Mås - årgång 2008

Här är vi. Eller de flesta av oss iaf. Plus inhoppare.




Söndagsmiddag

Ute i Skeda Udde i eftermiddags. Blev söndagsmiddag på Sörgården. Hur gott som helst. Tog nån sorts kalvgrej.




Otränad?

Blev ikväll av med bokhyllan jag misslyckats med att bli av på blocket. La upp den här på bloggen för nån vecka sen.

Tobi var här och vi bar ner den till honom. Bokhyllan var fan så mycket tyngre än jag trodde,
   (fick en svag minnesbild av att det var min far och bror som bar hit den för drygt fem år sen...)
   och nu sitter jag här med totalt orkeslösa armar. Är fan svårt att lyfta en vindruva.

Dags att börja träna. Typ.



Dröm i lördags natt

Drömde om lumpen. Även om det var sex år sedan, så drömmer jag ibland om det fortfarande. Typ en gång i halvåret kanske. Som de flesta av mina drömmar så är det relativt odramatiskt och vardagligt. I lördags natt gick vi iland på nån ö. Skulle sedan gå ut på någon sorts väldigt platt brygga. När jag gjorde det började den röra på sig. Jättekul, tänkte jag. Och gick tillbaka för att börja hoppa ut på den och glida på den ut i vattnet. Resterande personer gjorde likadant. Sen vaknade jag.

Vad fasen är meningen med att drömma något så meningslöst. Skittråkigt.



Fredag kväll

Off to kräftskiva med jobbet.



Lite konstigare dröm

Inatt var jag med i Mando Diao. Det var även Anders och Johan, som jag pluggade med på Universitetet. Tror att vi skulle spela på Skylten. Typ. Man var tvungen att gå igenom min gamla gymnasieskola för att komma in dit. Vaknade när vi gick in.

Lite konstigt iaf.



Gick bra

Blev inte så farlig dag som jag fruktade. En åtvidabergare kom inte, och blev gratislunch på Ekoxen. Nu funderar jag lite på hur pass mycket jag ska städa till imorgon. Lite, lagom, mycket eller skitmycket.

Men först ICAtt i Tannefors.



Lång dag ahead

Ja, det lär bli det. Tror att jag har en fem, sex kunder inbokade idag. Kommer med all säkerhet att sova som en kalv inatt. Skönt det iaf.



Jobb idag

Som tur var visade det sig att kollegan i drömmen idag på jobbet nöjde sig med att vara på sitt sedvanliga, något vresiga humör, och inte började vifta med något gevär. Skulle iofs inte bli förvånad om han nån gång börjar göra det.

Lunch idag på Yogi. Väldigt god pasta med fläskfilé, ost och pesto.



Dröm inatt

För några dagar sen tänkte jag på att jag aldrig drömde särskilt konstigt på natten. Det var mest vardagliga saker som att jag gick och handlade typ. Skittråkigt. Inatt drömde jag att en kollega stod inne i stan och siktade mot bilar med sitt gevär. Det var ju åtminstone lite stört.



Bloggen framöver

Snö-TV, som var det jag hoppades kunna presentera igår, verkar dra ut på tiden. Kommer inte idag iaf.

Sen kan jag förvarna om att det kommer en något lång följetång här snart,
  (har iofs bara skrivit en halv av sex delar än)
  som förmodligen inte är intressant förrän mer än kanske femton personer i världen. Men för dessa kan det åtminstone bli lite kul.



No more grädde

Blev ostkaka ikväll också. De resterande 150 grammen. Plus grädde och sylt. Ännu mer grädde än igår. Känns sådär nu.

Annat i matväg: Restaurang China på Hantverkaregatan
   (du borde veta vart det är, eller kanske inte)
   i Linköping har nyöppnat. Väldigt stor skillnad. Ny meny också. Tog buffén. Jäkligt gott!



Jag harn




Min Hellacopters-historia



Krafterna börjar återvända

Blev verkligen helt slut under dagens korpmatch. Kändes inte som att jag hade någon energi alls. Sen blev det ju inte bättre av att vi förlorade med 3-6 och säsongen därmed är slut. Men det har iaf varit riktigt kul i år. Tack allihop!

Blev en köttig portion quorn-gryta
   (kan de vara det verkligen?)
   och därpå ca 150g ostkaka med grädde och jordgubbssylt. Bygger upp kroppen igen. Typ.

Är jäkligt mätt nu.





Snart kommer det

Siktar på ikväll.



Någon som vill ha en bokhylla?

Blocket gick inte bra alls. Därför tänkte jag höra om någon här vill ha en bokhylla. Helt gratis. Kom och hämta'n bara.




Någonstans i Gottfridsberg - del 2

Såhär kan en grillkväll se ut, någonstans i Gottfridsberg...





Söndag igen

Börjar långsamt, långsamt komma in i vad som kommer bli rutin fram till typ juni. E har åkt igen. Och det är väldigt tomt här igen.

Funderar på att diska. Eller nåt.



Bilder

Letade runt lite efter nån kul/fin/intressant bild att lägga upp. Gick väl inte så jättebra. Fick bli den här på mig och min kvasi-danska vän på väg mot Kebnekaises topp. Vi kom aldrig hela vägen utan vände rätt snart efter att bilden togs. Om jag inte kommer ihåg fel var det några australiensare som tog fotade. 18 juni 2003 klockan 12:38 var det. Fråg mig inte varför bilden går i den något onormala blåa tonen.

.


Jobb

Ibland är det synd att jag inte kan skriva om jobbet. Har funderat ibland på att skaffa en anonym blogg, men jag vet inte. Känns dumt på nåt sätt. Fast det blir ju en hel del som inte går att ta upp här på det här sättet.



Någonstans i Gottfridsberg - del 1




Missa inte från 0:35 och framåt.



Kvitton

Under de perioder jag är dålig på att skriva dagbok brukar jag spara kvitton för att någorlunda i efterhand kunna fylla i vad som hänt. Nu har det blivit typ lite för många på skrivbordet. Fanns två köttiga högar med kvitton på varsin sida om skärmen,    (när jag bytte skrivbord blev det ett mindre "för att det inte skulle bli så mycket grejer på det"...)
   men jag tog mig igenom dem.

Så nu är det bara min telefon, tre skivor och två papper som ligger där.



Musik vecka 34

Musik för tillfället på Kungsberget 4...

Cult of Luna - Eternal Kingdom
Fick hem den här skivan i början av sommaren. Inte lyssnat på den så mycket av hänsyn till min omgivning. Förrän nu. Den är som de tidigare Cult of Luna-släppen; mer eller mindre ogentromtränglig till en början. Jag har kanske lyssnat igenom den fem, sex gånger, så än så länge ter den sig som en stor oformlig massa av ljud och oljud. Men det brukar som sagt vara så när det gäller det här bandet. Så jag är säker på att ger jag den ett par lyssningar till kommer den att växa. Och om det därefter blir ytterligare några lyssningar, och sen några till; då kommer det med all säkerhet vara en av årets höjdpunkter.

Slipknot - All Hope is Gone
Tror inte att den har släppts än. Men jag lyssnar på den hursomhelst. Och det låter riktigt bra. Har inte lyssnat överdrivet mycket på dem tidigare, men sett dem live två gånger, och de växer hela tiden. Hittills är "Sulfur" och "Snuff" mina favoriter.

The Mars Volta - Scab Dates
Mitt första köp från Amazon. Har bara hört en låt, "Take the Veil Cerpin Taxt". Den har å andra sidan ett parti som gör det värt att köpa åtminstone två skivor från bandet. Tror att det är en tjugo sekunder
   (eller nåt sånt)
   i refrängen. Men shit. Det är bland det bästa som gjorts.

Ian Lloyd & Stories - Travelling Underground
Den här kommer förmodligen från Amazon imorgon. Har letat i Sverige i några år efter den. Men inte hittat. På Amazon gick det direkt. Vet inte så mycket om den egentligen, mer än att jag hörde en bra låt med dem för kanske fyra år sedan på radion. Så, det blir kul att se om det är något att ha.

I mobilen är det annars mest Muse, Maitreya, Haunted och Hail of Bullets. Ordered Eastwards!!



Sovdags

Men sängen ser alldeles, alldeles, alldeles för tom ut.



Vinst

Svinstadsjöns IF var i stort sett jäkligt chanslösa ikväll. 3-0 och Mås sjätte seger på elva matcher i år. Rätt hyfsat med tanke på att årets lag till hälften var helt nytt.
   (som vanligt iofs, men ändå)



Recensionen från Motala


Parksommar perfekt turnépaket



Tom

Lägenheten blev precis väldigt, väldigt, väldigt tom. Riktigt jobbigt.



Fredagskväll, Motala Folkets Park

Spenderade några timmar i Motala Folkets Park igår kväll. Turnén Parksommar. Recenserade
   (klar om några minuter, på nätet om några timmar, i tidningen på måndag)
  Backyard Babies och Takida. De sistnämnda var det tredje gången jag såg i år. Lite skadat när de långt ifrån är några favoriter. BB var hyfsat ospännande de också. Som tur var hade jag E att värma mig med. Blev väldigt trevligt.



Vinst!

Kvällens korpmatch slutade med vinst 4-1 för oss. Riktigt skönt!



Skumt

Vaknade runt fyra inatt av att jag lutade. E lutade också. Sängen lutade alltså. Visade sig att madrassen ramlat igenom sängramen,
   (typ)
   och stod lite på sniskan. La oss i soffan och tittade lite på simning istället.



En kalv i blötan

Vanligtvis betyder regn förluster i stil med 1-7 eller 0-8 för Mås. Ikväll blev det åtminstone 2-2. Motståndarna var fasen inte så bra, men med tanke på att de hade en stolpträff och en missad straff så var det väl hyfsat rättvist.

Regnade jävligt mycket.




Jodå,

Vi kom tillbaka från Bulgarien som vi skulle i lördags. Återkommer förmodligen med ett inlägg om det. Väldigt skönt var det hursomhelst.

De senaste dagarna har det blivit en del OS i soffan. Skönt det också. Om lite mindre än tre timmar så gör jag Korpcomeback.



I onsdags kväll...