Hockey-tisdag

Eftermiddagen spenderades i källaren på jobbet. Utrensning i ett arkiv. Halvkul bara.

Därefter direkt till Cloetta Center. Hur gott som helst med pyttipanna och en öl. Och sen en jäkligt bra match. LHC 4, Färjestad 2.

image539



The Grudge-måndag

Så var det då "äntligen" dags att se the Grudge. Hela hösten har varit ett enda hånande av min inställning till skräckfilmer, och skrämmande med asiatiska skräckfilmsbarn. Jag fick "the Grudge" i julklapp av mina syskon, och igår såg jag den alltså.

Tack Scary Movie 4! Jag blev knappt rädd en enda gång.



Helgen vecka 4

Inledde med mousserande och tårta på jobbet. Därefter följde den största after worken vi haft hittills med jobbet. BK. Trevligt. Och väldigt kul att höra Hultsfredshistorier från slutet av 80-talet. Syster tittade förbi en stund, och yttrade helgens roligaste replik.

After worken drog ut på tiden, och det dröjde till kvart i åtta innan vi drog oss därifrån. Jag kände bara lite för att gå till Tannefors, och sen gå tillbaka till stan och vidare till Vasavägen. Så det fick bli att gå i jobbkläderna till Vasavägen istället. Vit skjorta, så det bröt av lite mot det svarta iaf.

Fest hos Liv. Funderade lite för mycket. Var på väg därifrån och hem,
   (eller nån annanstans)
   men blev övertalad att stanna. Mynnade ut i ett välbehövligt "samtal"
   (som nog var bland det rörigaste från min sida nånsin)
som blev lite lätt konstigt, inte minst på grund av den något högljudda sången från rummet intill.

Tog oss ner till Platens. Tidsuppfattningen borta sen länge. Lallar runt i min vita skorta.

Tom & Jacko och fyra tjejer ansluter. Får idén att bjuda på white russian till två i det sällskapet. Det naturliga hade kanske varit att beställa in tre stycken, varav en till mig, men istället delar jag upp det i två omgångar och beställer in till mig båda gångerna. Enligt kvittona var det nio minuter mellan omgångarna. Den första sexan gick nog lite för snabbt att dricka ur.
Hamnade inne i ett hörn. Vimmelfotade.

image538

Det är något som skär sig... Typ. Där.

En till vit skjorta. Tröttnar. Följer med på kebab.

Glömmer självfallet bort min oförmåga till fylleätande. Och beställer in en kebabtallrik. Tar en tugga och sen är det stopp. Ger bort resten till en rödhårig Agnes med tandställning.
   (ibland vill jag ha barn, bara för att få möjligheten att ge någon namnet Agnes, eller Alice)
   (ibland är jag även rätt konstig, eller störd)

Går hem. Försöker prata. Lägger mig i sängen och ger upp alla tankar på att klä av mig skjortan. Jag har ju klarat av byxorna, räcker inte det?

Vaknar. Ångest över mer än att jag mår sämre än jag gjort alla dagar som gått sedan Nyårsdagen. Tar mig runt i lägenheten. Mest i soffan. Försöker se en film. Två svåra offer i London som ska stjäla havssköldpaddor. Slumrar istället. Lyckas ta mig ner till bror. Pizza från Alanya, South Park hos bror. Möjligheten att spendera bakisdagar så gör det nästan värt besväret.

Hem till mig. Gör ingenting. Ser inte ens en film. Lördag övergår till söndag.

En dag i ingenting. Ner till syster. Som ser ut att kunna konkurrera med mitt tillstånd under lördagen. Tornby; IKEA och Nordik. Hittar ingen bokhylla. Hittar en tvålpump. Tillbaka och fikar. Trevligt, men när bror och syster vill tvinga mig kvar för handboll för tredje gången på en vecka, går jag ändå hem.

Den första ordentliga filmkvällen på alldeles för länge på kvällen. Miami Vice och 300. Två fyror. Den första jäkligt underskattad.

Läser lite maffia innan jag lägger mig strax innan ett. Skönt att helgen är över.

(Platensfoto av Fredric Sommer (
www.fredricsommer.com)



Äntligen måndag

Faktiskt skönt att helgen är över. Sammanfattning eventuellt senare. Nu nöjer jag mig med att konstatera att det är måndag. Och att det känns bra.



Helgen slut


image537
Antar att den var lite avgörande.



En del av Kungsbergsparken


image536

Sett från mitt sovrumsfönster. På fredag- och lördagskvällar händer det ofta att folk från de skumma delarna av Tannefors, passerar här på vägen in till stan. Fulla. Igår var det ett gäng killar som sjöng Tommy Körbergs "Stad i Ljus". Anar att de hade någon sorts sångintresse, då det för att vara så dags en lördagskväll, faktiskt inte lät så illa.



Lördag kväll...


image535



Scener från Kebabbaren - lördag 02:45


image530
image531
image532
image533
image534



Hemma

Var iallafall medveten om att jag inte tog av mig skjortan när jag la mig inatt. Vetefasen om jag har några planer för dagen. Eventuellt en tur till Vasavägen. Får se.



Värt?


image529

Tveksamt, va?



Från balkongen i helgen


image527



Ibland gillar jag inte mig själv

Särskilt inte när jag gör saker som går emot hur jag uppfattar mig själv. Tror oftast att jag är rätt bra på att vara som jag själv vill att andra ska vara mot mig och dem bitarna. Men ibland så.... Fasen också. Det känns så jäkla fel. När det dessutom drabbar någon annan vill jag inte vara mig själv.




image526



Reckless Road

Fick hem en bok idag som jag för en fyra, fem år sedan skulle kunnat ge alla tår på vänster fot och en handfull andra kroppsdelar för att få ha. "Reckless Road" av Marc Canter. Handlar om den tidiga Guns N' Roses-historien, och innehåller en jäkla massa aldrig-förr-sedda-foton. Nu låter det kanske inte så spännande, men... ALLA TIDIGA SPELNINGAR FINNS LISTADE MED LÅTLISTOR!!!

Det kanske inte låter så spännande det heller för normala människor. Men för mig är det verkligen det. Idag blir jag glad på ett relativt sansat sätt. För fem år sen hade risken varit överhängande att jag sjukskrivit mig från jobb och skola i minst två veckor för den här boken. Om ni visste hur många timmar jag spenderat med att leta information om de här spelningarna. Och sen läsa igenom den informationen jag hittade. Jäklar alltså.

image525



"Führerns Elit"

Filmen alltså. Bra, men inte jättebra. Lite som "Ondskan", fast på tyska och med grava nazi-inslag. Tre av fem får den.



Nära tårar...





Clowner ÄR onda

Har aldrig gillat clowner...

Barn gillar inte clowner



34:an vid sextiden på morgonen


image524



Insvept i en rosa pläd

I Skeda Udde igår kväll när jag såg the Sarah Silverman Program. Jäkla skön pläd. Och bra program. Särskilt gay-grannarna.

image523



En något yngre kalv


image522



I Skeda Udde dröjer sig julen kvar


image519
image520
image521




Kameran continued...

Skulle haft med de här bilderna i inlägget om kameran nedan. Inte för att de är tagna med min kamera, men ändå... Bra är de.

Och sno dem fan inte. De är tagna av en mäklare. Tror jag.

Någon som ser vart ifrån?

image517
image518




Kalven i DN

Nästan i alla fall...

Strages YouTube-lista har insändare nån gång i veckan. Idag är jag med.
Inlägg nummer fem är från mig, och handlar om Heaven Shall Burn och circle pits.



Bobby Kennedy

Skulle se Eftersnack, men det var något sändningsstrul, så jag hoppade runt lite bland kanalerna. För andra kvällen i rad blev det Kunskapskanalen.
   (hmm, kanske inte ska klaga på mina arbetskamraters medelålderstendenser)
   Medan det igår var en trött svensk dokumentär om Bodens fästning, var det idag en fransk dokumentär om Bobby Kennedy istället. Det var tillräckligt bra för att jag skulle fastna och glömma bort Eftersnack. Jag brukar annars ha ytterst svårt att ens hålla mig kvar vid ett TV-program jag bara bläddrar till så där. Helst ska jag sedan någon halvdag vara inställd på att se det. Alltså planera. Dock är det ju trevligt när man hittar något bra.
   (nähe?)

Även om jag visste hur det slutade, så reagerade jag ändå rejält när väl slutet kom. Och att se alla människor uppradade längs järnvägen var... stort.

"Drömpresidenten" hette dokumentären. Kolla in om det kommer i repris.



Nya kameran - pt. 2

Fick ju lite frågor, så...

Panasonic DMC-FX10

Ingen aning om hur pass bra den är i jämförelse med andra kameror. Just nu är jag mest nöjd med att slippa stå och trycka på batteriluckan när jag ska ta kort. Luckan var relativt trasig på min förra kamera, vilket gjorde fotandet till ett ytterst orent nöje. Typ.

Mer info finns
här. Det är silvervarianten jag har. Färg alltså.

image516



Potatis

Potatis och fisk både till lunch och middag idag.

Ända sen jag var så gammal att jag kunde äta fast föda har jag ätit rå potatis. Alltså inte ett helt lass med bara rå potatis, utan kanske en eller två medan maten tillagas. Så också idag. Det är fasen hur gott som helst!

Fast ibland kan det straffa sig att gilla rå potatis. En gång på hemkunskapen i mellanstadiet
   (hade vi verkligen hemkunskap då? Lagade mat gjorde vi iaf)
   skulle vi göra bakad potatis. Jag och min kompis, som också var rejält inne på det här med rå potatis,
   (och som också var från Skeda Udde, kanske ska tilläggas...)
   blev så sugna på rå potatis medan vi väntade, att vi skalade våra och började äta. För att inte få en utskällning eller något sådant, stoppade vi ändå in den halvätna potatisen i ugnen.

Blev verkligen inte gott någonstans. Men vi hade iallafall fått oss en bit rå potatis. Det var det värt.

image515



Min lägenhet skakar!

Antingen är det nån mystisk jordbävning på Kungsberget. Eller så är det min steroidstinne granne på våningen ovan som pressar sin stereo.

Fast min granne verkar vara rätt snäll. Det var för övrigt hans
skjorta som hängde i trädet i mellandagarna.


 

Onödiga förstärkningar

Skrev på msn med en kompis idag. När hon skrev följande, kom jag att tänka på en grej:

 

"Ska till London i helga, åker tidigt som fan på fredag"


Är inte "som fan" en rätt onödig förstärkning av uttrycket egentligen? Nej, det är det inte. Det blir fasen mycket roligare. Mina föräldrar är världsbäst på sådana. Och att de gör det helt omedvetet gör ju inte saken sämre heller. Det bästa exemplet är när jag och pappa var inne i en TV-affär för kanske ett år sen. Gick runt och tittade på lite olika TV-apparater. Pappa hittade en med särdeles bra bild, och utbrast:

 

"Titta på den här! Det är ju som ett jävla foto ju."

Mer sånt!



Nya kameran

Tagit de första stapplande stegen mot att lära mig den nu. Väldigt stapplande...

image513
image514



Dags för lite krigsfilm?

Fick hem det här från mina "bröder"
    (knappast)
   i
smb idag.

image512

Fyra filmer i en hård plåtbox. Krigisk plåtbox, tror jag att de tycker. Jaja, har höga rekommenderade betyg på filmerna i alla fall, så det blir nog bra. Fast det blir nog ingen av dem ikväll ändå. Har typ, annat att göra. Kanske.



Primordial - "Empire Falls"






Tolerans

Jag var länge en väldigt intolerant person när det gäller musik. Kanske kultur öht. Inte det att jag inte tolererade olika sorters musik eller artister, utan mer människomässigt. Ogillade personer utan nån koll på musik. Eller film. Eller vad det nu kunde vara.

Jag var en rätt dålig människa.

Kunde bland annat yttra sig i fylleprat om att den och den har ju fasen ingen smak osv. Blablablabla. Måste varit väldigt segt att lyssna till. Hoppas jag. För det är ju fasen ett väldigt stört beteende.

Har mognat en hel del på det området de senaste åren hursomhelst. Ser inte automatiskt snett på någon som gillar något jag inte gör.

Men, jag kan fortfarande bli ytterst arg på vissa grejer. Exempelvis om P3 spelar R Kelly eller Black Eyed Peas eller nåt liknande. Då finns det inte en chans att radion får stå på. Oftast.

image511
En person som inte hade riskerat råka ut för min dålig smak-ilska



Nagelfar

Finns få saker jag stör mig på så mycket som när män/killar inte klipper sina naglar ordentligt. Det kryper fan i mig när jag ser det. Skärp er!

Slöade runt på Wikipedia, och fick stöd för klippandet. Enligt asatron var "dödens skepp", Nagelfar, byggt av naglar från döda människor. Skeppet var färdigställt när Ragnarök inleds, och användes mot asarna. Så, att klippa naglarna ordenligt sades vara ett sätt att fördröja Ragnarök. Oavsett vilket - klipp era jävla naglar.



Helgen v. 2

Det har verkligen inte varit någon händelserik helg det här. Förutom nedan nämnda bok har jag iallafall hunnit äta ihop med både bror och syster.

Igår en klassiker; pizza från Alanya som äts hos bror. Och till det diverse South Park.

Idag Wayne's ihop med syster och kompis till henne. Nu åt jag iofs bara kladdkaka, men Angelica tog deras Foccachia (på min inrådan). Den kan verkligen rekommenderas. Jäkligt god!


image510



Musik i början av januari

Shit vad bra året har börjat! Eller egentligen är det väl så att jag hittat lite mer av den musik som gavs ut 2007. Strunt samma. Skitbra är det iallafall.

M.I.A - Bamboo Banga
Neil Young - Ordinary People
Five Finger Death Punch - The Devil's Own
The Killers - Sam's Town & Uncle Johnny
Roky Erickson and the Aliens - Night of the Vampire
Darkest Hour - Doomsayer
Primordial - Empire Falls

Sen är hela albumen med M.I.A och Deftones hur jäkla bra som helst. Primordial blir det till att beställa snart.



White Line Fever

Gjort något som det måste vara två år sen jag gjorde; pressat mig igenom en bok på två dagar. Nu var det Lemmys "White Line Fever". Till en början var den påfrestande, då språket känns alldeles för medvetet dåligt. Ja ja, jag fattar att Lemmy är hård och en enkel man som inte bryr sig så mycket. Men fan, språket behöver väl inte vara så för det?

Irritationen gled över, det är ju trots allt inte det som är det viktiga. Lemmy har ju hunnit med en hel del... Och det är många intressanta (och skumma) historier som berättas. Jämfört med Slashs självbiografi känns det på hela dock lite för slarvigt.
 
image508



If only tonight we could sleep





Behaglig fredag

Förkylningen på bättringsvägen.

Läst klart årets första bok. Visserligen inledde jag den i oktober, men jag tror att jag läst iaf en 90% i år. Conn Igguldens "Kungars Död". Andra i en trilogi
   (tror jag)
   om Caesar. Alltså har det varit en jäkla massa romare, strider på liv och död, heder och lömska intriger. Typ. Var inte så jäkla bra, den här boken. Kommer läsa tredje delen, men inte rekommendera.

Nej, jag vill ha fläskig icke-fiktion-bok om Romarriket istället. På typ 1000 sidor. Blir ett projekt längre fram. Måste ju hitta en sån först också. Har ett antal böcker nu som jag inte läst. Först blir det dock en lånad bok. Nån sorts fantasy. Tror jag att det är iaf.



Tvättstugeproblematik continued...

2007-12-30 20:00:09 Andreas             strul med grannar? ;)
2007-12-30 20:03:04 Bloodcolored    Nej. Men tvättmaskinerna är inte igång på helger tydligen...
2007-12-30 20:03:17 Andreas             crap
2007-12-30 20:03:38 Andreas             hos mig är de igång. Fast man får arga tanter efter sig om man tvättar söndag morgon
2007-12-30 20:03:54 Andreas             antar att de behöver lugn och ro för att kunna vara extra kristna då
2007-12-30 20:03:58 Andreas             :)
2007-12-30 20:07:21 Bloodcolored    Haha. Precis.
2007-12-30 20:07:32 Bloodcolored    Vart helt stäld när jag kom ner.
2007-12-30 20:07:37 Andreas             hahaha
2007-12-30 20:07:49 Bloodcolored    Det stör väll inte mer på en söndag än en tisdag?
2007-12-30 20:08:07 Andreas             nej, tycker inte det. De är ju fan lika lediga alla dagar



torsdag kväll

Åt bruna bönor & bacon till middag. Såg en till film; "Confessions of a Dangerous Mind". Kändes mest... onödig. Behövde rensa huvudet, så jag duschade och gick ut för att handla och lyssna på Heaven Shall Burn. Hade timeat perfekt så att introt på senaste skivan tog slut, och den första låten började perfekt när jag gick ut genom ytterdörren till den svala januarikvällen. Men inte. Glömde att jag hade random inställt. Så, istället för Heaven Shall Burn fick jag det till huvudrensning inte fullt lika passande Editors. Fast det är ju bra det också, även om det inte var vad jag var ute efter.

Blev irriterad när jag kom fram till ICA också. Framför mig går ett sällskap på tre personer. När de är framme vid entrén ställer de sig och blockerar ingången och tänder varsin cigarett. Fan. Pressar mig bakom en av dem.

Borde kanske se "Batman Begins" igen. Lite peppning typ.



En grå torsdag hemma

Hörde att jag blivit kallad "vek" och oförmögen att "tåla en frostnatt" av en kollega på jobbet idag. Igår kväll blev jag beskylld för att vara som ett barn. Och idag som en sjuåring. Ett jäkla hackande på mig de här dagarna.

Såg klart "Harrison's Flowers". Bra, men den lyckades inte gripa tag ordentligt. Störig Andie MacDowell, jävligt bra Adrien Brody.

Därefter mat. Halvskabbiga rester från frysen. Men ätbart.

Nästa aktivitet var att få ordning på recensionerna. Köpte syra-fri tejp för några dagar sen. Smidigt som en kalv gick det.

image507



Förkylningen vann

Hemma idag. Ska se klart "Harrison's Flowers". Sen lite klippa och klistra. Efter det vet jag inte. Får se.



Ger upp

Lägger mig nu. Innan klockan nio. Vete fasen när det hände sist.



Lönnmord

Funderar på att lönnmörda min förkylning genom att äta den jävligt starka maten från igår.



Årskrönikan - efterord

Sådär, det var det hela. Hoppas att det har varit roligt att läsa. Var det att skriva iaf.

Som jag inledde så var 2007 förmodligen det roligaste året någonsin för min del. Tack till alla er som var med! Tacklista längre ned...

Rubrikerna på de olika perioderna har inte varit helt tydliga för alla, anar jag. Så här är en förklaring:
Del 1 - Kall värld - Låt med Totalt Jävla Mörker
Del 2 - Stop Making Speeches (eller inte) - Låt med Khoma (inte det inom parantes dock...)
Del 3 - Fulla för kärlekens skull - Låt med Eldkvarn
Del 4 - Said, hello, where are you from - Första textraden i Mustasch låt "I Lied"
Del 5 - Dimman - Låt med Roswell

Tack för 2007 allihop! Finns säkert några jag glömt på listan nedan; förlåt till er. I bokstavsordning:

Alec & Angelica (de enda som kommit på samma plats om det här varit ordnat efter betydelse. Tack!), Alle & Kristina, Anders L, Anders N (fuck off!), Andreas C, Andreas K, Anette & resten av Westerbergs, Anna, Anna-Lena, Cecilia & Tiina (SEB:s snyggaste), Emelie, Emma, Fredrik B (mest Linköping efter Anders N), Gunnar (Skeda lever), Jens, Jocke (slaktarjävel), Johan E (return of the absinth), Johan N, Johan S, Klasa (åter till Korpen), Kristoffer (för att jag inte blev helt själv på hemvägen från STHLM), Lisa (jag är en Balroff!), Liv (Pinks!), Lotta, Luffarn & andra släktingar, Macke & Kristin & Oscar, Mamma & Pappa, Martin (för ditt apotek), Micke, Per B, Per J (Råberga i våra hjärtan), Per K (pizza!), Pernilla (fuck you, I'm from Norrland!), Rickard & Henrik, Sara N (tack för årets mest icke-snygga foto!), Sven-Åke, Tobbe (Lord R of Finspång), Tom & Jacko

Förlåt igen till de som glömdes.

Tack!



Del 5 - Dimman

Flyter på. In mot mål.

Del 5 - Dimman

(28 oktober - 31 december)

Genom lägenhetsvisningsdaten hittade jag lite av den kärlek varken sommaren eller nån annan del av året lyckades med. Åtminstone för ett par veckor. Sen flöt det ur mig. På nåt sätt. Var trevligt under tiden i alla fall. Och jag fick återse Karlskrona. Var sex år sen, och från vad jag kommer ihåg så hade inte mycket förändrats. Det blåste inte lika mycket den här gången.

Men det var tillräckligt seriöst för att jag blev kickad ur the terrible 4. Eller lämnade i alla fall. Avskedskvällen tillbringade vi inte helt oväntat på Platens. Lite sorgligt. My Chemical Romances "Welcome to the Black Parade" utgjorde bakgrund när vi sa farväl och gick ut i det kalla novemberregnet.

Förutom det ovan nämnda, som sträckte sig till slutet av november, var det mesta egentligen som en förlängning av den första höstperioden. Platenskvällar, filmkvällar med Lisa, ett par recensioner och ett antal konserter. På det hela en bra period, även om det ibland var lite rörigt i huvudet. Dimman, således. Det kan även ha att göra med att perioden ligger så pass nära i tiden, att jag inte hunnit få någon distans och överblick än. Det flöt mest på.

Fortsätter med att ta upp det nästintill icke-befintliga idrottandet. Under den här perioden gjorde jag i stort sett ingenting själv. Var på ett par förlustmatcher i hockeyn. Tog en promenad och gick novemberljus med Anette.

image502
image503
Novemberljus

Blev en hel del konserter. Bäst var nog Editors i Stockholm. På en del sätt var det en underlig upplevelse, på andra sätt var det bara hur bra som helst. Under ett hektiskt dygn några veckor senare hann jag med tre konserter i Linköping; Magnus Uggla (recension), Ital Skurk (julfest på Platens) samt Winnerbäck.

Lyssnade på de här låtarna mest:
- Jackson Browne - Fountain of Sorrow
- Johnny Cash - Thirteen
- Monster - She's Everywhere Now That She's Gone
- Editors - The Weight of the World
- Adam Tensta - My Cool
- Hästpojken - Shane McGowan
- Heaven Shall Burn - Endzeit
- Märvel - Fringe of Comfort
- Stina Nordenstam - Soon After Christmas

Hade en grabbfest med white russian, bowling och öl, mat, och slutligen Flamman. I den ordningen. En kul kväll, men tyvärr slutade det med utkastning från Flamman... "men då kan jag säga vilket jävla skällsord som helst... Tjockis!". Inte snyggast pratat 2007. Julfesten med jobbet var en annan höjdarkväll. Fick roller tilldelade, och någon i festkommittén kom väl ihåg min utklädnad från i våras. Eller så gillade de mig inte, eller nåt ;) Jag var bordellmamma i vilket fall. Och gjorde det hyfsat, tror jag. Kul var det i alla fall, som sagt. Julbord på Sörgården var också det kul. Och gott.

image504
image505
SEB-julfest/Julbord - två sidor av Snökalven

På nyårsafton var det som att jag kompenserade för den något korta festen året innan. Så det blev rejält. Kan man väl säga. Hemma vid halv sex, sex. Nånstans där. Men det hade varit kul. Som tur var.

image506



Dags att byta ut en del uttryck?

Har ett par uttryck som jag använder ibland. En del ofta, en del sällan, en del gamla, en del nyare. "Skit ner dig" har hängt med ganska länge. Men nu tror jag att det är dags att skrota det...

Idag gjorde jag nudelwok med fisk & skaldjur. Läste receptet och hade följande konversation med mig själv i huvudet:

- 1 purjolök, strimlad
- Purjolök? Skit ner dig.

Jag var alltså inte för sugen på purjolök. Hade inte i någon sådan. Men det blev gott. Och starkt som en kalv. Satt i stort sett och svettades vid matbordet. Och läste om brasilianska möbeldesigners.



Äntligen vinst!


image501

Curse of Kalven släppte äntligen. LHC vann med 4-2 mot Timrå!



Del 4 - Said, hello, where are you from?

Nytt folk gör entré...

image498

Del 4 - Said, hello, where are you from?
(25 augusti - 27 oktober)

Folket på kräftskivan var det ja... Det är inte varje dag man hamnar bredvid någon som förstår, och vill diskutera, storheten i "Batman Begins" och "Aliens"... Nu hände det hursomhelst, och det var Lisa som var den här personen i mitt fall. Det blev början på en ny vänskap som innebar mycket film och musik, och en hel del trevliga kvällar under hösten. Lite underligt att det skulle ta drygt 26 år att hitta någon som lika outtröttligt kunde prata om sitt musik- och filmintresse. Eller kanske inte underligt alls. Hursomhelst, tack för hösten!

Lisa var även en del av the terrible 4, en gruppering som till en början var en sorts hyllning till den kärlekslöshet som nämndes i sommaravsnittet, men sedan utvecklades till att bli ett hjälpmedel att ta sig ur singellivet. Ett helt dysfunktionellt hjälpmedel visserligen, men ändå. Det inleddes med en bror som hellre ville sitta hemma och dricka öl framför datorn än fika på Steve's, och ett par som försvann på bio. Vi fyra som blev över bildade the terrible 4 den sjätte september, och träffades sen ett antal torsdagar. Vanligen med fika på Steve's, följt av Platens.

Även om vi i gruppen fokuserade på bitterhet, kan jag inte säga att jag ser tillbaka på perioden med särskilt mycket bitterhet. Åtminstone jag hade jäkligt kul. Det var verkligen synd att inte fler i Linköping upptäckte torsdagskvällarna på Platens.

image499
the terrible 4

Just Platens var något the terrible 4 var intimt sammankopplat med. Blev en del besök där i september och oktober; under åtta veckor var jag där nio gånger. Snittade alltså mer än ett besök per vecka. Oftast roliga besök. Hade två stycken fester här. En för att välkomna Absinthen (kompis från ekonomprogrammet...) tillbaka till Sverige, och en bara för att. Trevliga var de båda två. Och båda resulterade i Platensbesök.

image500
En av festerna hos mig

En av de absolut roligaste händelserna var att jag fick recensentjobbet på Corren. Kunde knappast ha önskat mig en bättre sidosyssla; kombinera musik och skrivande. Kalven rules. Var riktigt skumt att se sin text i den tidning som legat på frukostbordet varenda dag de senaste 26 åren. Men hur kul som helst.

På TV gick "Upp till kamp", som är bland det bästa jag sett på TV. Riktigt jäkla bra serie. Såg en del filmer; "Bourne Ultimatum" var förmodligen den bästa. Kul med en serie där uppföljarna blir bättre och bättre. Inledde även det mer strukturerade filmtittandet med filmkvällar. "The Fountain" och "Leaving Las Vegas" stod på programmet på den första kvällen, som inföll fyra dagar innan perioden var slut.

Hände en hel del musikmässigt sett. Marilyn Manson släppte ny skiva (visserligen tidigare under året, men jag köpte den inte förrän nu), vilket färgade spellistorna kraftigt under september. Babyshambles kom också med sin nya, och jag spelade. Blev en del konserter också; Mustasch på Platens var rejält svettigt, och rejält bra. Mest spelade låtar var:

- Abalone Dots - Long Lonely Road
- Flogging Moly - Laura
- Deadlock - Code of Honor
- Marilyn Manson - They Said That Hell's Not Hot
- Fläskkvartetten [feat. Theodor Jensen] - Whores and Slaves
- Fläskkvartetten [feat. Thåström] - T.K.K.
- Monster Magnet - Little Bag of Gloom
- Mark Lanegan - Out of Nowhere
- April March - Chick Habit
- David Bowie & Maynard James Keenan - Bring Me the Disco King
- Dräp en hund - God Damned Destroyed
- Mudvayne - World So Cold
- Avatar - As It Is
- Serj Tankian - Honking Antelope

Den första av två resor till Norrköping under den här perioden innebar kick off med jobbet. Jäkligt trevligt på Villa Fridhem. Fick återse Motala-folket, och hade allmänt kul. Började dag två med att simma. Lite konstigt var det allt.

Idrott. Nej. Inte mycket. Ett träningspass på Nautilus och en FCZ-match på Folkungavallen. Sen blev det en premiär också. För rally utan att se en meter specialsträcka. Men mycket bra musik och trevligt sällskap gjorde det till en kul upplevelse det också.

Norrköpingsresa nummer två innebar periodens andra Mustasch-konsert. Lisa och Lennart stod för sällskapet. Borgen, där konserten hölls, var väldigt långt ifrån Platens. Kändes lite konstigt med välupplysta, och väldigt rena, toaletter och affischer med diverse dansband på väggarna. Jäkligt bra var det i vilket fall.

Anledningen till att den första höstperioden tog slut den 28 oktober har att göra med en annorlunda date. Efter att ha snabbspolats tillbaka två år i tiden på lördagen och söndagen, gick jag på en första-date med lägenhetsvisning på söndagen i veckan efter...



Höstmys revisited


image496
image495
image497




Del 3 - Fulla för kärlekens skull

Fulla var vi. Så vidare mycket kärlek blev det dock aldrig. Åtminstone Inte för min del.

image484

Del 3 - Fulla för kärlekens skull
(3 juni - 24 augusti)

Anette
   (ibland här på bloggen känd som äldre kattsystern)
   kom hem från Stockholm, och passande nog inleddes sommarperioden med en 100-årsfest i Ljungsbro till, bland andra, hennes ära. Efter det följdes vi rätt ofta åt under den här sommaren.

Annars började det varmt. Mycket varmt. Jävligt varmt till och med under målardagen i Rimforsa. Med de underbart goda grekiska biffarna
   (årets bästa mat? Kan ha varit det)
   och ett av få bad i år.

Alkohol var det ja... Började duktigt andra veckan i juni med någon sorts uppladdning inför Hultsfred; grillfest med tipspromenad och vin med jobbet på torsdagen, 55:ans uteservering ihop med Anette & Annelie och mer folk på fredagen, och på lördagen blev det öl och mat på Stora Hotellets uteservering med syskon och jobbarkompis till dem, följt av Jackos ihop med bror och slutligen Platens. Någon gång på natten.

Hultsfred inföll veckan efter. Jag kom iväg i år också. På många sätt kändes det som den festivalupplevelse jag borde ha haft för åtta år sen när jag 18 år gammal åkte dit första gången. Men inte riktigt fick. På ett annat sätt var det precis som tidigare år, nämligen sjukdomsaspekten. Den här gången slog febern till sista dagen, och på kvällen låg jag i feberfrossa och kollade på South Park-avsnitt på Alecs mp3-spelare
   (mongorrrians!)
   och tyckte allmänt synd om mig själv. Musikmässigt var det en besvikelse. As I Lay Dying och Lamb of God var årets bästa, men det var inget som riktigt stod ut. Förutom musiken var det nog den roligaste festivalen hittills för min del. Första gången jag var på Hultsfred var i och för sig allting helt nytt, så det går inte att jämföra riktigt, men ändå. Riktigt bra camp också med Alec, Tom, Jacko samt två stockholmare. Plus en smått knarkad Skövde-bo, som kom på oregelbundna besök till oss. Jacko lyckades med konststycket att bli 2007 års fulaste, när han satt på en stol och myste efter att ha kommit på ett smeknamn på mig; Gnäggarn. Överdoserades annars rejält på arn-namnen;
   (och det handlar inte om någon jäkla medeltidspajsare som korstågar och håller på)
whinearn, drickarn, sovarn, filtarn, knullarn, slöarn, mosharn, ätarm, rökarn, gitarrspelarn. Och så vidare i all oändlighet. Åtminstone ett av namnen har dessutom... levt vidare. Typ. Uppe senast på juldagen.

image485
Jag, Jacko, Tom, Skövde-Marcus och Alec

Sommarens tema fortsatte... ja, hela sommaren. Från den skadade onsdagskvällen ihop med Alec och Anette till vinkvällen hos mig, som resulterade i diverse fläckar på diverse ställen. Vi kom på den briljanta idén att åka taxi in till stan vid 0200. Som tur var var det i stort sett tomt på Platens, och vi återvände till Tannefors väldigt snart. Blev hursomhelst alldeles för sent för att jobb dagen efter skulle gå lätt. För flera av oss. Men jäklar var kul vi hade. Kul var det också på grillfesten utanför mig. Mörkerkubb och Becks. Ölen alltså.

image486
image487
Grillfest & fest

Det kan ju lätt antas att det blev en blöt midsommar också, när nu resten av sommaren var det. Men, nej. Jag är ju Andreas. Midsommar kan ju inte bli lyckad, festmässigt sett, för mig. Så i år blev det "X-Men 2", kyckling och schwarzwaldtårta hos Alec istället. Det var förresten ett evigt schwarzwald/pizza/tacoätande ihop med Alec och Angelica den här sommaren.

Fest även nästan i Småland. Eller det kanske VAR Småland vi var i? Tror inte det. Vid Sommen hursomhelst, och 25-årsfest för en av Norrköpingsflyktingarna. Som flytt till Norrköping alltså. Trevligt i två dagar, med bland annat årets andra bad, gemensam storfrukost, spel samt en hetsig kattdiskussion som jag och Anette vann. Helt klart. Något senare blev det tvåårskalas i Rimforsa med lite av samma folk. Var en av alla resor dit med Anette som chaufför. Tack igen!

Den mest arbetsamma festen var Mors 50-årsfest i Skeda Udde i augusti. Väldigt kul, men väldigt mycket att göra. Diverse förberedelser, servering, barskötande och annat. Dagen efter fanns det också att göra, även om två syskon inte klarade av så mycket ;) Kvällen dagen efter såg jag dessutom något sorts 2007-rekord för plågad människa.

image488
Den enda bilden som, så vitt jag vet, finns på hela familjen från 2007

Idrottsmässigt hände inte mycket mer än ett par förluster i Korpen, två spinningpass, hal fotboll i Viggeby, samt en tur till Norrköping ihop med Lord Rahl för att se IFK besegra Örgryte med 3-1. Hmm, det låter i och för sig som betydligt mer idrott än under resten av året. Enligt en kollega på jobbet är jag en svag människa när det gäller träning. Men det här borde väl åtminstone visa på viss potential. Väl?

image489
IFK Norrköping - Örgryte

Förutom Hultsfred blev det ett par konserter till. Såg Ludvig and the Gossarna i Trädgårdsföreningen i mitten av juli ihop med Angelica och Alec. En av årets trevligaste kvällar. Och det var soligt också. Och bra musik. Och en avslutning på Platens... Trevligt var det även på grillfesten dagen efter i Gottfridsberg. 400g kött var till Alec och mig. Och lite öl. Fast en lugn kväll. Efter de två dagarna var det skönt att sätta sig i backen vid Dunteberget i Motala, och bli lite lätt sönderbränd under Folkracefestivalen.

image490
image491
En av sommarens bästa kvällar

Stockholm skulle också få sin kalvdos den här sommaren. Grabbfest i två dagar i Midsommarkransen. Lite förändrad uppställning, inklusive en Thailandshemvändare, jämfört med förra årets begivenhet på Lilla Essingen, men nästan lika kul. Ett par veckor senare återvände jag och Alec till Midsommarkransen. Men då utgjorde Sven-Åkes lägenhet enbart sovplats (Tack igen du också!). Anledningen var Nine Inch Nails-konsert på Hovet. Blev årets snyggaste tillställning. Och de spelade "Hurt". Den allsången var bland det bästa jag varit med om. Tog ur öronpropparna och bara rös. Jävlar.

Efter Stockholm var det Göteborgs tur att smaka på kalven. I augusti åkte jag, Alec, Angelica, Emelie och Lisa till Liseberg. Lite småregnigt i perioder, men jäkligt kul. Blev intvingad
   (mer eller mindre)
   i Kanonen. Två gånger. Men jag överlevde. Tror jag. Lite läskigt med de suddiga bilderna i Balder. Desto roligare med rockabilly-killen i Juke Box, och vårt offer i radiobilarna. Avslutade med att vinna en skitstor Toblerone. Gott var det. Rätt länge. Tog tillslut med en hel del till jobbet.

image492
image493
Liseberg

Augusti inleddes med årets största chock. Antar att man kan säga att det förlängde Hultsfredsupplevelsen med ett antal veckor. Typ. Kiss är verkligen inget favoritband hos mig, men deras "Goin' Blind" får ändå utgöra illustration:

You're much younger, can't you see
There is nothing more for you and I
I'm 93, you're sixteen
And I think I'm goin' blind

Yes, I think I'm goin' blind

And I know how it's to be


Bland det sista som hände under sommaren var Nykvarnsfestivalen. Det var två intensiva dagar, som inleddes med musikhetsning mellan mig och Alec hos mig. Och Minttu-drickande. Och spillande på mitt golv. Även om ingen av oss kom ihåg det minsta av något spillande dagen efter. Väl inne på festivalområdet såg vi the Leftovers. Andra dagen höll vi oss långt ifrån någon som helst hetsning. Åt pizza hos Alec. Även om han och Emelie åt nåt vegetariskt istället.
   (förlåt igen för att jag inte ens smakade ert mästerverk!)
   Därefter följde vin vid Stångån. Då hade även 2007 års bästa hår anslutit; Amanda. Kul kväll. Såg Ludvig and the Gossarna på dagen och Lillasyster på kvällen. Riktigt kul på den sistnämnda när hela publiken skriker refrängen till "Lok står när dem andra faller" unisont inför sista låten. Som var just "Lok står..."

Vad gäller "vanlig" musik, var det förutom allmänt mycket med Pete Doherty/Babyshambles och Himsa, ett par låtar som spelades mer än andra (jäkligt oväntat):

   - Carnal Forge - Burning Eden
   - Mos Def - Mathematics
   - X - Endless Rain
   - Blood Stain Child - Freedom
   - T-Rex - Dreamy Lady

Sommaren tog sen slut i och med syskonen Anderssons kräftskiva i Skeda Udde den 24 augusti. Lyckades pricka in bra väder, och bra och mycket folk. Sen är det ju aldrig fel med kräftor & räkor heller. Och jag antar att kvällen inte hade passat in i sommaren 2007, om det inte hade blivit några öl heller.

image494
Alle & två gånger Andreas

Just folket på kräftskivan var anledningen till att sommaren tog slut, och hösten inleddes...



Sticker emellan

Har fått hem lite diverse från CDon de senaste dagarna, bland annat M.I.As "Kala". Första låten, "Bamboo Banga", är helt överbra. Ser ut att kunna bli 2008 års första sönderspelade låt. Shit shit shit, vad bra den är!

Och jag som, när hennes första skiva kom, bara trodde att det var ännu en trist artist med nån sorts light-etno touch. Men inte då.



Del 2 - Stop Making Speeches (eller inte)

Från hockey i mars till bröllop och idrott (med lite god vilja) i maj. En intensiv vår var det hursomhelst.

Del 2 - Stop Making Speeches (eller inte)
(11 mars - 2 juni)

Det tidigare nämnda bröllopet planerades löpande. Svensexan framförallt. Men jag och Anette hade även ett planeringsmöte en väldigt varm kväll på Platås uteservering i slutet av april, med planer som aldrig uppfylldes, tyvärr. Det kanske inte är försent än, förresten?

Var på kurs i Stockholm och passade på att hälsa på några av de som flytt Linköping. Återvände till Motala för en avskedsfest för chefen där. Vadstena Klosterhotell och karaoketaxi, samt ett par öl. Hann med fyra filmer dagen efter, vilket jag antar kan tas som ett tecken på att kvällen blev lyckad. Typ.

Blev ett par utekvällar. På hemvägen från en av dem i mars hjälpte jag en tjej hem från Storgatan till Råberga. Händelsen blev ett av de första inläggen på min blogg, som kom igång häromkring. Under slutet av april hade bloggen en riktigt bra period, med Broarna över Stångån som någon sorts, typ, höjdpunkt.

Mars och början av april innebar mycket hockey med LHC i slutspel. Förutom att LHC gick hela vägen till final, är nog det starkaste minnet när jag i bil åker ifrån en av semifinalerna mot Modo, och räcker fingret åt en liten kille på kanske fem år som stod vid vägen och viftade med Modo-flagga. Moget, kalven. Hann även med ett par matcher på storbild på jobbet. Trevligt.

 

image474
Inför en av slutspelsmatcherna. Picnic utanför Scandic.

Det var påsk också. Firade med Evergrey-konsert på skärtorsdagen på Atmosfär. Bra, även om jag fortfarande har lite halvsvårt för dem. Sedan mini-fest hos mig på påskafton med bland andra kattsystrarna. Lyckades spilla ner min favoritskjorta med rödvin. Skulle bli mer av det under sommaren. Då var det dock inte jag som stod för spillandet. Påskdagen var det hockeymatch, där vi syntes i TV ett otal gånger. Trevligt med sms-storm. Mindre trevligt att sitta 1½ meter ifrån 20 genomsvettiga hockeyspelare. Påsken avslutades sedan med släktträff i Mantorp på annandagen.

Som sagt, bröllopet i någon form upptog mycket under våren. Svensexan blev en fullspäckad dag med flygning, skivinspelning, go-kart samt grillfest med efterföljande utgång. Var jäkligt roligt, och dagen innehöll även dans med polacker i Gottfridsberg, och en taxiresa med en galen och blond bosnier.

image476
Svensexa i motljus

Svensexan (som hölls 28 april) inledde vad som förmodligen var en av de mest intensiva perioderna under hela året. Hann med att dansa till Nanne Grönwall minst två gånger. Mår illa när jag tänker på det.

30 april såg Alec och jag Wasp på Cloetta Center

1 maj såg vi Eldkvarn i Folkets Park. Tidigare under dagen hade vi dessutom gjort en roadtrip runt Roxen.

2 maj var det Rimforsatur med bröllopsträning.

4 maj hade Svensk Fastighetsförmedling maskeradfest med diverse banker och annat folk. Mycket kul kväll med halvt hela jeans, och en del dansande.
5 maj var det tioårsfesten för högstadieskolorna i Linköping. Kul. Fick även se den största rödvinsfläcken på en skjorta. I och för sig är ?fläck? ett något svagt ord. Såg mer ut som att skjortan var doppad i rödvin. Hahaha!

6 maj hjälpte jag och familjen Angelica att bli Tanneforsbo. En solig dag med lunch på Alanya och kråkskrämning.

7 maj. Årets första korpmatch, och årets enda seger.

8 maj fyllde jag 26 år och hade familjen hemma på smörgåstårta och cheesecake.

 

image477
image478
Två trevliga vårkvällar.

Den här något hetsiga perioden peakade sen slutligen med bröllopet den 12 maj. En av de mest nervösa dagarna i mitt liv. Och verkligen en av de roligaste. Väldigt kul när en av mina bästa kompisar stod framme vid altaret. Det enda som störde var när prästskrället skulle presentera de två verserna jag skulle läsa; han tar en tredje, för mig helt okänd, vers. Jag kom av mig, och tog en av de två jag hade istället. När det var avklarat var det bara att börja bli nervös för talet på festen. Fast det gick bra. Rökte min första cigarr. Allting var väldigt trevligt med god mat och många bra tal. Inget som blev för långt och/eller tråkigt faktiskt. Fick faktiskt lite smak på att hålla fler tal framöver
   (därav den något krystade titeln på denna del av krönikan...)
   Mycket dans följde. Inklusive två ytterst misslyckade valsförsök från min sida, och ett åtminstone halvt misslyckat kosackdansförsök från tre gånger Karlsson. I likhet med nyårsfesten avslutades dock bröllopsfesten något abrupt med ett party off-moment. Men det gjorde inte så mycket. En av årets stora höjdpunkter var ändå ett faktum.

Efter bröllopet flöt det på fram emot sommaren. Spelade ett antal korpmatcher. Även om det resultatmässigt var det sämsta året för Mås, tror jag att vi hade kul ibland iaf. Sprang även Rosenkällaloppet, så idrottsmässigt var det här den "intensivaste" perioden. Körde service åt Pappa och Bertil. Rally handlar det alltså om.

image479
Närkamp som resulterade i en lättare revbensfraktur.

 

Musiken då. Konsertmässigt var det bara de tre tidigare nämnda. Låtar som spelades mest var:

   · Problem - Ja ser igenom
   · Muse - Blackout
   · Marilyn Manson - Heart-Shaped Glass (When the Heart Guides the Hand)
   · Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull
   · Eldkvarn - Inget bra för mig själv
   · Sällskapet - Järnstaden
   · Mink Deville - Heaven Stood Still
   · Fred Åkerström - Glimmande Nymf

 

image480
Morsdagsfirande i maj

31 maj återöppnade Platens, vilket innebar att Platå och Harrys tappade mig. Synd om dem, skönt för mig. Dagen efter var det fest ihop med SEB Motala-folket. Dock befann vi oss i Tallboda. Sedan, lördagen den andra juni inledde jag med att naken lyssna på Marilyn Mansons "Antichrist Superstar" i vardagsrummet. Det var väl ingen direkt betydelsefull händelse, men den får ändå avsluta vårperioden. Väldigt konstig händelse när jag tänker på den i efterhand.

image482

image481
Bröllopet



Årskrönika - del 1 - Kall Värld

Den mest spelade låten hos mig 2007 var "Little Bag of Gloom". Också med på listan över mest spelade låtar var "Kall Värld". Kan det här verkligen ha varit ett bra år? Ja, faktiskt. Är rätt säker på att det varit det bästa och roligaste någonsin. Helt ärligt. Upplevt saker jag borde hunnit med för längesen, träffat nya vänner, haft bra kontakt med gamla vänner, träffat mina syskon nåt väldigt mycket, sett mycket film, läst en del, varit på bra konserter och hört ofantligt mycket bra musik. Så, definitivt. Ett bra år!

Del 1 - Kall Värld
(1 januari - 10 mars)

1 januari 2007. Klockan 00:45. Jag är hemma från en något abrupt avslutad nyårsfest. Sitter framför datorn och skriver med Alec på msn. Ingen direkt Marit Bergman-this is the year it all will happen-känsla direkt. Mer som att absolut inget hänt, och det fanns inga utsikter till att särskilt mycket skulle hända heller.

Hann med 56 stycken filmer under januari och februari. Spelade Nelly Furtados Chris Martin-duett "All Good Things (Come to an End)" mycket. Men det var mer som all bad things never come to an end. Eller bad och bad, förresten. Likgiltiga things mer. Trevligt med film, ja. Kul att alltid se dem själv, nej. Fler vänner försvann från stan. Den här gången var det Rimforsa och Norrköping som tog dem. Vilket i och för sig ledde till ett antal trevliga utflykter till de ställena. Men tråkigt när de försvann.

På jobbfronten hände en del; den andra januari tackade jag ja till jobb "på riktigt" på SEB den andra januari. Kändes skönt efter den hösten som var. Gjorde även min sista dag på SEB Motala. Var sorgligt att lämna några av de roligaste människorna jag träffat och jobbat med. Men det är ju sånt som händer.

Musik så. Förutom nämnda Nelly Furtado var det mycket Muse, Sophie Zelmani, The Haunted, Totalt Jävla Mörker, In Flames, Stabb, Bloc Party, Babyshambles och Cult of Luna. Mando Diao fick inleda konsertåret. Min tredje med dem, och troligen den bästa hittills. Alkoholindränkta konsertkvällar på Platens har en förmåga att bli bra? Två veckor senare var det dags för min tredje Haunted-konsert. Också på Platens. Inte lika bra som den klassiska förra Platensspelningen, men bra. Annars var de mest spelade låtarna hemma hos mig:

· Flowers from the Man who Shot your Cousin - Lay Down Your Arms

· The Slaves - Suicide

· Take That - Patience

· Jamie T - Sheila

· Muse - Starlight

· Roswell - Dimman

· The Shins - New Slang

· Totalt Jävla Mörker - Kall Värld

 

Det hände lite positiva saker också, trots allt. Var ute på krogen med Angelica och Alec. Om inte första, så i alla fall bland de första gångerna vi gjorde det ihop. Det var definitivt inte den sista gången. Över huvud taget så fick vi väldigt bra kontakt under året. Sen hjälpte det ju också att vi alla tre numera är Tanneforsbor. Fick reda på att jag skulle vara bestman på en av mina bästa vänners bröllop. Vilket var väldigt stort. Vet dock inte om jag förstod HUR stort det var förrän när klockorna ringde i kyrkan. Men men, mer om det i del 2.

Helgen nionde till elfte mars får avsluta årets första period. Diplomeringshögtid i tre dagar. Kändes väldigt skönt att få det bekräftat igen att pluggandet var över. Trevligt att se en del folk, även om en del saknades. När jag nu tänker på det är i och för sig de starkaste minnena LHC-nostalgik på sittningen första kvällen, och västkustdiskussionerna med konståkerskan på andra kvällen. Avslutade helgen som så många kvällar under studietiden; i någon sorts uppgivenhet och lätt frustration. Inget kul, och brunchen på söndagen hoppade jag över. Var väl inte det roligaste sättet att avsluta fyra års studier på, men rätt typiskt för perioden, som sagt.

När jag gick hem genom natten mot Tannefors lämnade jag dock den kalla vintern. Åtminstone psykiskt.


image473

Jag utanför Katedral där diplomeringen hölls

 


 


Påfrestande nyår?

Idag den andra januari gick jag upp halv elva. Slog på datorn. Av visningstexterna bredvid folks msn-namn gick det att tyda en viss slitenhet efter nyår...

- fortfarande bakis
- zleep
- fy fan vad trött
- trött... ledig
- vit månad, sponk undanbedes

Det tredje har under dagen bytts till "Helvete vad svårt det var att ta sig upp idag."

Är själv rätt sliten fortfarande. Men vi hade kul.

image469
image470
image471
image472



Krönikan kommer...

Skrev precis klart den inledande delen av årskrönikan. Ska försöka få ihop resten under veckan. Och välja ut bilder.



Kan inte somna

Lite störd dygnsrytm efter igår. Sova från sex på morgonen till halv ett var väl inte så bra kanske. Ska nog skriva lite.



Nån sorts inledning

Förmodar att jag måste ta mig ut och skaffa lite mat strax. Orkar nästan.