tror att det är första gången på hela veckan som jag sov länge. Skönt skönt.

Sista semesterdagen så. Blir nog en tur till stan igen. Sen har jag ett akut diskbehov i köket också. Sådär kul bara.



Skrivbordet ikväll

Ut med Heaven Shall Burn-bilden och in med den här gamla klassikern. Hyfsat städat nu också!

image321



torsdagskvällen

Marängswiss hos Angelica, ihop med Alec och en liten, liten hund. Kusins hund. Den var lite, lite mindre rädd den här gången. Gott var det också.

Hmm, inget sunt leverne den här veckan direkt. Men jag har ju semester så. Får ta och ändra en del från och med nästa vecka. Fast då verkar det ju bli avslutningsfest för Lord.



Håll käft!






torsdagseftermiddagen

Ännu en tur in till stan. Den här gången i sällskap med Alec & Lord. Skulle ta en pizzafrukost. Vid tretiden. Hamnade på Mozzarella igen. Gott igen.

Gick sen runt på en möbeltur. På grund av den yngre av kattsystrarna måste jag ju skaffa en ny soffa... Hahaha! Nävars, skulle gjort det ändå. Var inne på Bang & Olufsen. Jäklar vilka grejer. Vill ha!

En trevlig eftermiddag i solen.



torsdagsmorgonen

Vaknade nån gång. Mådde inte bra.

Om det är någon kroppslig defekt på mig själv som jag stör mig på, så är det oförmågan att sova dagen efter. Varför kan jag inte bara gört? Läst lite Jan Guillou istället. Bra skit!

Har en dum jävla spyfluga i fönstret. Varje gång jag öppnar upp för att släppa ut honom, flyger han upp och gömmer sig bakom persiennen. Trög. Mördarn reinkarnerad igen?

Nu funderar jag på om det finns någon som kan tänkas vilja ta en pizza till frukost. Lord svarar inte. Får nog äta själv.



onsdagskvällen

Den liknade tisdagen i vissa avseenden. Andra inte alls.

Förfest i Johannelund.
   (fan, cykeln är ju kvar där)
   Öl. Sms-biljett, duggregn, löpning till bussen. Avstigning S:t Larskyrkan. Platens för andra kvällen i rad. 50% i baren. Rätt billigt. Nån white russian blev det. Träffade
kusin och hetsade lite om kusinfesten. Får ta tag i det.

Flöt på. Lite dimmigt. Hemgång till Tannefors med Alec & Emelie. Nådde Kungsberget strax efter tre. Tror jag. Satte mig vid datorn och skrev det arga inlägget nedan. Och lite msn på det. La mig halv fem.



Nytt sov-band

Nya favoritbandet att sova till: Deadlock. Gör nog det snart. Sover till dem alltså. Inte pigg alls idag. Platens igår var kul.



Åååååååååååååh

Om det är någon grupp av människor jag blir innerligt förbannad på, så är det svenska (företrädesvis) killar som blir aggresiva när de dricker alkohol. Jag finner inte ord för hur jävla förbannat fjantiga ni är. Helvete. Sluta för fan. Jag klarar inte av er mera. Hur jävla moget är det att bli aggressiv mot folk på krogen när man har druckit? Jag föraktar er så jävla mycket. Allvarligt, tycker ni att det är typ manligt att vara aggressiv, eller?

Fan er.



Linköping 070829

Var nere på stan med Alec och handlade, åt och gick runt. Såg den lilla människan i civila kläder på Gränden. I kön till bankomaten passerade ett tåg med studentjävlar... Om ni undrar över det fladdrande fingret i högerkanten i början så är det Alec som visar studenterna fingret.





Diverse - onsdag

Här är lite smågrejer från de senaste dagarna. Uppsamlat för att öka läsvärdheten. Typ. Eller nåt.

* Fuck Forever gått upp på förstaplats
min last.fm-lista över mest spelade. Coolt.

* Polisens nya vapen - hårdhandskar

* Inte för att jag har bil, och dessutom gillar jag ju nya hus, men i och med det här bygget lär det dröja fem år till innan båda filerna på Industrigatan i nordlig riktning är öppna. Lite störigt är det allt.

* Lyssnat mycket på Purified in Blood nu. Ångrar mer och mer alkoholintaget den dagen på Hultsfred '06 när vi såg dem...

* Ogillar verkligen starkt uttrycket 'yay/yey'. Sluta skriv det för fan. Skitfult är det.



Kom igen!

Jag vill verkligen bli av med den där Judas Priest-skivan!



Tisdagskvällen

För några veckor sen var den här kvällen omtalad som den sista cp-fyllan av Alec och mig. Nu blev det inga sådana fånigheter, utan en lugnare och säkerligen bättre kväll än så.

Taxi till Berga för förfest. Trevligt. Starka... vad det nu var för nåt. Gott iaf. Ett par öl. Taxi in till stan. Ner till Platens. Två White Russian. Såg Jensen!

Konsert sen med Mustasch. Har inte lyssnat överdrivet mycket innan. Men det var riktigt kul och bra! Och varmt som en kalv. Och vi "fick igenom" ett bassolo. Roligast var helt klart gört-skrikandet från publiken... Sångaren hade nåt halvskabbigt göteborgsuttryck, som publiken skulle svara "Det vet du!" på. Han frågade sen vad man sa i Linköping, Alec lyckades komma fram till micken och skrika "Gört!". Så, det blev ett par såna sen. Jäkligt kul!

Körde spermietaktiken
   (andra gången för kvällen)
   för att ta sig fram till jackorna. Drog oss sen hemåt Tannefors. Slokörade? Inte då. Hahaha!

Spread the word. Gört alltså.

image317
image319
image320



Nyss hemkommen

Min Heaven Shall Burn-tröja är dyngsur. Och det här var vad vi såg:

image316

Mer imorgon...



Gissa filmen

Vad är det för filmaffish som nu hänger på min vägg? Svara i kommentarsfältet. Vinnaren får en Judas Priest-skiva. Angelica och Alec får tyvärr inte svara. Om ni inte svarar fel är klart. Då får ni också vara med.

image315



pensionärsproblemet kvarstår

Kom hem från den andra av hittills två besök inne i stan. När jag svänger runt och ser huset, ser jag även en karavan. Fem tanter. Med rollatorer. Ska ta sig in i huset. Självklart kunde jag inte kommit hem två minuter tidigare och sluppit allt. Nejdå, nu hamnar jag på plats nummer sex i kön i källaren
   (var tvungen att ta den vägen då jag hade cykeln)
   Trodde att jag skulle fått vänta i två omgångar på att öht komma nära hissen. Men som tur var visade det sig att alla fem skulle in i nån sorts förrådsrum, och dricka kaffe. Vafan gör de därnere och dricker kaffe? De har väl egna lägenheter där de kan sitta i ihop? Nejdå, de ska ner i källarförrådet och dricka kaffe.

Husjävel.



Dvärgar i Stångån

När jag och Angelica satt på Mozzarella i lördags och åt, kom jag på en affärsidé. Tänk om det fanns flottar i Stångån som man kunde åka med om man skulle nånstans längs ån. Och tänk om det var dvärgar som körde dessa flottar. Tänk vad perfekt om man sitter på exempelvis Mozzarella och kunde gå ner till Stångån och hoppa på en flotte och bli hemkörd till sin del av Tannefors eller Hejdegården.
   (av en dvärg)
   Shit vad bra det hade varit. Lite som i Venedig, fast med en dvärg som gondoljär istället för nån italienare.

Hmm, det här måste vara min tionde affärsidé som på ett eller annat sätt involverar dvärgar. Minst.



Ha!

Lurade kameran genom att tappa den diskret i bordet här. Funkar igen nu. Krukväxtbilderna blev inte så bra som jag tänkt mig. Så här kommer en bild som inte heller blev så bra, men lite bättre iaf.

image314
Linköping vid 22-tiden 27 augusti 2007



Kamerajäkel

Min kamera verkar ha lagt av totalt nu. Och jag som hade tagit skitläskiga nattbilder på mina krukväxter igår kväll. Illa illa. Vad ska jag ha för nån ny? Kamera alltså, krukväxterna lever och frodas fint som det är.



Besöksrekord

Ojojoj, knäckte det förra rätt rejält. 37 personer besökte bloggen igår. Inga jättesiffror, men ändå en ökning med 54% från det förra på 24. Tack & godmorgon!



Matchen

Kom till Korpvallen i isande regn. Kallt regn iaf. Ställde oss under ett träd för att invänta uppehåll. Gick inte, så vi tvingades ut till planen för att spela.

I regn gick det som det brukar. Förlust alltså. Fast vägen dit var lång. Och den inleddes med ett positivt besked. Macke gjorde comeback! Efter två års skadefrånvaro var det dags för honom att åter äntra Korpvallen gröna
   (bruna)
  gräsmatta.
  (plana leransamling)
   Men sen blev det tyngre. 1-4 efter första halvlek. Andreas K stod för vad som visade sig bli årets sista Mås-mål. Och i andra föll vi till en början igenom igen. Reste oss rätt hyfsat mot mitten av andra, men det hjälpte inte riktigt. 1-9 slutade det hela.

image312
image313



Losing spree

Ja, på något sätt lyckades Mås med konststycket att förlora ännu en match med 1-mycket. Så nu är säsongen helslut. Utförligare rapport kommer förmodligen ikväll. Nu jäklar blir det klassisk film; "Den Sista Färden". Eller den ska väl föreställa klassiker iaf. Mycket möjligt att jag efter att ha sett den betraktar den som en påse skit. Men det tror jag inte. Hoppas verkligen inte det.

En annan sak att hoppas på är att jag inte lyckas spela sönder Abalone Dots "Long Lonely Road". Ytterst, ytterst troligt att det blir så dock.



Semester ska det föreställa

Börjar nästan få lite tråkigt nu. Och det har ju bara gått några få timmar av semestern. Får hoppas att det är övergående.



Tantskrälle - pt. 2

Nu ringde precis den jäveln upp och frågade om jag var klar med tvättstugan. Klockan är kvart över nio för fan. Så gick det med min plan att glömma bort att säga till henne.

Får ta och skaffa hemligt nummer.



Vecka 34






Semester

Ok, då inleder vi semestern då. Med att tvätta. Kul.



En av flera bra dagar

Fick ett infall under kräftskivan i fredags; att typ lista de fem bästa dagarna från den här sommaren. Har inte kommit så långt att jag bestämt mig för om det är en bra idé än. Så jag nöjer mig så länge med en bild
   (never before published!)
   från en av dagarna som kommer vara med om jag verkligen gör en lista...

image311



Nja

Det där blev ju varken bra, eller var kul. Inte lika enkelt som jag hade tänkt mig. Får se om jag dumpar det projektet. Eller tar upp det i slutet av nästa vecka. Sen kom det ju regn också.



Fotoprojekt #2

Ska strax ge mig ut på ett nytt fotoprojekt. Tänker nog inte avsluta det idag. För er som missade det, så finns det första projektet; Broarna över Stångån, att titta på här och här.

Tar med mig mobilen med följande spellista:

Abalone Dots - Long Lonely Road
David Bowie - Velvet Goldmine
Marilyn Manson - Down in the Park
Marilyn Manson - Heart-Shaped Glasses
Marilyn Manson - If I was your Vampire
Marilyn Manson - Spade
Säkert! - Allt som är ditt
T. Rex - Dreamy Lady
The Beautiful People - So This is Suicide

Och kanske nån till.



Musik vecka 33

Från Last.fm. Mest spelat här hos mig...


Vecka 33 var det där. Är väl inga större konstigheter. Mer än att Five Finger Death Punch har jag lite dålig koll på. Måste varit Alec som spelade dem på fredagen. Ikväll eller imorgon kommer denna veckas mest spelade. Gissar på T. Rex eller Europe.



Dags för avfrostning


image309




Abalone Dots

Hörde dem på Morgonpasset i torsdags. Shit vad bra! Lyssna här:

"
Long Lonely Road"

Kul med ett bra förband till Winnerbäck!



mitten och slutet av natten

Inte vanligt att jag är uppe och rätt pigg så här dags på en söndag. Den här sommaren iaf.

Till natten; vaknade vid 0450 av att någon skriker: "JAG HATAR ER LINKÖPING, NI ÄLSKAR MIG LINKÖPING" om och om igen. Först trodde jag att det var nåt vanligt standard-hemgångs-fyllo som brukar gå förbi utanför här på fredag- och lördagsnätter. Men skriken kom närmare ifrån. När de blandades med skratt, insåg jag att det var min käre granne ovanpå som hade efterfest. Han är en av de få här i huset som inte är en 86-årig tant med tvättstugan som sin huvudsakliga sysselsättning och bekymmer. Han är rätt trevlig, och jag somnade om nästan direkt, så jag är väl inte direkt arg. Men ändå, lite fult var det allt. Så nu sitter jag här och lyssnar på Purified in Blood på aningen för hög volym för en söndagsmorgon. Lite högljudd norsk scientologi-core metal kan han fasen ha.

Avslutningen av natten... Drömde. Väldigt fult. Skulle se en Guns N' Roses-konsert i Stockholm med en kompis (glömt vem det var). Av någon konstig anledning kommer jag inte till arenan (som liknade Hovet, men inte var det) förrän Don't Cry spelas. Vilket innebär att det inte är mycket alls kvar av konserten. Typ bara Paradise City. Men men, så var det iaf. Jag tar mig ner till golvet och in i publiken.
   Nu börjar det bli... underligt, är väl ett bra ord. Det är inte särskilt mycket folk på golvet. Och de som står där är ihopträngda i mitten. På grund av att en person åker fyrhjuling runt dem, så att de inte ska kunna flytta på sig. Verkar ju helt normalt. Killen med fyrhjulingen skapar ett tomrum på kanske 50 meter fram till scenen.
   Mot slutet av låten går Axl ner från scen och fram till oss som står i publikklungan; vi som halvt njuter av konserten, och halvt försöker undgå att bli överkörda av fyrhjulingskillen. Axl låter några sjunga med, och sen bjuder han upp mig och min kompis på scen. Låten slutar precis då, och jag tar för givet att det ska bli något extra exklusivt extranummer
   (Guns N' Roses-konserter slutar ju alltid med Paradise City annars)
   så jag går glatt runt och hälsar på Tommy och Dizzy och de andra. Men sen kommer Axl ut igen och det visar sig att jag och min kompis bara ska vara med när bandet tackar publiken för spelningen. Så vi ställer oss bredvid de andra och bockar och tackar.
   Sen hann jag med att prata med en tjej där på scen också. Hon åt glass, och tyckte att struten var alldeles för liten. Jag fattade inget alls.



söndaglördag

Känns som en bortslösad lördag det här. Rätt så. Klar söndagskänsla på den också.

Efter att ha städat upp det värsta i Skeda Udde tog vi oss in till stan. Dumpade skräpet på återvinningsstationen i Malmslätt, körde hem Andreas C, och återvände till Tannefors. Har sen nästan bara blivit slösurfande därefter. Rätt meningslöst.

Jag och Angelica tog dock en pizza på Mozzarella. Trevligt, även om hennes pizza inte såg så vidare värst ut. Min var helt ok. Fast Napoli var fortfarande bättre.

Sov en stund förut. Och lyssnade på Deadlock under tiden. För att reprisera förra lördagen hos bror.

image310



Hahahahahahaha!

Det här var nog dagens roligaste:

'
Betygsättning av tre teckningar jag fått av Signe'



Tantskrälle

Skulle ut förut för att äta pizza med Angelica. Blev stoppad av en av tanterna här i huset, som sa till mig att jag skulle säga till henne när jag var klar med min tvätt på måndag förmiddag. Så att hon inte missar en endaste minut av sin möjliga tvättid. Har de verkligen inget bättre för sig? De kan ju tvätta när fasen som helst. Tänker glömma bort att säga till henne. Helt klart.



Kräftskiva

Det var riktigt många år sedan jag var på kräftskiva. Har för mig att den senaste var hos Macke i Skeda Udde. Och då åt vi inte ens några kräftor. Grillade istället. Var nog samma kväll som skåpet och den spanska krukan pajade.
   (jag var oskyldig till båda, även om vissa bilder antyder annat)
   Men igår var det dags. Hade dragit ihop en med Angelica och Alec.
   (var visserligen Angelica som gjorde det mesta dragandet)
   Hursomhelst, 23 personer på altanen i Skeda Udde. Och mycket kräftor. Jag åt mina första kräfthuvuden nånsin. Var ju gott. Jue. Snapsade Jelzin-vodka. Inte gott nånstans alls. Och den knarkade ryssen på förpackningen gör ju inte saken bättre. Cheesecaken till efterrätt blev bra den med. Sen var brödet förjäkla gott också!

Var en trevlig fest, även om det som vanligt droppade av för mycket folk för tidigt. Vid halv två var vi bara fyra tappra kvar; jag själv, Angelica, Anette & Andreas C.

image301
Nån timme innan alla kom

image303
Lotta, Emelie, Lisa, Jag & Andreas C med bål. Andreas, som är lite hårdare, dricker öl istället

image308
Angelica

image304
Alle, Andreas C & jag. Samt en liten, liten del av Emelies hår

image307
Alec (rätt lycklig ser det ut som) & Emelie

image305
Jag & Macke med cheesecake

image306
Alec visar sina dödsglas för Lasse

Finns förmodligen fler bilder
här



Godmorgon

Kräftskivan igår blev lyckad. Återkommer med bilder och annat. Ska ta och släpa mig upp till övervåningen nu och hjälpa syster städa. Och kanske väcka en och annan övernattare.



Fantasinyheter

Blir så glad, så glad av att se att de är tillbaka...

'
Stor man hittad på Nya Guinea'



off to Cape Spoona

Japp, ännu en helg
   (eller del av helg iaf)
   i Skeda Udde. Åker om en halvtimme. Blir nog fasen kul!



Ibland blir jag nästan arg på mig själv

Som när jag gör cheesecake till exempel. Försök inse hur enormt goda de här två på bilden är! Finner inte ord.

image300



Ofrivillig kvällspromenad

Skulle inhandla diverse till morgondagen, och tog en kvällstur till ICA här i Tannefors. När jag kommer fram och ska betala hittar jag inte plånboken. Fasen också. Och det var den lilla människan som stod där i kassan. Fan också. Då de stängde om fem minuter, fick jag vända hem tomhänt och ta mig bort till Hemköp.

Hörde hög musik i närheten av mitt hus. Misstänkte starkt att det var Tobi som höll på med nåt skumt. Men när jag passerade där var det tyst. Visade sig att det i Kungsbergsskolans matsal var nån form av turkisk/syriansk/persisk/allmänt arabisk eller mellanöstersk fest. Hursomhelst spelade och dansade de som ena kalvar.

Så, NU blir det till att förbereda morgondagen. Nästan en timme försenat.



Slänger in en bild

En av den här sommarens bästa. Eller är den egentligen bra? Mitt fototeoretiska kunnande är nog nästan ännu mindre än mitt musikteoretiska dito. Hur nu det är möjligt. Jaja, det finns säkert fel med den, men jag gillarn, och det var en kul kväll!

image299



Inga planer för lördag

Några tips?



Avslutar dagen

Tror det iallafall. Snart. Bilden nedan togs från min balkong den andra april 2005.

Linköping kan ju faktiskt vara rätt fint ibland...

image298



Läs

Peter Englunds blogg. Sarkofag.

här



Jaaaa!

Världens roligaste blogg är tillbaka;

FANTASINYHETER

Fasen vad kul! Toblerone-ätandet har för övrig avtagit nu. Bara två stycken på de senaste tre timmarna. Fast totalen på sex har gjort att min matlust försvunnit. Känns inte så värst bra. Direkt. Alls. Jaja, imorgon blir jag förhoppningsvis av med en hel del av dem.



Fyra nu...

Toblerone alltså. Kan inte sluta.



China!

Yes, idag var det äntligen dags för kinamat på lunchen. Skulle kanske förtydligat att mitt utfall mot asiatisk mat igår inte var riktat mot just den sorten. Gillart verkligen!

I övrigt på matfronten så har jag hunnit med med två Toblerone under den dryga halvtimmen jag varit hemma. Överväger att köra på Jockes förslag och släpa med mig ett antal till jobbet imorgon. Fast jag borde nästan bojkotta honom lite på grund av kommentarmissen....



Bättre Lisebergsbilder

Är lite avundsjuk på systers kamera. Ska jag sno den? Hahaha! Här är iaf några till bilder från Liseberg...

image295
Bror och syster i rulltrappa

image296
Alla tre

image297
Jag, Lisa, Emelie & bror



Förra veckan var det korv...

...den här veckan är det Toblerone; jag har för mycket! Kom hit och ät upp den! Vem som helst, bara jag slipper äta allt själv.

image294



tisdag 070821

Hyfsat normal dag. Första sen i onsdags. Eller normal och normal. Kände mig i stort sett bakfull när jag vaknade imorse. Har sovit för lite i några dagar nu. Ska försöka ändra på det inatt. På det hela känns det dock inte så jobbigt, dagarna som föregick den här har ju varit jäkligt bra. Inte för att det riktigt går att jämföra dem, men lördagen var  riktigt, riktigt kul! Tack alla!

Lunchen idag blev en riktig höjdare då Texas Longhorn öppnat igen! Härligt att slippa den asiatiska sörjan för en dag. Nävars, så illa är det kanske inte. Eller jo, ibland är det fasen det.

Korpen igår innebar historiens första WO för Mås. Illa illa. Fast det blev en träningsmatch istället, som vi enligt säkra källor vann med 6-3 (jag var inte med själv).



Liseberg 2007

Måndag 20 augusti, och 2007 års Liserbergsresa. I år var inte syskonen Andersson ensamma; Emelie och Lisa gjorde att vi blev full bil den här gången. Syster stod återigen för körandet. En av de få missarna med dagen var att Liseberg inte öppnade förrän 1500, och stängde redan vid 2200. Så det blev lite hetsigt att hinna med allt. Åkte en hel del dock;

3 gånger
Balder - djävulen förstörde våra bilder...
Flume-Ride - varav en gång med min Toblerone i famnen

2 gånger
Juke Box - fast roligast var att titta på Rockabilly-killen som åkte själv innan oss
Kanonen - första gången för min del. Tror att jag blundade majoriteten av den korta åktiden.

1 gång
Kållerado - inklusive en jävligt göteborgsk expert på Kållerado i flotten
Lisebergsbanan - tappat lite, har den väl?
Radiobilarna - komplett med ett utsett offer
Rainbow - rätt gay är den faktiskt
Virvelvinden - första gången för min del

Var väldigt, väldigt trött under hemresan
   (helgen satt förmodligen i alltför mycket fortfarande)
   men gjorde mitt bästa för att hålla mig vaken genom att försöka hålla syster vaken. Gick bra och vi kom hem som vi skulle. Somnade tjugo i ett. En bra dag!

image290
Chaufförskan

image293
Bror i Flume-Ride

image291
Popcornpaus. Syster, Lisa, Emelie & bror

image292
Syster, Lisa & albinokalven i Flume-Ride



semesterdag #6

Återigen semester. Den här gången blir det en tur till Liseberg. Ska bara ordna tonfiskrullarna, så drar vi sen. Iiiiiiiiiih!



Nykvarnsfestivalen 2007

På fredagen blev det som tidigare nämnt bara The Leftovers. Lyckades pricka in den klassiska Nykvarnskänslan. Vi gick från Tannefors, något berusade, och kom dit precis lagom i tid till spelningen. Mycket folk, och mycket bra.

Lördagen var lugn till en början. Efter filmen köpte jag en pizza på Alanya och gick till bror, där han och Emelie åt något veggo-aktigt. Men det såg jäkligt gott ut. Gick ner och såg Ludvig and the Gossarna vid fem. Lite annorlunda mot sist, men väldigt bra.

Jag och bror gick hem till honom. Lyssnade på Deadlock och David Bowie och sov en timme kanske. Skön soffa! Emelie kom sen tillbaka och vi hämtade upp Amanda, som jag absolut tyckte var det mest lika Axl i Welcome to the Jungle-videon jag sett.

Satt nere vid Stångån. Var väldigt kul! Trots alkisen som strök runt med sin rollator runt oss. Tog sen en tredje tur bort till Nykvarn. Den här gången för att se Lillasyster. Kommer inte ihåg för mycket. Förutom extranumret. När de kört sista "ordinarie" låten och gick av scenen, börjar vi i publiken skrika: "Vem är det som står kvar? Lok står när dem andra faller!". Jäklar vad kul det var. Och sen kom de själklart tillbaka och körde låten. Var nästan som att Nykvar 2005 var tillbaka. Samma känsla.

Efteråt gick vi in till stan. Hände väl inte så mycket. Förutom att det var skum i fontänen på Stora Torget. På det hela en jäkligt kul kväll!

image289
Jag hos bror

image286
Vi hade det roligare än vad det kanske ser ut som här

image287
Lillasyster

image288
Inne på stan



Misär-bakis

Känns som att det var ett tag sen. Flyttar runt mig själv i lägenheten. Orkar inte göra någonting alls. Såg en fruktansvärt dålig film; Lost Voyage, med Lance Henriksen. Låg mest i soffan och tänkte på hur dålig den var.



En grej till

Mötte Leffler på Platens. Tackade för en kul blogg. Och på hemvägen stötte jag på Ludvig i S:t Larsparken. Tackade för en bra spelning i Trädgårdsföreningen. Idag blir det andra spelningen med Ludvig; 1700 i Nykvarnsparken.



Vaknar upp

Rätt bakis idag. Kanske förstods på inlägget när jag kom hem. Ska inte göra sådana. Hoppas jag.

Det största fysiska obehaget sitter dock i en liten jäkla blåsa på tungan. Störig som fasen är den.

Gårdagskvällen var bra. Bror och jag drack öl och Minttu och lyssnade på musik här. Kom ner till Nykvarn bra mycket senare än planerat, men det gjorde inte så mycket. Såg The Leftovers. Riktigt bra! Därefter in till stan och Platens. Kul, men jag drog mest runt planlöst. En white russian blev det.

Inte så många bilder alls. Förutom tre stycken på bror i Jesuspose på skulpturen
   (eller vad fan det är)
   i Järnvägsparken...

image285



ok

Tror att jag gör ett allvarligst försök att lämne en del av Andreas den här kvällen. Var kul, men ändå.



Fasen också

Blev Facebook hela kvällen igår. Tror att jag inlett en framgångsrik avvänjning redan idag. Känns så.

Ska nu äta korv för fjärde dagen i rad. Sådär kul. Men fasen, det var ju ingen som kom hit och hjälpte mig att få slut på den, så. Vad ska jag göra?

Ikväll är det Nykvarnsfestivalen som gäller!



Dags att gört

På riktigt. Har fan spenderat tid på facebook igår och idag.



Lämningar från grillmästarna


image284



Sugen på korv?

Har en jävla massa korv över sen i lördags och sen igår i vilket fall. Kanske nån som är intresserad av att komma hit och äta några imorgon? Tog tre tidigare idag. Upptäckte till min förskräckelse att jag inte har ketchup hemma. Får fixa det på ICA imorgon.

Apropå ICA så fick Anette och Sven-Åke igår se en gammal bloggpersonlighet när vi handlade; lilla människan!



Skönt

Det regnar igen. Hösten kommer!



Blandning

* Läste ut Paulo Coelhos "Elva Minuter" idag. Något besviken. Inte alls samma klass som det andra av honom som jag läst. Rätt tråkig bok faktiskt.
   * Sven-Åke stod för en liten besvikelse igår under grillfesten; till skillnad från hans normalt sett onormala matintag, höll han sig på en mänsklig nivå. Vilket skulle innebära anorexia för en normal människa.
   * Grillplaceringen igår var inte så bra kanske. Ser två brända fläckar på gräset när jag tittar ner från min balkong.
   * Sov middag idag. Innan middagen. Skönt som fasen att somna till ljudet av regnet. Snart är det höst!
   * Planerad Platenskväll blir hemmakväll istället. Känns rätt skönt. Ska ta tag i lite grejer. Och kanske se en film. Får se.


 

Nej!

Gula Huset har slutat med sin chokladpuddingsbuffé till efterrätt! Åt lunch där idag, och fick en större chock när jag såg att den var ersatt med små kvartsportioner chokladmousse istället. Dessutom toppades det hela med diverse fruktgrejer. Illa.



Grillfest

Tisdagskvällen innebar grillfest. Bror, Anette, Sven-Åke och jag själv var det stående inslaget. Annelie, Mr. S och två jag glömt namnen på, gästspelade lite.

Var en trevlig tillställning i Tannefors, en sommarkväll i augusti.

image279
image283
image280
image281image282



Fotboll (ja, vi förlorade igen)

Den här gången var jag dock inte med. Stod vid sidan av i kostymbyxor och skjorta och gjorde mitt bästa för att se ut som en respektingivande coach. Gick väl sådär. Dock bättre än själva matchen. Mötte Crvena Cvezda och förlorade 2-10. Mest minnesvärt var de fyra utvisningarna. Tre av dem resulterade i avstängningar (en för oss). Lite känslig domare.

Trots min icke-medverkar kommer jag förmodligen ha träningsvärk imorgon. Bar ner ett flak öl till bror på kvällen. Var tungt. Vi gjorde sen tacos, vilket tillsammans med tre Blackadder-avsnitt fick avrunda måndagen.



Det ska börjas i tid

Under söndagen satt vi ute på altan (fortfarande i Skeda Udde) och fikade. En granne och hennes två döttrar var med. De är ca fyra och sex år gamla. Helt plötsligt titter en av dem bort mot deras hus och skriker: "Titta, det är en katt på vår trädgård. Den får inte kissa i våran sandlåda". Varpå hon och hennes syster kastar sig ner från stolarna, springer igenom vårt hus, och över till sig för att skrämma bort katten.

Blev glad av händelsen. De har redan förstått så mycket, och kommer att växa upp till goda människor!



Mor 50 år

I lördags var det som sagt fest. 50-årsvarianten. Innebar mycket arbete före, ännu mer under och en del efter festen för mig. Fast det gick bra. Blev väldigt lyckat, och det är ju huvudsaken. Jag har tydligen hyfsade serveringsskills också; spillde bara vin en gång. När ätandet var klart blev det baren för mig. Gjorde en stabil insats som bartender ihop med Goomba.

Kul folk och trevligt. 84 personer allt som allt, tror jag att det blev tillslut. Det hela tog slut runt kvart i fyra. Gjorde en post-högstadiefest-rutin och duschade innan jag la mig att sova. Behövdes. Var fasen varmt.

På söndagen blev det lunch/middag på Sörgården. Rätt skönt som avslutning på det hela. Eller avslut och avslut, misstänker starkt att det står ett tält kvar i Skeda Udde som väntar på nedtagning...

image267
Jag under förarbetet. Lägg märke till de värda sandalerna. Trappen byggde jag och bror egenhändigt till fars 50-årsfest för två år sen.

image268
Tältet innan folket

image270
Jag i baren. Fortfarande innan folket kommit.

image271
Jag och bror ordnar med fördrink

image272
Far och syster

image273
Huvudpersoninnan

image274
Systers sångkompisar

image275
Kristoffer och bror (legendarer of Spoona)

image276
Paketöppning

image277
Sent i baren

image278
Dagen efter. Väntar på att gå till Sörgården.



Hemma

Tillbaka i Tannefors efter tre hektiska dagar i Skeda Udde. Eller, idag var väl inte så jäkla hektisk när jag tänker efter. Men lördagen var det definitivt. Utförligare rapporter kommer.

Avslutade helgen med en lång bilfärd som tog mig och syster in till stan, tillbaka till Skeda Udde, tillbaka in till stan via Vårdsberg och Vidingsjö. Men nu sitter jag alltså här igen. Hörs!

image266



Nu äre fest!

Imorron jävlar är det fest!!

image449





Snart

Om en och en halv vecka är vi tillbaka. Denna gång med förstärkning...

image264
image265



Mat mat mat

Medan Sven-Åke och Anette käbblar (se kommentarer på tidigare inlägg) om vad som är ett normalt matintag
   (och jag måste nog säga att jag stödjer Anette i den här frågan)
   så kan jag berätta att jag just nu intar en form av mellanmål. Mjölkchoklad med Daim och ett glas mjölk.



Godmorgon

Ifall jag inte hinner skriva nåt i eftermiddag/kväll så är det på grund av att förberedelserna inför 50-årsfesten imorgon pågår för fullt. Åker ut till Skeda Udde under eftermiddagen och är inte tillbaka i Tannefors förrän nån gång på söndag. Ska bli kul det här!



Min mat är din mat

Spenderades kvällen ihop med Sven-Åke och Anette på Napoli, denna mytomspunna pizzeria. På förslag från Anette körde jag på en Shazam, med camembert-ost. Av någon outgrundlig anledning valde hon själv bort denna jäkligt goda pizza. Fast inte helt... Minst tre gånger kastade hon sig över min tallrik, och slukade några ostbitar. Tyvärr var hon så snabb att jag inte hann fånga det på bild. Var dock helt ok då jag, till skillnad från Sven-Åke, har en ytterst normal ämnesomsättning, och blev fullt tillräckligt mätt av det jag åt.

På det hela var det en mycket trevlig sommarkväll i Linköping. Fast jag fick lite onda aningar när jag träffade på en gammal klasskompis utanför Sporthallen, under min väntan på Sven-Åke. Han kom löpande med en innebandy-klubba i handen. Var lite läskigt. Fast det blev ju en riktigt trevlig kväll. Väldigt trevlig.

image261
image262
image263



temperatur

Det var fan vad varmt det var då. Duschade precis, och nu går jag omkring i lägenheten likt en nudist, och försöker lufttorka, men det känns ju ändå som att jag har eftersvettningar efter ett mycket hårt träningspass. Typ.



Lunch

Det har varit rätt tyst på lunchfronten här. Jag äter fortfarande lunch, men har väl kommit till nån sorts insikt om att det inte är världens roligaste ämne att läsa om.

Idag blev det iaf köttbullar och potatismos på Kikkobar. Och igår var det typ fisk, tror jag. Också på Kikkobar.



Rätt nöjd

Det senaste halvåret har fasen varit rätt bra. Vet inte om jag varit så här nöjd förut. Så, stort tack till familj & vänner & diverse annat folk!

Nu måste jag nog sova.



Utomhusbio

Likt förra onsdagen tog jag mig till Trädgårdsföreningen där syster och en hel uppsjö av hennes kompisar väntade. Kvällens film var Finding Neverland. Gillar den verkligen, men tyvärr visade det sig att jag var alltför trött efter gårdagen och dagen. Så, jag la mig ner och gjorde ett halvhjärtat försök att sova. Gick inte alls, så jag försökte studera stjärnhimlen istället. Insåg att jag inte kan nånting när jag tyckte mig se fyra eller fem Karlavagnar, med det problemet att det saknades en eller flera stjärnor i samtliga. Så, jag kunde inte ens hitta Karlavagnen.



Viggeby '07

Medan förra årets Viggebytur utlöste min post-Hultsfredssjuka, blev det här årets lite lugnare. Var dock lite orolig när vi kom dit och det var fullt med kanoter ute i vattnet. Som tur var försvann de rätt snart. Och Macke, Sven-Åke och jag kunde sätta igång vår fotbollsmatch. Jag körde ensam mot de båda, och höll på att knäcka dem totalt, när Macke fick utgå pga skada. Jag tror aldrig att jag spelat så bra fotboll förut.

image258
image259
image260



Nine Inch Nails

Igår utnyttjade min fjärde-och-en-halfte
   (ytterst tveksam till att man säger så...)
   semesterdag till ytterligare en Stockholmresa. Denna gång tillsammans med bror, och med målet att se Nine Inch Nails på Hovet. Resan gick bra, och vi installerade oss kort i Sven-Åkes lägenhet
   (tack tack tack för lånet!)
   innan vi tog oss bort mot Globenområdet. Blev en måltid med duvinslag på McDonalds. Duvinslaget bestod inte i någon McPigeon eller något liknande, utan i en massa duvor som hoppade runt kring vårt bord. Bror gjorde sitt bästa för att Black Metal-skrämma iväg dem. Funkade sådär.

Satte oss sen utanför Hovet och väntade lite. Lyssnade på Vapenlicens och njöt i solen. Väl inne på Hovet tog vi två öl i Baren. Var helt själva där till en början. Bror funderade kring om det berodde på en medelålder på nitton år på spelningen. Efter ett tag gjorde två feta Type O Negative-killar oss sällskap. Följt av diverse mer eller mindre alternativa människor.
   Lämnade baren när förbandet dragit igång. De var inte bra nånstans. I sina bästa stunder lät de som ett urdåligt Cult of Luna. Jag tänker inte ens ta reda på vad de hette.

Nine Inch Nails sen då. Mina förväntningar efter Hultsfred 2005 var rätt höga, men de infriade nästan allt. Det enda egentligen som var negativt var att det var något lite folk i publiken, samt att jag bara kände igen fyra eller fem låtar. Rätt illa av mig. Bortsett från det var allting jäkligt bra. Och jag har aldrig sett ett så bra användande av ljus, eller en så snygg scen heller.

Och tillsist avslutningen med "Hurt". När Trent inledde den blev jag tvungen att ta ur öronpropparna. Så jäkla mäktigt! Och publikens jubel där. Fasen, vilken jävla låt det är! Alla borde få uppleva den live.

image253
image255
image256
image257
som vanligt blir konsertkort jättebra...



Snökalven mellanlandar #2

Off to utomhusbio...



Snökalven mellanlandar

Hemma efter ett Stockholmsbesök och en eftermiddags jobb. Och om en kvart bär det av mot Viggeby.

Ikväll kommer det utförligare rapporter och grejer.



tisdag morgon

Rätt irriterad över att blogg.se legat nere sen igårkväll. Jag hade ju åtminstone en kul grej att skriva. Nåja, när allt väl kom igång igen för några minuter sen, så hann jag göra det åttonde inlägget på blogg.se. Det ni!

Ikväll blir det Nine Inch Nails på Hovet i Stockholm med bror. Har längtat sen Hultsfred 2005.

image252



Vi kanske skulle behöva den här killen också?






Gomér & Andersson - Mås

I protest mot hur skitilla svenskafans-sidan funkar att underhålla/uppdatera så kör jag från och med idag alla matchrapporter från Korpen här istället. Min problem kan iofs ha lite att göra med en allmän oförmåga på sistone,
   (fråga Sven-Åke om mina facebook-erfarenheter om ni vill veta mer)
   men hursomhelst blir det enklare såhär för mig.

Så till matchen. Det sket sig. Igen. Första halvlek såg rätt bra ut, och ställningen var orättvist
   (hyfsat iaf)
   0-2 till Mås nackdel. Men sen vet jag inte vad som hände i andra halvlek. G&A inledde med att göra 3-0. Sen rann det på. 1-8 slutade skiten. Heder åt Fredrik som såg till att vi iaf gjorde ett mål. Tack! Synd på matchen när vi hade en legendar som gjorde comeback. Titta bara på stilstudien från förra året nedan, så förstår ni säkert att om han varit med varje match, hade Mås inte haft en vinst och åtta förluster som facit efter nio spelade matcher...

image251
Sven-Åke Andersson - Levande legendar



Två skivor vitt bröd och ett glas Tropicana apple

Det fick bli min middag. Kom hem från en första visit hos Anette på Repslagaregatan, och insåg att jag inte ätit mer än en banan sen lunch. Gott, men inte så jäkla näringsrikt eller mättande. Fast jag är ju inte hungrig, så det spelar ingen större roll. Jue.

Repslagaregatan visade sig ha en riktigt fin lägenhet. Med nåt rekord i förvaringsutrymmen. Jag tyckte att jag hade mycket, men det här var klart värre. Bättre. Ser fram emot ett återbesök!



Godmorgon

Blev inget tält i Skeda Udde igår. Kommer senare. Dock blev det gubbfotboll. Och Macke gjorde en storstilad comeback med två mål!

Ikväll startar korpserien igen. Vi får hoppas på en bra avslutning på en annars något tveksam säsong.



Tillbaka

Skulle bara säga det.



Snökalven vaknar till en ny dag

Ser ju att bli en fin dag det här. Och How To Spend It kom imorse också. Blir förmodligen även en intressant dag.



Himsa

Kan inte göra annat än att stämma in i hyllningskören till Himsas kommande skiva; Summon in Thunder. Nu har jag iofs inte hört så många andra stämmor i kören än min brors än, men fasen; skivan är så jäkla bra!

Just ja Jacko, vi såg dem på Skylten, vet du. På SKYLTEN i LINKÖPING. Hur stort är inte det?



Innebandy

Jag och ett par av mina närmaste kompisar har under nästan hela tiden vi känt varandra,
   (och det börjar bli en väldig massa år nu)
   haft en osviklig förmåga att skapa bollspel; vare sig det handlat om en enkrona på studentläktaren i Cloetta Center eller en liten sten på Mosebacke i sommarnatten.

I Stockholm förra helgen blev det en hel del innebandy hos Sven-Åke. Lite fusk egentligen, eftersom vi hade en riktig klubba, och en riktig boll. På tre personer visserligen, men ändå. Hursomhelst blev jag lite nostalgisk när vi höll på. Hur många anfall, hur många räddningar och hur många mål har vi gjort på varandra genom tiderna egentligen? Alles mål nedan är bara ett i en otroligt lång rad:





Gjorde en sökning...

Sökte på "evil cat" på YouTube och hittade den här:



Ren ondska...



Besöksrekord!!

Yes, hade 24 unika besökare igår! Krossade det gamla rekordet på 20. Så, nu börjar jag undra lite mera om vilka fasen läser? Har kanske koll på tio, femton. Men sen?



ok, lite väl hårt, men ändå

Räcker att se från 6:10 till 5:40. Baklänges räknat alltså.





vi blir bara fler och fler...

Satt på Magnolias uteservering och åt lunch igår. Mördarsniglar och olika metoder att ha ihjäl dem diskuterades. Någon hade hört om något medel som skulle vara väldigt effektivt, men att även katter kunde fara illa av det. Person två svarar lugnt: "jaha, det gör väl inget..." Kan tillägga att jag var person tre, eller möjligen fyra, och bara satt och njöt.



Spenderat för mycket tid med min bror?

Bjöd in mig själv på tacos hos min bror. Såg filmen De Gröna Slaktarna och låg och var allmänt utslagna efter maten. Vi är tysta, och i mitten av filmen visas ett skelett av en fågel upp. Inom samma halvsekund gör jag och bror ett nästan precis likadant fågelläte.

Shit, det var riktigt fult. Händelsen. Och ljudet.



Ok...

Det där mailet kändes verkligen helt overkligt. Något oförberedd...



onsdag natt

Avslutar dagen med att lyssna på Guns N' Roses "Coma". Det är fortfarande världens bästa låt. Förmodligen. Om åtta och en halv minut är den slut och då ligger jag förhoppningsvis i sängen med ett kapitel James Ellroy framför mig. Eller så somnar jag.

Godnatt, i vilket fall.



onsdag kväll

Spinningen gick bättre än i måndags. Och i morgon verkar det som att det blir ett jäkla dubbelpass. Vad är det för fel på mig?
   Cyklade hem på cykelvägen vid Tinnerbäcken. Nästan lite nostalgisk. Åkte den vägen alla tidiga
   (och kalla)
   morgnar när jag bodde på Banérgatan och jobbade i Berga. Fast sen kom det en myggjävel och flög in i mitt öga. Då glömde jag av morgnarna.
   Hemma hällde jag i mig pytt-i-panna och ett stekt ägg.
   Vidare in till Trädgårdsföreningen för utomhusbio; Anchorman. Rolig som fasen. Will Ferrell är verkligen en kandidat till världens roligaste. Fast Spinal Tap vete fasen om han slår.

Här var folket som var med. Lord Rahl var också med, men fastnade tyvärr inte på nån bra bild. Men men, får ta igen det nästa gång Lord!

image249
Observera de flygande vålnaderna i övre vänstra hörnet.

image250
Själv satt jag och sörplade i mig nån typ av fruktremmar.



Så ska dem tas!


www.corren.se/archive/2007/8/1/jb8ucwcdgov7cwd.xml

Mina två största allierade när det gäller det här, systrarna Westerberg, fick förtur till nyheten...



Spinningkalven

Jao, om två timmar sitter jag där igen. Ska bli... typ svettigt lär det bli iaf.

Idag gjorde jag min Ben & Jerrys comeback, efter säkert en månads uppehåll. Fast jag fuskade och la i en kula GB också. Nån jäkligt god kaffeglass. Fasen, borde ju egentligen bojkotta GB. Glace, ni vet. Kanske.