hippies & hundar

Det var en massa hippies på Stora Torget idag. Dansa för att utrota fattigdomen, eller nåt sånt, hade de skrivit på plakat. Såg sådär skönt ut att dansa barfota. Jag funderade INTE på att gå ner och göra dem sällskap. Trots mina dansäventyr på sistone.

Lunchen blev på Olympia. Sotad lax. Ok, men för stora potatisar. Glass från Bosses på fikat.

Tillbaka i Tannefors blev det en tur till ICA. Skulle sen bara lämna av lite bröd och pålägg på Åker. Syster hade dock tre hundar hos sig, och de överföll mig allihop när jag kom dit. Blev kvar ett tag. Rätt så ruuuuuli var det. På hemvägen var det fyra hundar som höll på och hetsade i Kungsbergsparken.

image111image112

Farliga hundar, det där. Wilson fastnade inte på bild idag, men tar med det här istället. Närbild från promenad i januari, någonstans i Råberga

image113

Varit rätt duktig under eftermiddagen/kvällen och både tvättat och stordiskat. Fast disken är ju en konsekvens av att jag varit oduktig tidigare i veckan och inte diskat alls. Så, det tar kanske ut vartannat. Jaja, nu är det rent iaf. Ska bara fixa i ordning lite inför morgondagen nu. Innan sängen. Borde sova lite mer inför helgen.



tisdaggg

Nej, en händelselös dag igen. Lunch på Ghingis. Buffé. Vad är problemet med den friterade kycklingen? Såg ut, och kändes som en jäkligt seg köttbulle. Det kan väl knappast vara meningen att de ska vara så? Eller? Fasen.
   Förutom det var det som vanligt gott.

Fick lite mer bilder från Tom från i lördags. Den nedan är kanske inte så bra, men jag gillar min tröja jäkligt mycket! Snigg!

image110

Ett par bilder till finns
här...



lite bilder från helgen

image105
image107image108

Stångån, Loftgatan, Parisiene. Angelica fotograf.



måndag måndag måndag

Med tanke på hur vädret såg ut idag skulle det kanske kunnat ha varit en typisk måndag. Men det kändes inte så. Inte tungt nånstans direkt. På jobbet alltså, kvällen var det annorlunda med. Men innan det blev kväll var det lunch. Idag blev det Wallenbergare på Olympia. Jäkla gott!

Det tunga under kvällen bestod av årets fjärde korpmatch. Laget vi mötte var inte särskilt bra, och vi ledde med 4-1. Men, vi förlorade med hela 8-4 tillslut. Riktigt tråkigt. Tycker själv att min insats var ok, men inte bra.
   (går det där verkligen ihop?)
   Känner mig hel nu iallafall, och har som mål att träna i veckan.
   (har jag inte alltid det?)
   En något utförligare rapport finns på
Mås svenskafans-sida. Det blev dock en rätt kort rapport. Blir inte översugen på att skriva alltför mycket när det gått dåligt.

Har insett att bloggandet har "räddat" mig från filmtittandet. Har en logg över sedda filmer...
   * i januari blev det 35 filmer. Det är över en per dag för fasen!
   * februari var lite lugnare med 20 stycken
   * mars flöt på med 21 filmer
   * i april bröts trenden, och det blev endast tio filmer
   * maj hittills har inneburit tre filmer.

Började med bloggen på riktigt första april... Fast så mycket har jag väl ändå inte skrivit, eller? Kör på att jag såg onormalt mycket film i början av året istället.



Mors dag & söndag kväll

Firade mor genom middag på Parisiene. Trevligt och gott. Aldrig ätit där förut faktiskt. Annars hade ju mosh dag varit ett alternativ.

Kvällen har spenderats framför datorn. Faktiskt gjort lite nytta, men nu är jag väldigt tom i huvudet. Tror att jag avrundar helgen med att läsa lite Paulo Coelho. Och sova. Imorgon är det dags för nästa korpmatch. Får hoppas att nyförvärvet kan uträtta underverk med Mås. Sist såg det ut som att vi behövde det.



söndag

Blev väckt runt tio av sms från syster. Ville ut. Kladdkake-frukost vid Stångån. Varken hungrig eller pigg, men det lät som en bra idé. Blev så. Bror var med därnere också.

Slöade lite, tog en tur till Åker där vi lyssnade på Winnerbäcks "Vatten Under Broarna", handlade på ICA
   (lilla människan där både igår och idag!)
   och gjorde sen fruktsallad till lunch hos bror. Ingen Winnerbäck där, men väl Joey Tempests första soloskiva. En bortglömd pärla. Typ. Helt ok är den i vilket fall. Såg ett gammalt klassiskt South Park-avsnitt; "my mom tells me there's a lot of black people in China". Hahahaha!

Rätt skön söndag. Nu är det bara lite grejer som ska tas tag i.

image103
image101image102
image104



lördag kväll

Efter att ha fart runt lite till
   (Halldéns, lämna pengar till syster mm)
   blev det en mycket improviserad middag. Två tunnbrödsrullar och en Becks till det. Stressigt, så ölen fick intas i duschen i stort sett. Sådär bra bara.

Zodiac på bio vid sex med Andreas C. Bra, men lång film. Två öl på Stora Hotellets uteservering därefter. Skum i fontänen, överdrivet många mopeder och en Lamborghini är nog de mest bestående minnena därifrån. Hemma tjugo över tio. Plockade ihop några öl och gick ner till bror. Jacko, Tom, Petter & två norskor där. Åt lite kungskrabba och drack öl.  Kul.  Verkligen kul att jag var piggare än förra lördagen också.

Kvällen avslutades med en tur in till stan och Kebabbaren. Dagens andra kebab alltså. Hemma nån gång efter två.



nyss hemkommen

Tur till stan med syster. Kebab på Hakepi följt av diverse klädaffärer. Blev mer eller mindre påtvingad kläder, men jag tror att det blev bra. På Solo spelade de The Streets "A Grand Don't Come For Free" från 2004. Kunde de inte spela The Tough Alliance åtminstone? Utanför på Stora Torget stod NSF och såg fula ut. Mycket folk på stan. Intersport hade en massa tält uppslagna på Lilla Torget. Ja, det var väl en rätt normal lördag i Linköping.



nyttig helg

Klockan är bara kvart över elva och jag har redan hunnit med mer nyttigt arbete än jag brukar på två veckor; målning av hus, slänga skräp i Malmslätt samt flytthjälp. Aktiviteterna har tagit mig från Linköping till Rimfors, vidare till Skeda Udde, in till stan och återvinningsstationen i Malmslätt, följt av Grip- och Åkersbergsgatan. Nu sitter jag här i Tannefors igen och funderar på resten av dagen. Just ja, hann med att äta tacos också.



ibland så...

... kan jag glömma Ozzys storhet. I år till exempel. Men så idag lyssnade jag på Black Sabbaths live-skiva "Reunion", och Iron Man därifrån. Helt ofattbart bra. Ska bli riktigt kul att se honom på Hultsfred.



Rosenkälla-loppet 2007

Sprang Rosenkälla-loppet med lite folk från jobbet idag. 5,4km blev det för min del. Kom in på den kanske inte direkt alls lysande tiden 31:14. Men på det hela är jag rätt nöjd. Var år sen jag sprang så långt senast. Om man inte räknar korpmatcherna så klart. Där springer jag som en kalv varenda gång.

Hände annars inget särskilt idag. Årets första uteserveringslunch; Kikkobar. Buffé. Kändes hårt att överge min tradition
   (sen tre veckor tillbaka)
   med taco-buffé på Djingis på torsdagar. Fast det ser ut som att det blir tacos imorgon istället.

image100




Bruce, Martin & Milla

Nu sitter de alla tre på en vägg nära mig.



onödigt

Dagens kanske lite onödiga gärning...

Gick igenom en lista jag har för lösenord till diverse Internet-tjänster. 36 stycken var till sidor som inte längre fanns, eller ville känna till mina inloggningsuppgifter. Jäklar vad mycket skit jag varit med på. Hittade sidor jag inte har en aning om varför jag var med på (eller ens vad sidan handlade om); familypoint, fairmont.nu, rock 'n' roll radio, onelist, coollist och en massa andra. Kunde jag inte gjort något vettigt med den där tiden istället?

Känns dock lite skönt att ha fått undan allt nu.



luncher & löpning

Ännu en vecka har gått, och ett antal luncher har intagits. Så här ser maj ut so far:
  1. (4) Burger King
  2. (3) Djingis
  3. (2) Hamlet
  4. (2) Konsert & Kongress
  5. (2) Texas Longhorn
  6. (1) China
  7. (1) Coffehouse by George
  8. (1) Feferoni
Det ser inte bra ut det där. Burger King i topp alltså. Men, som jag skrev senast jag var där, så ska jag göra mitt bästa för att hålla mig borta därifrån framöver. Hoppas jag lyckas.

Skulle egentligen lämnat blod idag. Men kom på att jag själv behöver en del blod till imorgon. I en svag stund anmälde jag mig till Rosenkälla-loppet genom jobbet. Det ska alltså springas imorgon. Får se hur bra det kommer att gå. Måste vara tre år sen jag sprang en halvmil. Blir intressant. Typ. Blodet får vänta tills tisdag. Känner mig lite som en dålig människa.



Roskilde 2004

I mitt ständigt pågående
   (även om det oftast är lite slumrande)
   terapiarbete med att komma över vistelsen på Roskilde 2004, tittade jag idag igenom listan jag gjorde över band jag såg. Det var riktigt många bra faktiskt. Dropkick Murphys, Meshuggah, Basement Jaxx, Morrissey, Iggy and the Stooges mfl. Men för varenda namn på den listan så kommer tankar på lera över mig. Leran överskuggar precis allting. Det första jag tänker på när det gäller exempelvis Basement Jaxx
   (som gjorde en fruktansvärt bra konsert)
   är hur mina Converse sjönk ner i leran då jag gjorde några tappra försök till att dansa,
   (jag inser verkligen inte mitt eget bästa när det gäller dans...)
   och inte hur bra konserten verkligen var. För den var som sagt hur bra som helst. Tråkigt.

Jag kan hålla på och prata om leran på Roskilde 2004 hur länge som helst (även om just det här inte blev så långt). Men det blir lätt tråkigt. Ångrar verkligen att jag inte hade med någon kamera dit. Och att jag övertalade min kompis som jag var där med, att inte ta med sin heller. På grund av en överdriven saker-försvinner/pajar-på-festival-rädsla. Hittade iallafall den här bilden på
www.cafecreme.nu:

image99

Fast den gör inte situationen rättvisa. Det ser ju till och med ut som att det är en någorlunda lerfri väg i bakgrunden. Begravde förresten mina Converse i en lerpöl någonstans på området. Saknar dem lite.

Får fortfarande obehagskänslor bara jag tänker på Danmark.



jag åt lite fisk till lunch

Inte rester dock, utan pangasiusfilé från Hamlet. Helt ok.

Glömde en grej igår. Såg en kille på kanske tre år som var kanske tjugo centimeter från att bli påkörd av en bil vid Korpvallen. Otäckt.



regn regn regn

Tänkte skriva nåt om att Garbages "Only Happy When It Rains" var dagens låt. Men sen kom jag på att den inte ens är bra. Och sen stämmer det inte heller. Jag var varken mer eller mindre glad idag. Fast jag måste nog ändå säga att jag gillar när det regnar. Ibland iallafall.

Dagens låt blir istället System of a Downs "B.Y.O.B.". En del minnen till den från Hultsfred 2005. Och sen är den jäkligt bra också!

Dagens lunch blev på Texas Longhorn. Yes! Blev bjuden också.



det regnade...

... och Mås förlorade.



ingen ville ha mina pannkakor

Så det får bli korv och lite cous-cous till middag istället. Fasen också.



lämnar deckarna

Blev klar med Leif GWs "Linda - som i Lindamordet" idag. Riktigt bra, var den. När jag nu går in på årets sjätte bok, blir det något mer finkulturellt; Paolo Coelhos "Veronika bestämmer sig för att dö". Har läst "Alkemisten" och en till av honom, så jag har rätt höga förväntningar. Hopp.



rally & fest

Huvuddelen av lördagen spenderades på rally. Jag och bror körde service åt pappa & Bertil. Service och service förresten. Vi hämtade en bil vid starten och körde ut den till Vikingstad, för att när tävlingen var över åka tillbaka och hämta den igen. Så särskilt betungande var det inte. Däremellan var vi ute på en sträcka utanför Malmslätt och tittade. Kul, men för långa uppehåll. Trött mot slutet. Åt hamburgare på Snoddas efteråt.

På kvällen var det fest hos Tom & Jacko. Bra musik, men jäklar vad trött jag blev. Somnade i stort sett. Hela tiden. Skyller på Black Sheep. Inte gott!

image94
image95
image96
image97
image98



lördag natt...

... och jag är mer än jag borde. I fel sammanhang. Sover nästan stående/sittande. Fasen också.



The Haunted - Hultsfred '05

Det är lördag i Hultsfred. Natt. Min feber har pågått i ett dygn. Jag släpar med mig min campingstol in på området, tillsammans med de varmaste kläderna jag hittade. Bror har redan stått längst framme vid kravallstaketet framför Pampas i säkert en timme.

Marken gungar av publiken som ser the Hives på Hawaii. De har förmodligen inte varit större varken innan eller efter det. Konserten avslutas med att de släpper ut enorma mängder vita ballonger och spelar Tina Turners "The Best". Men jag bryr mig inte särskilt om det. Febern och väntan på the Haunted är viktigare. Fyra år tidigare var det Hives som avslutade festivalen på Pampas. Nu är det Haunted. Då regnade det, nu är det förmodligen varmt.

Jag känner det inte. Värmen alltså. Sätter mig i stolen ett par hundra meter från scen. Glest med folk. En vakt kommer fram till mig. Frågar om jag är ok. Förmodligen ser jag ut som någon som druckit för mycket i tre dagar i sträck. Det har jag visserligen också gjort. Men ingenting alls under lördagen. Drar ner luvan och mumlar fram något. Vakten lämnar mig. Jag vill åka hem.

Dolving och Haunted kommer ut. Han har damp. På riktigt. Men det ser ut som det också. Fast det är riktigt, riktigt bra. Tungt. Synd om dem som får spela så sent. Publiken är avslagen. Jag är mer än avslagen.

Efter halva konserten ställer jag mig upp och börjar ta mig framåt scenen. Tar kort var tionde  meter. Suddiga kort. Snea kort. Som jag kände mig ungefär. Lyckas tillslut få till ett som åtminstone är lite bra. Det kan ses längre ned här.

Jag går tillbaka med min stol och sätter mig igen. Ser klart och går tillbaka till bilen. Säger hejdå till Söderhamnarna och inväntar bror. Vi sätter oss och åker tillbaka mot Linköping. Kör nästan på ett rådjur på vägen. Sen var jag sjuk resten av den sommaren. Crap.

image93



Linköping kan ha en nyans av gult. Också.


image92



fredag, är det väl

Tack T för början på den arbetsdagen. Jag blir ju nästan kär ju!

Annars sjönk det nog in lite mer det som sas i onsdags. Förändringar kommer... Ändå var det en bra dag. Faktiskt lite nöjd med mig själv. Var inte lika nöjd när det gällde lunchen. Hämtade från Burger King. Ju mer jag åt, desto sämre tyckte jag om det. Verkligen ogott. Ska säga till nån arbetskamrat att slå lite på mig ifall jag får för mig att hämta från Burger King igen. Åtminstone innan juni. Då i stort sett hälften hade ledigt idag trodde jag att det skulle bli ensam-lunch. Fick dock sällskap efter ett tag.

Eftermiddagen har gått åt till disk, ICA och ett försök tillsammans med bror att äta upp alla taco-rester. Vi lyckades nästan. Lyckades däremot med att se klart "True Romance", något som gick mindre bra i söndags. Bra Andreas!



ledig torsdag

Det luktar lök i köket nu.

Dagen började annars med Råberga-promenad.
Bror, syster, Andreas K och hund.

Sen Tornby med syster.
PC City, Jula, Feferoni, IKEA, Expert, Nordic, Expert igen, OnOff, Maxi.

Hem, Åkersbergsgatan, Gripgatan, Berga för att lämna tillbaka bilen.
Promenad igen, Berga-Tannefors, utsiktsplatsen vid Majelden. Hunden äter gräs och jag gillar inte min jacka.

Hem, städa, tacomiddag.
Bror, syster, Andreas K och hund tillbaka. Lord & Lotta anslöt. Mätt. TV. Döda artister. Hurt.

Ensam. Datorn. "Glimmande Nymf" och "Blues För Bodil Malmsten" på repeat. Läser Virtanens usamotorvägsinlägg. Han borde kunna bättre/jag kan bättre än så. Tänker jag. Har förmodligen fel. Skrev ju det här.

Klockan är 2351 och det luktar lök i köket nu.

image91
image88
image89
image90



Mås

Har ägnat större delen av kvällen åt att ordna en svenskafans-sida åt Mås.

www.svenskafans.com/grusplan/mas

Jävlar vilket trögt och störigt system att hålla på med! Var länge sedan jag blev så här frustrerad av att sitta framför datorn. Bildhanteringen är precis kass. Vilket kanske förstås när man ser bilden på förstasidan. Det är inte direkt lockande att sitta och hålla på med det. Hoppas verkligen att det är jag som är trött och inte förstår riktigt, och att det inte är svenskafans system som verkligen är seriöst dåligt. Irriterad i vilket fall. Bloggandet med bilder osv känns som... jag vet inte vad, men jäkligt smidigt i jämförelse iallafall.

Trots allt är det rätt kul att skriva om matcherna osv., så på det hela är det positivt. Tror jag. Kanske.



kort onsdag

Kort på jobbet iallafall. Men hann med att äta. Riktigt god kycklingsallad på Coffehouse by George. Det gör att lunchlistan för maj hittills ser ut som följer:
  1. (3) Djingis
  2. (3) Burger King
  3. (1) China
  4. (1) Coffehouse by George
  5. (1) Hamlet
  6. (1) Konsert & Kongress
  7. (1) Texas Longhorn
Rätt ok spridning ändå.

Spenderade en del av eftermiddagen ihop med syster och Wilson. Promenad längs Stångån. Såg en fågel.

image86

Åt glass med far vid Tannefors Slussar. Såg en fågel på tillbakavägen också...

image87



tisdag kväll

Gick igenom min "Vanliga" dagbok på datorn. Inte skrivit på två veckor. Den har blivit kraftigt lidande av bloggandet på sistone.

Köpt biljett både till Hultsfred och Nine Inch Nails idag. Mycket pengar, men säkert värt det. Fick en uppmaning tidigare idag om att jag och bror inte bara ska glida runt på Hultsfred, som vi gjorde förra året. Får kanske försöka sig på en bättring, även om det är rätt skönt att glida och ta nån öl, äta en munk, lyssna på lite musik, vila i bilen, äta en pan pizza, ta en öl till osv. Och duscha varje dag!



tisdag i tannefors

Hämtade lunch på Hamlet idag. Laxwallenbergare. Gott, och rätt billigt. Som det brukar där. Spenderade eftermiddagen med att blåsa bort. Minigolf i Valla med studenter. Representerade. Jag alltså. Gjorde förmodligen min bästa runda nånsin. 52 slag. Med mina mått är det bra iaf. Var en rätt trevlig tillställning.

Sen fick jag gå hela jäkla vägen in till Stora Torget. Malmslättsvägen är inte en värd väg att gå. Sen cykel hem till Tannefors.

Bror och Jacko har visst
hamnat på tjuvlyssnat.se. Rätt stört, men lite kul. Annars bojkottar jag den sidan.



post-korp-koma

Känns som att jag suttit här i fem timmar och bara läst bloggar och dagstidningar och skrivit lite på msn. Trött som fasen. Är ju likadant varje gång. Inte värt. Tar och lägger mig och läser lite Leif GW nu. Fasen.

Brors blogg [
gobo.blogg.se] har mer och mer gått över till att bli en matblogg. Skulle inte ta med min middag idag på en sån. Får verkligen ta och skärpa mig där.



in pain

Spelade vår andra korpmatch idag, och har ont! Förutom smärtan i nåt revben
   (eller vad det är)
   på höger sida från förra matchen, kan jag nu lägga till en lätt touch av förlamning av höger underarm till skadelistan. Sprang ihop med motståndarnas målvakt och klämde armen mellan honom och mitt höftben (heter det så?). Sen gör det lite psykiskt ont av en 2-8-förlust också.

image85

Helt vanlig måndag annars. Hämtade lunch på Burger King. Fick visst med mig ett VIP-kort därifrån...



emo - pt 3

Orkade inte att sitta och vara emo längre, så jag avslutade det med att lyssna på Broder Daniels "Shoreline". Blir inte mer emo än så.



Söndagen var slapp-dag

Vaknade åtta av att gästen med barnens barn sprang omkring i korridoren utanför mitt rum. Försökte somna om i fem minuter. Sen bestämde jag mig att gå upp och ta turen ned till vattnet idag istället. Tittade på frackskjortan och konstaterade trött att de löstagbara knapparna var borta. Orkade inte leta utan gav mig ut istället. Ingen skymt av gästen med barn.

Ner till vattnet. Satte mig på en klippa och tittade lite. Var mest kallt. Tillbaka i stugan vid nio då frukosten serverades. Fortfarande höll sig gästen med barn undan. Åt frukost med de andra som sov där. Pratade om kvällen och hade riktigt kul. Gästen med barn dök upp vid tio i tio. Skjuts in till stan.

Hemma la jag mig i soffan, tog den sista biten cheesecake från i tisdags, och satte igång "True Romance". Somnade efter tio minuter. Vaknade efter tio minuter, och gick in och la mig i sängen istället. Sov ett tag.

När jag vaknat åt jag upp det sista av smörgåstårtan från i tisdags. Fem dagar gammal smörgåstårta. Bra? Luktade väldigt noga innan jag åt, och jag mår fortfarande bra, så det var nog ingen fara. Vid sex var det dags för helgens andra kyrkobesök. Konsert med syster och Lihtösen i Missionskyrkan. Värt ställe, trots allt. Andra gången jag såg dem. Bra den här gången också, även om kläderna var lite underliga... Like a Prayer var nog bäst. Och syster så klart.

När det hela var slut efter en timme och en kvart och lite efterprat, bar det av tillbaka till Tannefors. Tacomiddag hos bror med honom och Lord. På vägen hem från ICA drack jag två tetra-Pucko. Gott!

image84

Har varit en riktigt bra och kul helg! Hinner med en
dagens snyggaste också, även om det nog var en annan  som var det egentligen...

Just ja, jag hittade knapparna till skjortan... De satt kvar i skjortan. Bra letat Andreas.



Lördagen var bröllopsdag

Var nere i Rimforsa vid nio på morgonen för ombyte. Gick bra. Första gången med frack för min del.

Därefter fotografering. Fick äntligen se Hallstad Ängar. Tur med vädret. Sen tillbaka till Rimforsa för en improviserad lunch
   (fruktsallad & risifrutti)
   innan det var dags för Tjärstad Kyrka. Var hur nervös som helst, men det gick riktigt bra och det var Verkligen fint i kyrkan. Enda missödet för min del var när prästen presenterade mig och texten jag skulle läsa. Han sa helt fel och jag kom helt av mig. Blev nog ok ändå.

Svårt att förklara hur stort det var att vara med.

Bröllopsfesten var sen på Kalvudden. Nån gång i framtiden måste jag ha en fest där. Med tanke på namnet alltså... Jäkligt kul fest! Fattas bara annat med så många trevliga/roliga människor på samma ställe. Bra middag, och många bra tal. Var riktigt nervös för mitt, men jag tror att det gick bra. Väldigt lättad när det var över. Imponerande film från svensexan. Väntar nu bara på den oklippta versionen. Annat som hände:

  • Gjorde två tappra försök (eller nåt) till vals. Gick väldigt obra.
  • Brudgummen uppkastad i taket. Typ.
  • Tog min första cigarr nånsin. Helt ok.
  • Diverse mobbning av mig från bröderna Karlsson. Inklusive whisky i plastölglas. Fast det var kul.
  • Hoppande ringdans kan vara riktigt kul. Skönt att slippa Nanne Grönwall för en gångs skull.
  • Fick se bröderna Karlsson göra några tappra försök till kosackdans med sin far. Blev väl sådär lyckat. Men roliga fall iallafall.
  • Inte så bra med ett fall in i en TV som det står tre öppna öl ovanpå. Det var jag helt oskyldig till.
  • Snöpligt strömbrytande vid ett-tiden. Party Off blev det då.

Fick då för mig att gå ner till vattnet för att ta en cigarr till. Fast jag fick inte med mig någon att göra mig sällskap, så jag övergav de planerna rätt snart. Blev istället till att gå ner till sovstugan. Tack Sven-Åke för stödet under vägen dit. Lite prat och lite mjukbollstennis (fast med innebandyboll) blev det där. Hittade årets minsta stolar, som vi tyckte att det var en bra idé att sitta i. En av gästerna hade ett trängande behov av att förklara att han skulle gå upp klockan åtta på söndagmorgonen med tanke på sina barn. Förklaringen tog en halvtimme. Sänggång sen. Rätt skönt att komma ur fracken.



emo - pt. 2

har ett ansikte nu, ett namn, en ålder

till och med det

vet inte hur det känns

bra?



En liten kväll

Stod två saker på min inköpslista; plastfolie och bröd. Kom hem med mer. På hemvägen såg vi en full  gubbe. Var väl egentligen rätt tragiskt, men eftersom han kom ifrån Valdemars-hållet, blev han ett levande
   (hyfsat iaf)
   bevis på att Valdemars fortfarande serverar sina gäster mer alkohol än de tål. Han stannade till utanför Hembageriet och höll sig fast i räcket. Sen vinglade han in i gränden bredvid gymmet.

Lyssnat på alldeles för många deppiga låtar idag. Har ingen större anledning till det. Blev det ändå. En var direkt plågsam. Befann mig på det tåget igen...

"serverar sina gäster mer alkohol än de tål" är för övrigt ett citat från en artikel i Corren om Valdemars och andra restauranger i Linköping som inte skötte sig.



Lång torsdag

Jävla winamp har autoshuffle när jag startar det, verkar det som. Lite, lite i-landsproblem över det. Men likväl ett problem.

Lunchen idag blev som förra torsdagen på Djingis. Perfekt med tacobuffé när det är långdag på jobbet. Krönte matdagen med tre kulor glass på Bosses. Svek Karamello för första gången i år. Mätt fortfarande. Blir nog bara en halvportion smörgåstårta. Sen funderar jag på att hoppa den sista biten cheesecake från i tisdags. Om jag lyckas med det är det en verklig prestation
   (men jag tror inte på det riktigt)
   för mig.

Insåg att nästa vecka blir rätt kort; ledig halva onsdagen och hela torsdagen. Funderade en halv minut på att be om ledigt på fredagen också. Men jag var inte direkt ensam om det. Eller ens först. Så det blir en något upphackad vecka. Skönt iaf.



...

insåg något mot slutet av dagen

borde förmodligen inte

varför bry sig

men ändå

varför inte?

inte som att... vet inte


blir trött på det här

kommer inte ens ihåg... särskilt mycket


slö


lägger ner

hoppas jag kan


men ändå



Känns bra

En nyttig eftermiddag/kväll för en gångs skull. Tvättar, ordnar med korplaget, ätit bra mat, sorterat papper. Återstår bara att lära in texter, rensa mer papper, vika tvätt, byta lakan, diska mm.

Lunchen idag blev på Texas Longhorn. Jäklar vad fint det är! Ska göra en lunchtopplista varje onsdag där jag listar vart lunchen intagits den innevarande
   (iiiiiiiiiiiiiiiiiih)
   månaden. Så här ser maj ut än så länge:
  1. (2) Djingis
  2. (2) Burger King
  3. (1) Konsert & Kongress
  4. (1) Texas Longhorn
Om ni inte redan förstod det så står siffran inom parentes för hur många gånger jag ätit lunch där...



tisdagskväll

Är riktigt trött och seg nu. Känner mig som jag borde känt mig igår efter fotbollen. Men inte gjorde riktigt. Har en del saker jag borde ta tag i. Men det lutar starkt åt att det blir till att sova istället. Och skjuta upp allt till imorgon. Får bli så.

Fragment av fredagen fortsätter att dyka upp...

Lunchen innebar att jag återvände till Konsert & Kongress. Strömming. Ok, men inte mer. Såg den store Uffe Holmertz på vägen ut därifrån.

Familjen här när alla slutat jobba. Smörgåstårta och cheesecake
   (Om någon känner för att dela lite av sin onsdageftermiddag/kväll med mig så finns det kvar av båda...)
   Trevligt, även om det först mest liknade en TV-ockupation. Bra presenter också!

Funderar på nån form av fest nästa lördag. Kanske för att fira mig, kanske för att fira Mås säsongsstart, kanske för att fira nånting annat eller kanske för ingen anledning alls.

image83

godnatt & sov gott



26 år

Grattis till mig, Thomas von Brömssen, Enrique Iglesias, och Darren Hayes. Fast mest till mig.



Spridda händelser från en måndag

Mycket prat på jobbet om festen i fredags. Även om vi bara var tre som var där. Lunch på Djingis. Det var nån form av fisk. Kan det ha varit rödspätta? Gott i vilket fall. Fein skagenröra till det.

Insåg att det var en del jag missat som hände i fredags och lördags. Missat i den meningen att jag inte kom ihåg det efteråt. Att hela Konsert & Kongress utrymdes efter ett brandlarm kan man ju tycka att man borde komma ihåg. Men det gjorde inte jag. Tydligen.

Är nästan oroligare för fredagen. Eller det kanske jag inte borde vara. Vet inte.

Körde leende-grejen (som jag skrev om
här) idag igen. Två gånger. Till samma person. Konstig? Lite.

Tänkte skriva ner nåt från texten till Sällskapets "Järnstaden" här. Men det ser så... banalt ut i skrift. Lyssna på den istället. Nina Ramsby måste ha maj månads bästa röst.

Avslutar med dagens snyggaste.

Godnatt!



Mås prevails!

Sitter här och är lite halvsliten efter korpmatchen. Men det är det klart värt.

Efter en något taskig försäsongsträning var det idag dags för årets första korpmatch. BK Bakfoten stod för motståndet. Mås har genomgått en rejäl generationsväxling till i år. Eller byte-av-folk iallafall. Samspelthet kanske inte är det ord som sammanfattar oss bäst. Men vi kämpade som ena kalvar och gjorde en riktigt bra match, tycker jag. Titta bara på mig själv hur jag offrar mig
   (eller ramlar)
   och ser ut att bryta foten på köpet. Eller åtminstone vrida den mer än vad som borde vara skönt...

image81

Dessutom föll jag rakt på min egen hand. Sådär skönt. Bara. Killen bredvid mig var en riktig fuling. Fast jag var rätt ful tillbaka. Körde med en del armlåsningar osv. Armlås kan vara min favorit-fotbolls-grej. Hahaha! 2-1 blev resultatet, efter mål av Andreas C och Fabbe. En utförligare match-rapport kommer på den kommande Mås-sidan på svenskafans.com. Nedan är dagens uppställning.

image82

Någon som tog referensen i titeln?



Imorgon är det dags...

image80


Trött söndag

Vaknade nio idag. Frukost med Alle. Sen var det dags för en tur till Coop Forum med familjen. Försökte ta emo-kort på bror, men han var alltför glad. Därefter hjälpte vi syster flytta. Blev diverse turer mellan Hejdegården och Tannefors. Precis vad jag ville göra med en bakis-dag. Fast bra att det blev så. Jag hade knappast gjort mycket vettigt hemma.

Mat på Alanya. De borde fixa till sin "uteservering". Hyfsat skabbig är den allt. Därefter tog jag och bror en tur vid Stångån. Rätt skönt att bara gå lite. Såg en fågel i vattnet...

image78

Jäklar vad trött jag är nu. Ska ta dagens andra dusch, äta lite aprikoskräm, fixa Korpen och kanske se nån film nu.

Är jag konstig om JAG börjar följa
The Sartorialist? Lite grann, förmodligen. Fast det finns ju en hel del snyggt där. Den här till exempel.



10-årsfest

I år är det alltså 10 år sen högstadiet slutade för min del. Innebar igår fest på Konsert & Kongress med "alla" som gick ut nian det året.

Dagen började annars med aprikoskräm. Var rätt så jäkla seg efter fredagens bravader.
   (kanske anades av 'fredag preview'?)
   Runt halv två kom Alle hit. Tog några öl på balkongen, lyssnade på Eldkvarn, köpte pizza på Alanya och planerade lite inför nästa lördag. En riktigt skön eftermiddag! Skulle fasen ha lyssnat lite på Outkast så hade den varit komplett.

Macke här en kort stund innan taxi till förfesten. Kul där, även om det mest var förutsägbart vad-gör-du-nu-prat.

Själva huvudfesten sen... Träffade en jäkla massa folk. Inte så konstigt eftersom det var en jäkla massa folk där
   (nu flyter formuleringarna väl här...)
   Allt prat om hur alla faller tillbaka i sina gamla roller tycker jag var överreklamerat. Kände mig inte alls som jag gjorde då. Som tur var kanske. Även om jag reagerade alldeles, alldeles för fort på ett smeknamn. Utseendemässigt hade inte överdrivet mycket hänt.

Diverse
Pratade med en gammal punkare som flytt till Göteborg, gift sig och förvandlats till en Henrik Berggren-lookalike. Tyckte jag i nåt ögonblick där.
   Stäke var där. Hahaha!
   Tidalwaves basist (eller?) och trummis var där. Hade en ytterst intellektuell diskussion om hur metal Tannefors är.
   Satt ute ett tag och frös med punkaren och en klasskompis från gymnasiet.
   Dansade inte så mycket. Stötte på en tjej som jag tvunget skulle förklara något för. Vete fasen hur det gick.

Tråkigast under kvällen var rödvinsfläckar på min favoritskjorta. Där låg jag dock i lä mot Macke... Rödvin över halva ryggen är väl bara sådär lite halvvärt. Ungefär.

Roligast
   (eller konstigast)
   var Mickes idé om en roadmovie i Sydfrankrike. Hahahaha! Vore kul att genomföra, men det kan möjligen bli problem med att få med den andra huvudpersonen. Möjligen. Sen tror jag hela idén är för avancerad för honom.

Kändes som att kvällen gick fort. Avslutade med en tur ner till stan. Stötte på bror tillsammans med reigning kebab-champions av Linköping; ToJ. Sen blev det kebab på Kebabbaren. Tror att jag kunde äta hyfsat mycket.

Taxi hem igen.



Flower Power-fest

Ok. Det där var rätt så stört.

Mina kläder ligger spridda över hela lägenheten. Ett batteri ligger också spritt i hallen.

Festen igår... Hade otroligt kul. Verkligen.

Annars känns inte temafester så Snökalven. Väl? 1,5 på en skala kanske. Flower Power-tema var det på den här festen. Jag gjorde ett inköp på Myrorna. En jäkligt liten skjorta, en väst, ett smycke och nåt tygstycke jag knöt runt huvudet. Hade en mini-förfest hos mig. En halvtimme med min fd chef och min nuvarande chef. Tog några öl. Och klippte sönder byxor. Vete fasen om det var så Flower Power. Men men.

Taxi ut till Tornby Park. Svensk Fastighetsförmedling höll i festen. Deltagarna kom från tre av bankerna här i stan, samt diverse andra företag. Trevlig mat, trevligt folk. Hade en norska som bordsdam. Definitivt snygg. Fick en rundvandring av henne där jag blev presenterad för diverse folk. Rätt många blev det.

Min byxor ja... De blev mer upprivna ju längre kvällen led. Vilket förmodligen bidrog till utnämningen som festens sexigaste. Hmmm... Jag, alltså. Fick en fickradio som pris.
Dansade väldigt mycket
   (tror fan att samma låtar som var med i Nanne Grönwall-medleyt i lördags spelades igen)
   vilket var jäkligt kul den här kvällen. Dansade med norskan. Och med någon jag i ett lyckat (tror jag) försök att ge en komplimang, gav mig in i en åldersdiskussion med.
   (har jag gjort så förut? ;-)
   Jaja, jag var ärlig iallafall.

Mest dans blev det med en kvinna som jag blev presenterad för under rundvandringen med norskan
   (tror jag iallafall)
   Väldigt trevlig. Såg rätt bra ut. Dansade tryckare till Bryan Adams "Heaven". Blev nästan lite kär.

Strax efter ett blev vi som var kvar utkörda från stället. Taxi in till stan. Gick av utanför Platå. Blev utskrattad av Per-Erik. Linköpings annars bästa dörrvakt. Skulle in till Harrys. Blev inte insläppt. När jag idag tittar på bilderna av hur mina byxor såg ut förstår jag dem. Brydde mig inte så mycket, utan skrattade lite och gick ner till S:t Larskyrkan och beställde taxi. 14 14 14. Han svarar "Hej vännen". Rätt fult. Kanske kul också.

Avslutar med några kort. Det första ser nästan lite emo ut. Inte representativt för min sinnesstämning igår. Men det blev väl rätt ok. Jäklar vilken rolig kväll!

image75

image77 image76



fredag preview

Jäklar. Kom inte ens in p å Harrys, Förstår lite, men synd om dem. Vart är min kamera?



kort också om torsdagen

Två nätter i rad i Skeda Udde. Trevligt, men det betyder förmodligen att jag fått för lite sömn inför helgen
   (kan ju försöka skylla på det på söndag iaf)
   Torsdag ja. Tacobuffé på Djingis till lunch. Feint! Vi träffade Prütz, som precis ätit klart.

Riktigt seg när jag kom hem. Halvkoma framför datorn. Gjorde inte mycket vettigt. Var nere på ICA
   (ingen liten människa idag, tyvärr)
   Kom hem och kom på att jag glömt diverse. Får ordna det imorrn. Ska ha en liten förfest inför mäklar-festen (eller vad fasen den kan tänkas kallas) på kvällen.



kort om onsdagen

Jobbade, hämtade lunch på Burger King, åt själv, hetsade lite, hem, till Rimforsa, spenderade trekvart i en schweinigt kall kyrka, till Skeda Udde, god mat, sov i källaren.



Eldkvarn i Folkets Park

Vi tog bilarna (jag Peugeoten med sprucket avgassystem) och åkte mot Folkets Park. Visade sig att konserten inte var i Cupolen, utan i en kall lada i Folkets Park. Med hårda och jäkligt obekväma bänkar. Varken kylan eller bänkarna förmådde dock ta bort känslan av en jäkligt bra konsert! Hela nya skivan spelades, samt en del klassiker. Mycket alkohol. I låtarna alltså. Har något band en så här hög alkohol-i-texterna-procent? Hade ett riktigt fan bredvid mig (inte bror då, även om han också gillade det hela). Hon levde sig verkligen in i det hela, och ja... när man får höra "Alice" och "Tag Min Hand" live så räcker det nästan för att bli kär. Nästan.

Eldkvarn är fasen bäst. Nu iallafall. Bilderna jag tog blev inget bra, så de här kommer nån annanstans ifrån. Plura och Blackie från W.A.S.P.

image73

image74



Roadtrip runt Roxen

Var rätt nyttig under förmiddagen; städning och bokföring. Sen blev det film med bror. Bad Santa. Ok, men ingen höjdare.

Vi gav oss därefter ut på en roadtrip runt Roxen. Vänstervarv. Var inte så jäkla mycket att se. Några småställen. Ett par kyrkor. Lite grusvägar. Stannade kort i Norsholm. Nej, Roxen borde kunna utnyttjas mycket mer. Exempelvis genom att slå upp en stor bro från Stångåns mynning till Sandvik. Det vore nåt. Avgasröret verkade ha pajat på tillbakavägen  och vi fick svänga in till Skäggetorp Centrum, och knyta upp det så att det inte skrapade i backen i alla fall. Jobbig skit.

Nu blir det Eldkvarn på Cupolen!



W.A.S.P. i Cloetta Center

Valborgskvällen spenderades i Cloetta Center med bror. Konsert med W.A.S.P. Har aldrig lyssnat på dem, och hade en rätt vag uppfattning om dem. Har "I Wanna Be Somebody" på mp3 och jag har sett den klassiska intervjun med originalgitarristen Chris Holmes. Så, mina förväntningar var inte särskilt höga. Mest att det skulle bli kul att ha sett dem.

Cloetta Center var avskärmat till knappt halva storleken. Perfekt. Fullt på golvet och nästintill fullt på läktaren. Skulle bandet dragit så här mycket folk i Linköping när de var som störst på 80-talet?

Efter en improviserad biljett gick vi in. Förbandet Sister Sin höll på. De lät som... W.A.S.P. mest. De var rätt bra. När sen själva konserten drog igång lyfte kvällen. Jäklar vad bra de var! Och hur coolt var det inte när Blackie Lawless klättrade upp på det svajande två meter höga mic-stativet och körde ett gitarrsolo? Skadat kul! Enda frågetecknet var de väldigt långa pauserna innan extranumren. Varför? De nya låtarna funkade riktigt bra, och de VAR bra. Ska kolla in årets "Dominator"-skiva. Fast den kollektiva totallyckan var förstås som störst under allsången till "I Wanna Be Somebody". Tittade omkring och diverse folk runtomkring på läktaren kunde verkligen inte sitta längre, utan ställde sig upp och hoppade och sjöng. Blev så jäkla glad när jag såg det. Världen är inte ond. Bra ordnat Prütz!

Ute i den kalla valborgskvällen gick vi hemåt. Nere vid Scandic och Tullbron var det 1997 all over. Fjortisfyllan har tydligen flyttat från Trädgårsföreningen, där vi höll till, men den har inte tappat sin karaktär. Alla de klassiska ingredienserna fanns med. Förutom möjligen poliser som stod och hällde ut innehållet ur diverse flaskor. Var rätt kul att se det hela, så vi tog en omväg längs med Stångån. Såg en halvdäckad kille som låg i ett dike. Han gjorde några tappra försök till att röra sig iallafall. Såg en annan kille hånskrattande förklara att hans kompis inte kunde pissa rakt. Bara en sån sak.

image70