Vadstena & Vätterviksbadet

Igår fortsatte vi semestern på ett ytterst turistigt sätt.

Runt lunch var vi i Vadstena. Gick igenom stan och tog sen tågrundturen. Gjorde förmodligen detsamma när jag var rätt liten. Men kul var det. Och Vadstena är fint! Därefter åkte vi några kilometer bort. Till Vätterviksbadet

Fram till att jag var 18 år, tillbringade jag minst en vecka per sommar där. Oftast betydligt mer. Nu var det alltså nio år sen jag var där senast. Riktigt mycket nostalgi att gå runt på campingen. De något skabbiga vattenruschkanorna, minigolfen, stranden, träden, allt.

Väldigt mysigt, även om det var något för kallt i vattnet.







Semesterinledning

Har fått en hyfsat skön början på semestern. I fredags drack vi champagne och åt väldigt gott. Såg "Butterfly Effect" för andra gången. Tyvärr med det dåliga slutet den här gången också.

Lördagen blev det storfrukost med bland annat äggröra och bacon (förlåt). Havrefrasen såg till att det blev lite nostalgi också. Såg "Surf's Up" (bra!). Därefter flydde vi ut till Skeda Udde. Hade det hur skönt som helst. Badade i poolen, åt massor och väldigt gott, slappade, badade i Gåra, badade i poolen igen och åt igen. Totalt tror jag att det blev runt fem, sex timmar badande.

Sammantaget var det typ en rätt underbart skön helg och semesterinledning!









40 minuter in på semestern






Köket - det omtalade



Dubbelsidigt Led Zeppelin kanske är lite att ta i. Ska nog hitta på nåt annat ovanför fåtöljen. E gjorde ett jäkligt bra jobb med målningen!



Uppladdning...

I mitt huvud har jag hypat upp "The Dark Knight" till typ världens bästa film nånsin. Ikväll var det uppladdning. Såg "Batman Begins" för sjätte gången. E är väl inte riktigt lika exalterad. Men jag hoppas att lite av min egen exaltet
   (bra ord?)
   kan spilla över.



Konsert på Stora Torget

Nåt band har slagit upp instrument och grejer här utanför. Spelar på som ena kalvar. Låter rätt bra faktiskt!



Grillning igår

Kungsberget är som finast när tvätt-tanterna gått och lagt sig... Väldigt trevlig grillkväll igår. I år dock utan korv och sönderbränt gräs. Sju pers var vi härute på gräset.



Söndag i Motala


Köksbilder får vänta. I söndags var det dags för Folkracefestivalen i Motala. Sjuttonde året i rad för min del. Som kan anas på bilden ovan var det hyfsat regnigt. Annars kul som vanligt, och det är imponerande hur mycket kunskap och repliker relaterade till folkrace, som kan byggas upp under åren. Förutom att det höll på att bli slagsmål bakom bror, så hände inget annorlunda direkt.







Köket - del 2

Nu är en del grejer klart. Målningen i stort sett, datorn helt utflyttad, nya gardiner och fåtölj. Är i stort sett bara det köttiga bordet som ska upp.



Köket

Nu jävlar händer det grejer i köket. Bilder om några dagar...



Grejflytt

Känns som att vi har flyttat runt en jäkla massa grejer nu här. Sålt en del, kört en del till tippen, hämtat nya grejer i Norrköping och på Vikbolandet, samt flyttat runt mellan rummen. Tror nog att det blir bra. Ekade dock lite oroväckande i sovrummet igår kväll.



Måndag 07:05

Och jag gör ett nytt försök att dra igång den här. 35 minuter sen Burning Eden
   (alarm)
   försiktigt började ljuda i sovrummet. Låg kvar en tio minuter och lyssnade på Es andhämtning. Väldigt skönt sätt att börja veckan. Sover fortfarande. Ska nog väcka strax. Frukost.

Hoppas hinna med en del den här veckan. På söndag väntar belöning; Folkracefestivalen i Motala. År nummer 17 i rad för min del där. Lite stört, men kul.