"I'd like to race them..."


Världens roligaste människor. Ingen tvekan.



Hjälp!

Pensionärerna utanför huset har förökat sig på något sätt! Det var säkert tolv stycken som satt där när jag kom hem idag.



Hittade ett trasigt papper

Rensade ur min väska jag använder för resor
   (måste seriöst byta ut den)
   och hittade två trasiga papper i den. Visade sig vara ett häfte med sånger "klassen" på ekonomprogrammet gjorde. Fy fasen vad jag har gått från student till fd student. Det ligger så långt bort nu, så jag vet inte vad.

En annan fråga är ju hur det där papperet har överlevt sen 2002. Och en än större fråga är varför det är kvar i väskan. Jag har ju ändå haft med den på tre, fyra festivaler, ett oräkneligt antal korpmatcher och diverse resor. Skumt.



Påhopp

En vän efterlyste mer påhopp här på bloggen. Och att dessa påhopp skulle rikta sig mot mina vänner. Fast så kan jag ju inte hålla på. Tycker om er alla för mycket. Även du som ville ha påhopp ;-)

En som definitivt inte förtjänar några påhopp är syster. Tack för en trevlig laxmiddag!

Sov gott!



Snökalven testar spinning

Japp, kom precis hem från mitt absolut första spinningpass. Jobbigt som fasen, men typ kul. Eventuell fortsättning följer imorgon och/eller på onsdag. Behövde göra något drastiskt inför korp-premiären...



torsdagsremains

Flyttade lite på TVn förut. Och hittade fem skivor därbakom. Hur fasen kom dem dit? 99% säker på att det skedde i torsdags, men hur vete fasen.



Verkligen söndag

Känns som en vanlig söndag gånger fem idag. Ungefär. Har varit fyra roliga dagar, men jag är rätt sliten nu. Blir till att plocka iordning lite, och sen film på det. Om jag inte somnar, vill säga.

Sen är det en del jag borde göra också, men förmodligen inte kommer göra. En del pga slöhet, och annat pga att jag inte vet riktigt.



Stockholm

Det blev en del innebandy under lördagkvällen...

image244
Alle anfaller

image245
Alle fann en bra målvaktspose

image246
Sven-Åke fann en också

image247
Och lite senare fann de varandra.

image248
Andreas C på hemvägen



Godmorgon

Nu börjar Stockholmsresan lida mot sitt slut. Igårkväll var det Debaser. Bra ställe.

Lyssnar nu några helt fruktansvärda inspelningar från midsomras. Tydligen tyckte Sven-Åke och Andreas C att de skulle spela in Främling och diverse andra skabbiga schlagers. Frånvaro av melodi kompenseras med kraft. Låter
inte bra nånstans. Fast kul är det.



lugnare

Har lugnat ner sig något här nu. Har hunnit med att duscha. Och Andreas C hittade hit tillslut. Nu blir det mera öl.



lokalsinne

Jag är inte ensam! Andreas C är på väg hit, och han verkar inte hitta nånstans.



Innebandy

Här i Midsommarkransen spelas det innebandy för fullt. Och jag är bättre än jag nånsin varit. Shit, vad bra jag är! Och min dipp till chipsen blev också perfekt. Jag är nästintill fulländad.



Yes!

Satte precis en innebandystraff på Sven-Åke. Tunnel!



Ett jävla gående

Har idag promenerat igenom hela Stockholm. Nästan. Iaf. Minst två mil blev det.

Är rätt bra seg i fötter och ben nu. Förmodligen får jag även träningsvärk imorgon. Fast det har varit trevligt.




Första halvdygnet i Stockholm

Stockholm välkomnade mig med ett jävla skyfall. Som tur var hade Sven-Åke en eminent torktumlare som kunde få ordning på mina jeans.

Mat på Texas Longhorn. Gott som fasen. Kött!

Därefter blev det en mellanlandning i en ytterst liten lägenhet. Anders. Sedan drog vi runt en del. Bla Pet Sounds Bar. Som vanligt hade jag ingen större aning om vart jag var. Och det berodde inte på för många öl, utan mer min avsaknad av lokalsinne. Avslutningen blev en en promenad genom halva Stockholm.

Nu blir det frukost!



Nu är allt salt slut

Dessutom har jag bara ätit lite chips till frukost och ingen lunch. Så, NU tar jag och drar till Stockholm.



Hur fan kom den här in i min lägenhet?


image243

Andra fynd i lägenheten idag: hårspänne, kidneybönor på burk, fyra hårnålar. Vet inte om det kallas hårnålar egentligen, men det är fyra av dem iaf.



Fjärde semesterdagen för i år

Släpade upp mig själv ur sängen för andra gången i dag
   (första var vid halv sju när syster kom och lämnade av Wilson här)
   och den här gången stannade jag uppe. Har faktiskt städat (någotsånär iaf), diskat och varit ute med Wilson. Duktigt av mig.

Nu väntar Stockholm.



Hur mycket orkar jag göra?

Är inte helt pigg idag. Och det ligger salt över halva min soffa och delar av mattan, halva skivsamlingen ligger utspridd på och runtomkring stereon och det är mat kvar i grytor och annat i köket.

Ännu en kväll med konstig tid...

image234
Arisk bror och kusin

image235
Syster

image241
Daisy och kusin

image240
Bror dricker vin!

image236
Nån som spillde?

image237
Annelie

image238
Anette letar i The Wall

image242
Kristian och Anette sätter i October Rust!


Gissa vem som är här?


image233



utmaning

Blev inte heller utmanad, men jag lägger upp en bild på mitt skrivbord ändå. Här är det:

image232

Får rensa en del snart.



After Work med Lord Rahl

Jag och Lord körde en after work på Platå idag. Inte för att han jobbat, men ändå. Jag hade fasen jobbat. En mer än trevligt seg entrecote följdes av ett antal öl. Måste vänja kroppen inför helgen. Trevligt hursomhelst.

Veckans låt... Undrar om det fasen inte fortfarande är Burning Eden. Den här veckan också. Fast Endless Rain har fasen gått starkt de senaste dagarna ändå.



Två år

Två år sen snart... Blev överraskad av mig själv igår. Fasen.



trögtimme

Borde fasen försöka skärpa mig när det gäller den första timmen när jag kommer hem från jobbet. Eller två timmarna. Gör ju ingenting alls vettigt. Kollar bloggar flera gånger om, och dagstidningarna likaså. Slöar.

Fast å andra sidan har jag ju jobbat. Så, strunt samma kanske.



uschaan

Ser ju inte klok ut på det där kortet från Hultsfred. Det här nedan är bättre, och dessutom kom favoritsyskonen med.

image231

Ser ju nästan lite klok ut. Iaf. Eller nåt.



Inte första gången jag brände mig...


image230

Hultsfred 2005. Det där gjorde nog ont på riktigt. Ska inte klaga på den jag fick igår.



Drömde

Drömde rätt konstigt inatt. Bland annat att de la tågräls mellan Skeda Udde och Nykil. Vem fan vill åka tåg däremellan? Skulle nog bli en mycket lönsam linje. Och varför drömde jag om Nykil över huvud taget för? Jäkla ställe.



Folkrace i Motala

Idag var det dags för finalen på Folkracefestivalen i Motala. Jag har varit där varje år sen jag var tio, så det är lugnt min äldsta sommartradition. Far, bror och Lennart var med som vanligt. Och som vanligt var det kul. Jag var lite tröttare än normalt dock. Försökte somna ett par gånger, men det funkade inte alls. Nickade kanske till, men inte mer.

Som så många gånger förut tar jag med mig en otäck solbränna från Motala. Känns inte helt skönt. Särskilt inte de två brända fläckarna på och runt knäna. Kommer sig av att man sitter med shorts på våra specialstolar. Underbenen lutar då i en sån vinkel att de i stort sett helt undkommer solen. Knäna gört dock inte. Oskönt, och definitivt fult. Blir inte bättre av att det huvudsakligen bara är en sida av kroppen som fått sol.

image226
image227



Grillfesten

Blev lite Hultsfredsreunion. Fast det mesta överskuggades av tre sjuttonåringar (typ) som ville skada varandra. Bror och jag vann kött-tävlingen. 840g kött delade vi på. Jäklar vad gott det var.

Folk kom och gick och kom tillbaka en del på festen. Original-sjuttonåringen från Hultsfred var faktiskt en av de lugnare den här kvällen. Men, ute-delen av festen slutade med att vi hade en vuxen-hörna. Gick in lite senare och slöade lite. Slutligen in till stan, gick Ågatan och hängde sen lite utanför Kebabbaren. Japp, utanför. Det kan man ju också sysselsätta sig med. Uppenbarligen. Skönt att komma hem vettigt i tid iaf.

image222
image223
image229
image224image225



iväg på grillfest

Hultsfredsreunion...

image221



Några bilder från igår


image218
image219
image220

Finns fler på
systers blogg...



Fredagen

Trots allt var det en jäkligt kul eftermiddag/kväll igår. Åt grillad kyckling hos bror med honom och syster. Tog några öl. Gick sen vidare till Trädgårdsföreningen. Ludvig and the Gossarna spelade. Aldrig hört innan, men det var bra! Lite som Winnerbäck fast med många fler Linköpingsreferenser. Och Rimforsareferenser också, för den delen. Soligt och hur trevligt som helst. Kändes verkligen som sommar! Och fick ju se Anna of Grebo på riktigt också...

Jag och bror drog oss sen in till Platens. Var först. Inte så mycket folk alltså. Fyllde på mer och mer sen. Och vi fyllde på White Russians. Blev nog för många sådana. Träffade Johan och större delen av Maitreya. Försökte hetsa om Linköpingsspelning snart. Hoppas på det! Träffade lite annat folk också. Trevligt.

Drog mig hemåt runt halv två kanske.

Och imorse vaknade jag som sagt med kläderna fortfarande på och taklampan tänd. Jaja, jag låg iallafall åt rätt håll. Och I sängen.



skakar

Nästan. Har mått bättre. Skit också.



Fasen fasen fasen

Vaknade. Alla kläderna från igår fortfarande på mig. Och lampan i taket tänt. Bra. Sen var det det här med mobilen igen... varför håller jag på?



Helg!!

Har fyllt på Becks-lagret, och kommit hem. Snart blir det troligen Loftgatan och sen vidare.



Hmmm

Undrar om en tarm-matta skulle göra sig bra i mitt sovrum?




Förlåt mig. Var tvungen...



Sofia Talvik - del 3

Saknar hennes last.fm-spam lite, så jag ska ta och ladda ner låtarna från hennes sida där. Lyssna imorgon. Annars delas platsen som kvällens bästa låt av Muse "Blackout" och Jesse Malins "Basement Home". Den sistnämnda är fasen sorglig på något sätt. Samtidigt får jag nån sorts Stephen King-känsla av den. Bra låt i vilket fall.

image217



Ännu en tur till Rimforsa

Tvåårskalas den här gången. Mycket trevligt med tårta och diverse annat. Den här kartongen var en riktigt höjdare:

image216

Känner att jag börjar bli skyldig en hel del bilresor nu. Annars är det rätt skönt med chaufför, särskilt med ett eller annat raseriutbrott som krydda ;-) Hahahaha!



kom på det!

Videor på bloggen alltså. Var visst inte så svårt...



Cult of Luna - Leave Me Here



Rätt kul

Hur man diskuterar blixtnedslag med mycket små barn...



onsdaggg

Illa lunch idag; Pasta Bolognese på Åhléns. Halvkokt pasta. Bra. Nästan. Åt på Åhléns igår också, fast då blev det en helt ok hamburgertallrik. Att gå två dagar i rad var tydligen för mycket. Återkommer inte Imorgon.

Efter jobbet mötte jag upp bror och syster. Paketletning, följt av caféletning. Missade Åbacka, så det fick bli inköp på ICA och intagande i brors trädgård. Eller utanför hans hus iaf.

image214
image215



16 böcker

Har 16 olästa böcker i bokhyllan. Blev klar med Stieg Larssons "Flickan Som Lekte Med Elden" precis. Tvekade länge
   (en kvart iaf)
   inför vilken av de 16 jag skulle välja som nästa. Det fick bli två stycken; Marcus Birros "Svarta Vykort" och Paulo Coelhos "Elva minuter". Så i och med den jävla slagskeppsboken är det nu tre böcker parallellt. I den sistnämnda har jag börjat skippa alla avsnitt som behandlar konstruktion, drift och bestyckning. Hur jäkla kul kan det vara att läsa om dem bitarna? Så skadad är jag inte.



vad gör man med en tisdag eftermiddag?

Själv åkte jag till Västra Harg med far och hämtade en kompressor. Det ni! Det är inte varje dag.

image212
image213



Imorse låg den där

Rosa och fin i min hall. Financial Times. Blev uppringd förra fredagen från England om ett erbjudande att ha tidningen i sex månader. Slog till. Har haft den i två omgångar förut. Nu är det dags igen. Jäklar vilken värd tidning! Ser fram emot min första How To Spend It (tidningens lördagsbilaga varannan vecka). Det är en seriöst skadad bilaga.



tacos, film & reinkarnation

Tillbringade kvällen hos bror. Tacos och film. Illusionisten. Omöjligt att inte jämföra med The Prestige. Och även om det mesta tydde på att jag skulle tycka Illusionisten var en riktigt bra film, så måste jag säga att Prestige knäcker den helt.

Sen höll jag på att somna ett par gånger under filmen också. Varför är jag så trött vid halv nio-tiden en vanlig vardag? Måste varit den jädra flugan från Skeda Udde. Hmm... Kan det vara Mördarn som reinkarnerats och kommit tillbaka för att hämnas? Möjligt.

Inte hänt nåt annars direkt. Satt två gitarrspelande hippies vid fontänen på Stora Torget när jag gick hem.



Vad säger ni?

Skulle ni vilja vara med i en bokklubb som inleder sitt månadsbrev så här:

"Jag är stolt över att vara din SMB-broder!
Ett stort och varmt tack för allt stöd till projektet Skydda Maja! Nu är insamlingen avslutad och pengarna räckte precis till att glasa in den gamla kustartilleripjäsen 15,2 cm m/1940 B."


Inte? Det är iaf så major Curt Johansson inleder sitt brev som följer med månadens utgåva av Pennan & Svärdet, Svenskt Militärhistoriskt Biblioteks månadsskrift. Jag blir tveksam. De har rätt bra böcker oftast och jag brukar beställa ett par gånger om året. Men sånt här känns ju lite väl jag-är-över-40-och-sjukligt-militärintresserad. Ytterligare ett skäl till tveksamhet är de bilder på redaktionen och styrelsen som är med månadsutskicken emellanåt. Varje gång finns det minst en bild där någon äldre herre ur styrelsen står och hjälper kvinnorna som packar böcker. Herrarna har dessutom alltid uniform. Ser helt normalt ut. Lovar. Går de alltid runt så där?

Vill bara förtydliga att jag inte gett något stöd till Maja. Fasen heller.



Helgsummering

Lördag eftermiddag i Skeda Udde innebar släkt på besök. Trevlig tillställning med grillat och potatissallad. Ok väder också, så vi kunde sitta ute. Nästan hela tiden. Mycket att äta, och trevligt som sagt.

image210

Annars var det en väldigt avkopplande helg. Inte för att släkten var särskilt uppstressande, men ändå. Jag hann med ca 300 sidor Stieg Larsson. Crap vad spännande. Och ett bra betyg på avkoppling. Typ. Den enda missräkningen med helgen var nog flugan som fuckade upp min nattsömn. Idag så tog sig bror och syster ut också. De la sig som två döa sillar på altanen i stort sett direkt efter att de kommit.

image211

Hämnades lite senare genom att krossa dem på Bit för bit i Aftonbladets söndagsbilaga.



Reklam

Inte för att det är särskilt nytänkande, eller nåt sånt. Men den här sågningen av Riesen-reklamen är riktigt kul:

http://www.filmtipset.se/artikel/v%E4rldens-10-s%E4msta-reklamfilmer/2740.html

Riesen är nr 1...



nyss hemkommen...

... från Skeda Udde. Jäkligt trött. Hade en jävla fluga i rummet där jag sov. Kändes som att den höll mig vaken mellan fem och sju inatt genom att landa på mig. Eller på kudden. Tveksamt om jag nånsin vänt mig så många gånger i sängen under en natt.



i Skeda Udde

Sovdags strax. Var släkt här under eftermiddagen för att gratta far. På något sätt kom vi in på ämnet katter, och det visade sig att ungefär hälften var på min sida. Roligast var en äldre släktings kommentar:

"Ja, katter, det är en jävla ohyra"

Hahahaha! Hade omöjligt kunna säga det bättre själv. Dagens roligaste!



helgen nu

Tror att jag flyr ut till Skeda Udde för resten av helgen. Känner för en lugn en. Helg alltså. Gjorde nyss  Nöjesguidens galenskapstest. Blev narcissistisk;
   "Du anser dig tillhöra en överlägsen mänsklig fraktion och är nogsam i ditt val av vänner och aktiviteter. Även om du till en början vinner på din charm har du i längden svårt att dölja ditt djupa ointresse för andra människor. Du väljer uteslutande provokativa, gärna enfaldiga, debattpositioner."
   
Stämmer väl inte helt. Riktigt. Alls. Fast det var ett väldigt kul test.



Tack för i onsdags!


image209



Jag & Guns N' Roses

Följande inlägg är långt och behandlar ett ganska smalt ämne, så om ni är komplett ointresserade av Guns N' Roses, deras tillvaro på Internet och mina åsikter om denna, hoppa över inlägget. Hej,

---

För några år sen hade jag en hemsida om Guns N' Roses. Det var den största som fanns på Internet. Någonstans tycker jag att det är tråkigt att jag inte håller på fortfarande. Men det är samtidigt skönt att inte behöva lägga så mycket tid på ett intresse. Många av GN'R-sidorna som fanns då är idag borta, eller har slutat uppdateras sen länge. Det har kommit nya som slår min och de andras hur lätt som helst, särskilt sett till design och media-innehåll.

Den i mitt tycke näst bästa sidan under min tid, Here Today, Gone To Hell, finns dock fortfarande kvar. Och den har i stort sett samma utseende som då. Men, killen som har det, Jarmo
   (som jag för övrigt träffade på riktigt i toakön utanför Globen under väntan på konserten förra året)
   tror jag har fått några skumma kontakter med bandet. Eller åtminstone skivbolaget. Eller nåt. För det senaste året eller så, så har sidan alltmer fått karaktären av en "officiell" sida med odelat positiva nyheter och bara helt officiell information i nyheterna. Vilket instinktivt kan tyckas bra i och med att man får information som oftast är "sann" och slipper allt skvaller. Men det är också väldigt tråkigt och enahanda.
 
Sen blir det inte bättre av att GN'R är typ världens sämsta band när det kommer till att ge fans och media information och intervjuer. Det inskränker sig oftast till ungefär ett tillkännagivande om året att Chinese Democracy är försenad, samt en eller ett par rapporter från turnéinledningen om att den och den spelningen var "kick ass" eller att publiken var "awesome". Nehä? Det säger ni inte?

Det finns visserligen forum på en del av hemsidorna, där nyheter är ocensurerade och inte alltid positiva. Men, med forumen kommer alla tröga, och oerhört störiga individer som absolut måste uttrycka sin åsikt om allt och alla. Jag orkar inte med såna. Särskilt amerikanarna kan vara skitjobbiga.

Rent generellt så känns den "nya" versionen av bandet är lite tråkigare än den gamla. Musikmässigt är de klart bättre. Och de nya låtarna är verkligen kick ass och awesome. Men, Axl verkar ju vara ha blivit åtminstone två tredjedels normal. Han säger snälla saker i mellansnack och så. Nästan lite slätstruken. Jag vill hellre ha galningen som vrålar till någon i publiken att han ska "kick his fucking skull in" mitt under allsången i Knockin' On Heaven's Door" på en klubb i Västtyskland 1987. Eller som slåss med säkerhetsvakter under spelningar. Eller bara skiter i att fortsätta en spelning om han känner för det. Eller som förklarar sin tvåtimmars försening till en spelning med att han "was taking a shower".
   (allt har hänt på riktigt. Kan skicka ljudfiler om nån vill ha. Eller inte om det passar bättre).

Trots allt är de ändå historiens absolut bästa band. Och det är tveksamt om jag nånsin varit så lycklig som när Axl lösgjorde sig ur mörkret till tonerna av introt till "Welcome to the Jungle" i Globen förra året.

image207



jävla Per Gessle

Han spelar på Stångebro ikväll. Vilket innebär att jag förmodligen kommer höra skräpet hit. Mix Megapol har dessutom varit runt på stan med en Hummer och promotat allt idag. Tänker stänga in mig och se på en krigsfilm från 1965, och kanske äta lite jordnötsringar.



är seg

Känns som att det håller på att bli en tredje sjukdomstopp här efter Hultsfred. Nåt feberaktigt håller på att smyga sig på mig.

Annars har det varit en normal dag. Lunch på Magnolias uteservering. Helt ok fläskfilé. Sen en för stor latte på Cioccolatta. Och alldeles för varm var den också. Höjdpunkten idag var annars bilresan hem. Och musiken under tiden. Många gymnasieklassiker... Borde kolla upp Mickes mixtapes snart igen.



musik igen

Känner för att lyssna på nåt emo-metall-aktigt. Nån som har nåt tips? Själv har jag nog bara Distance is Darkness. Räknas den?

Annars är Carnal Forges "Burning Eden" världens bästa låt den här veckan. Kanske hela månadens. Bror tvingade på mig den igår, och idag har jag lyssnat som en kalv på den. Bra grejer! Tancos!

Månadens textrad: "Because the night, belongs to losers" från Bergman Rocks "No More Top 10". Oerhört intetsägande så här lösryckt och utan musik, jag vet. Men fasen när den sjungs alltså. Läskigt bra!



onsdagskvällen

Hade ställt in mig på att städa, äta lite och slöa vid datorn. Men under den dagliga genomgången av bloggar kom ett sms. Anette ville ut. Det ville jag också kom jag fram till rätt fort. Var lite trögt att få ihop folk; nästan alla var antingen bortresta eller bor för långt bort. Bror tog sig dock tappert hit vid halv elva-tiden.

Hade en mini-förfest här. Jäkligt kul. INGA DJUR!! Blev vin och en del ur Becks-lagret jag köpte på mig till förra helgen. Tidsuppfattningen är rätt taskig, men vi tog en taxi in till stan runt tolv typ. Därefter Platens. Fortsatt kul. Kom till MITTI! Fick äran att träffa snake-boy också. Verkade trevlig.

Sen.... eeeh, ja, vad hände egentligen? Får ta och kolla upp det lite närmare. Tiden gick iaf fort som fasen. Hemma vid tretiden. Onsdag alltså. Fredag hade i efterhand nog varit skönare. Fast det oväntade gjorde det ju lite speciellt. Jobb idag var typ rätt segt. Fast det fanns ju andra som hade det värre...

Avslutar med en bild av en ovanlig vy i min hall. Från igår kväll.

image206

Snyggt golv jag har...



a bunch of japaner

Hemväg från jobbet. Tjugo japaner stod på Stora Torget och fotograferade typ allt. Tog ett smygkort på dem för att de skulle få smaka på sin egen medicin.

image205



ok...

Det där var ju fasen en onsdag. Inte en lördag, eller fredag, eller ens torsdag, utan en onsdag. Fasen. Men det var jäkligt kul. Ursäkta AL för det något sena smset. Inte meningen. Förlåt.

Sen var det ju kul att etablera 'snake-boy'.

Behöver leta ord lite... Var nästan för kul det här, tror jag.



Sofia Talvik - pt. 2

Spammen fortsätter. Idag har Sofia Talvik skickat en rekommendation på en av sina egna låtar. Den finns att ladda ner på hennes last.fm-sida. Eller från hennes artist-sida där. Inte den "personliga". Jaja, jag fortsätter att gå på spammet och laddar ner.

Fasen, artistbilden var ännu snyggare. Jue.

image204



Vafasen

Är det svårare att laga bra mat på sommaren? Eller? Kikkobars buffé idag var verkligen inget att ha. De hade lagt i gårdagens kalops också. Tog lite av den av misstag. Kalops känns ju inte så jäkla thai-buffé, väl? Eller det kanske inte ens är thai.

På det hela är det för mycket Asien över luncherna i Linköping. Ge mig Texas Longhorn! Ge mig tacobuffé! Ge mig hamburgare! För fasen.



spam på last.fm

Verkar som att jag fått lite spam till min last.fm-sida. Artisten Sofia Talvik har fått ut en jäkla massa friend-requests. Bland annat till mig. Accepterade, så nu är jag en av hennes 2363 stycken vänner. Är det inte sånt skit som man håller på med på myspace, eller? Fast jag accepterade ju av någon anledning, så jag kanske inte ska säga så mycket. Hmm, hon verkar nog vara den snyggaste av mina vänner på last.fm.



en annan del av Tannefors


image203

Typ snett framför slussarna.




blandat en tisdag

Lunch blev hämtad parmaskinkapanini
   (bra ord. typ)
   från Mocca. Rätt bra. Middagen blev dock klart bättre. Gjorde köttfärsgryta med ris. Och ärtor i't. Feint!

34:an ska tydligen
förlängas, så att Motala får en del av den storslagna vägen. Apropå vägar så börjar det snart bli dags för mitt nästa fotoprojekt... Ska bara hitta en solig dag när jag är vaken vid tre, fyra på morgonen. Och sen ge mig ut. Känns som att det kan bli lite jobbigt. Men kul. Kanske.

Har fått ordning på filmtittandet något igen. Igår var det "Talladega Nights" med bror och syster. Jäkla rolig var den... "I'm thinking about becoming a crack dealer... but a nice crack-dealer... like; Hey guys, wanna buy some crack?" Hahahahahaha! Roligaste filmen sen... kommer inte på någon nu. Hur kul som helst i vilket fall. En klar fyra.



lunch

Märks verkligen att det är sommar i Linköping nu. Många lunchställen håller stängt, och de som har öppet håller inte riktigt samma standard som vanligt. Idag blev det Gula Huset för min del. Gott. De har dessutom fördelen att de har efterrätt. Det är alldeles för sällsynt i Linköping. I Motala verkar det vara mycket vanligare. Har ju spenderat en del tid där tidigare, juuueee.

Nån oxfilépasta följt av chokladpudding med grädde till låter väl inte helt fel, väl?



kort helg

Helgen går fasen så mycket fortare när man inte gör något. Gårdagen spenderade jag huvudsakligen framför TVn. Och Live Earth. Roligast var helt klart Spinal Taps "Big Bottom" med 3/4 av Metallica och diverse annat folk på bas. Syster var här på kvällen och vi såg "Children of Men". Riktigt bra film. Men dagen försvann bara. En film till idag; "The Mothman Prophecies". Bra den också. Två stycken fyror. Just ja, kortfilmerna under Live Earth var rätt bra för det mesta. Brukar annars vara rätt allergisk mot sådana.



Live Earth

Är hundvakt och slötittar lite på Live Earth. Har mest varit småkonstiga australiensiska artister än så länge, tycker jag. Nu började precis Wolfmother. De är ju rejält coola iaf, även om de också är australiensare. Ska äta lite krögarpytt och titta vidare.

Apropå miljö... Fuck, vad irriterande det är att behöva spola så länge innan vattnet här blir kallt och gott.



Åk aldrig till Danmark...


www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=668367

www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=668338



torsdag kväll

Har nog räddats hjälpligt ur musiktristessen. Körde ett långt pass med skatepunk igår, och sen var det rätt kul igen. Nu jäklar är det Mars Volta här. Skadat, men jäkligt bra. Eller vad sägs, Sven-Åke? Visst är de bra!

Sjömansbiff till middag. Kompenserade den något torftiga pasta-lunchen på Santinis idag. Bror var här och åt. Glass till efterrätt. Ingen Ben & Jerrys tyvärr, utan ICAs halvskabbiga vanlijglass. Känns lite b, faktiskt.

Imorrn blir det Rimforsa igen. Ut på landet!



Ahahahahahhahahahahaa!!


www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=668105



Vill ha!!

Kan någon köpa en sån här till mig?

image202

Menar Lamborghinin alltså. Inte en gatsten eller en sne markis. Bilen stod iaf parkerad där idag när jag var på hemväg. Fasen.

Fåh'jann!



onsdag kväll

Schwarzwald-tårta hos bror med honom och syster är aldrig fel. Wilson var också med. Tur att han inte är en katt... Kattdiskussionen i lördags kväll var för övrigt bland det roligaste på länge. Tack för det oväntade (och kraftiga) stödet!

Har läst två böcker parallellt nu ett tag; en "vanlig" och en historiabok. Idag var det dags för en ny ur den sistnämnda kategorin. Jag har visserligen ett rätt stort historiaintresse, men den här boken känns för mycket. Även för mig. "Slagskepp under andra världskriget". Låter det mycket intressant, eller? Är inte sugen alls på att börja med den. Får se om det blir till frukost imorgon kanske. Det var en bok jag missade att avbeställa från en bokklubb. Rätt illa. Hade redan tillräckligt med marinhistoriska böcker som det var. Fast det känns ju fel att bara låta den stå där i bokhyllan.



Hahahahaha [hånskratt]


www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=667628

Ååååh, vad jag njuter av att inte befinna mig i Roskilde nu! Och är skadeglad åt dem som är där. Det verkar vara lerigt. Ha, så går det!



lunchen idag

30 minuter är väl lite väl länge att vänta på lunch? Väl?

Efter två dagar med sallad från Mocca var det idag dags att bli mätt på lunchen. Alltså inte sallad. Olympia fick äran idag. Men maten dröjde en halvtimme innan den kom in. Sådär kul på en 45-minuters lunch. Fick några After Eight som kompensation när vi ätit klart. Fast lasagnen var god.



mat & musik

Gjorde någon form av matcomeback igår; curryris med kassler och yoghurt. Nu i efterhand låter det inte så gott kanske, men det var det. Och gult. Annars har jag någon instinktiv motvilja mot curry i allmänhet. Fast det är ju oftast gott, så jag vet inte vad det grundar sig i riktigt.

Annars är jag lite trött på musik just nu. Slentrianlyssnar mest. Tråkigt. Började spela en Daniel Lemma-skiva igår, men insåg att jag bara lyssnade för lyssnandets skull, och inte för att det var bra. För särskilt bra tycker jag inte det är. Satte över till Type O Negatives "Bloody Kisses" istället. Fast det var inte så kul det heller. Sånt här händer ibland. Som tur är brukar det lösa sig. Ska göra ett försök med lite 90-tals-hardcore med Teddybears STHLM och lite Thåström för att se om jag kan botas direkt.



hemkommen

Lunch idag blev hämtad sallad från Mocca. Parmaskinka. Jäkligt gott, men är det inte lite överdrivet knöligt att äta den? Svårt att skära, och konstiga slamsor. Blev det idag iaf.

Efter jobbet var det dags för en klassisk icke-aktivitet för mig. Köpa kläder. Gillart inte. Fast det var ju rea. Blev en tröja på Lin & Co.

Och nu, nu är jag hemkommen. Tänkte äta. Lite.



avslutning på helgen

Kom hem från bilresan. Och åkte igen efter en timme. Hämtade upp syster i Ekholmen, och åkte söderut igen. Stannade dock i Skeda Udde där det var gubbfotboll igen. Själv satt jag vid sidan av och fick diverse uppdateringar om vad som hänt Skeda Udde-folk från förr. Var rätt kul. Fast jag vill spela fotboll nu!!

Efter en dusch hos föräldrarna åkte vi tillbaka in till stan. Vi åt söndagsmiddag med Lord Rahl på La Luna i T1. Måste erkänna att pizzan nog är bättre än på Alanya. Fast T1 ligger ju sisådär till. Jämfört med Tannefors.

image201



26 timmar på landet

Något sånt blev det.

25-årsfest i helgen. Skulle egentligen åkt ner redan på fredagen, men jag ville vila lite från halsattacken. Så, lördagmorgon.

Efter att ha lämnat av syster i Ekholmen, och hämtat upp Sven-Åke i Vidingsjö, blev det en kort tur in till stan i regnet. Blev klara rätt fort, och begav oss neråt skogarna i södra Östergötland. Åkte inte fel en enda gång, och kom fram till Kristinas sommarställe vid Sommen. Riktigt fint var det där. Vädret helt ok. Oftast.

image198
image197

Blev lite fotboll, en del badminton, badande (en gång för mig), ätande, pratande. Och en del mobbning också, inte att förglömma. Fast det gick bra. Försökte ta det lite lugnt med idrottandet. Spelade lite på kvällen också. Och mot all förväntan så blev det förlust. Illa illa.

Varmt som fasen i rummet där jag sov. Fast sov iaf. Och det är ju alltid bra. Riktig storfrukost på morgonen. Borde ha fler tiopersonersfrukostar. Resten av förmiddagen blev mest slöande på altanen. Och skönt med avkoppling. På det hela en mycket trevlig helg på landet. Och grattis igen Kristina!

image200
image199



ibland bor man i fel stad...

Skulle någon få för sig att göra så här i Linköping på, säg Hospitalstorget, för att göra reklam för en film? Förmodligen inte...

image196

Tack Anders för fotot!