Fortfarande höst





Indien

Köttade mig igenom nästan två kapitel igårkväll. Huvudpersonen började knarka igen. Och är på väg till Afghanistan. På 80-talet.

Ska försöka med ett till ikväll. Det senaste jag kommer ihåg från gårdagens läsning var att huvudpersonen blev avkastad av en häst. Ridandet är en del i hans pre-afghanistan-träning. Hoppas att han blir avkastad ikväll också. GIllarn inte alls. Självgod.



Lampjävel

I samband och med att vi köpte ny lampa till sovrummet, kom jag på den
   (inte)
   fina idén att byta lampan i hallen mot den gamla sovrumslampan. Har tagit mig i princip hela veckan att byta den. Inte för att jag försökt konstant, men det har blivit ett par försök per dag. Åtminstone. Men nu sitter den där. Och lyser. Lampjäveln.




Höst





Just ja

Var ju tisdag igår. Skitdag.



Sängdags

Tar nog och lägger mig. Borde kanske städa. Borde kanske sortera några papper. Typ.

Men det blir ett ryck till i Indien-boken. Den har nu förföljt mig sen februari. Och jag har ca 300 sidor kvar. Och den är inte jättebra. Och jag har åtminstone tre böcker jag är väldigt sugen på att läsa,
   (lite nazister, ett stycke Joe Strummer och Yeats samlade dikter)
   men att sluta nu skulle ändå kännas som slöseri med de 600 sidor jag faktiskt läst.

När jag tänker efter vet jag inte om jag är så sugen på att läsa Yeats iofs. Var nog nåt ryck jag fick när jag såg "Million Dollar Baby". Shit vad dålig jag är.



onsdag

Något jäktig dag. Men det mesta löste sig rätt fint. Väldigt mycket info under eftermiddagen. Men jag slapp iaf att se Mamma Mia igen. Skönt det.

Hemma har jag funderat på om det verkligen går att få ordning vettigt till helgen. Trort.



Sovrummet tar sig

Lite av vad den senaste veckan gett...

Innan

Efter


Innan

Efter


Nu var iofs ljuset bättre idag, men ändå.



Sviestad igår

Var ute på Sviestad med far och syster igår. Bilar.

Orkade inte riktigt ta några bra. Bilder.



segt, sömn & målning

Ännu trögare idag. Mådde inte riktigt bra när jag kom hem. Så det blev en trekvarts sömn. Sen mat på det, och jag blev iaf betydligt piggare.

Därefter målning. Tar tid det här...



Seg dag

Vet inte riktigt vad det är, men det har varit en rätt seg tisdag det här. Försökte chocka igång mig själv genom att göra chili con carnen något för stark. Gick sådär. Bara.

Nu fortsätter tejpandet i sovrummet. Mindre kul.



Sover på soffan

Under målandet i sovrummet. Första natten gick bra.

Färgen tog slut redan igår. Nu var det bara en provburk, men ändå. Jag var riktigt laddad för att sätta igång på riktigt. Fick tejpa lite till istället. Rätt trist.



Tannefors kan vara läskigt ibland



23 augusti, 2008



Spreading snoqalf.blogg.se over NKPG

På MediaMarkt i söndags:




Dvärgarna tar över!

Var ute på Tornby i lördags, och i Norrköping i söndags. Kollade möbler bland annat. Och överallt bekräftades det som E sa tidigare i somras; alla möbler är anpassade efter dvärgar! Vart har alla köttiga soffor och bänkar tagit vägen? Nej, det var bara smala, smala saker hela tiden. Enda ljuspunkten var på Mio i Norrköping. Där fanns det en liten hörna där de breda, tunga sofforna fortfarande tronade.

Något som inte har något alls att göra med dvärgtrenden inom möbelindustrin, är den här solnedgången i lördags kväll:




Bortskänkes

Gick ju bra med bokhyllan, så här kommer en till. Om någon vill ha det här skåpet, hör av er. Är helt gratis. Bara att komma och hämta. Överdelen är löstagbar.




Gillar det här

Torr asfalt. Snö omkring.


Ingen aning om varför dock.



Kallt

Funderar på att snart dra på mig handskar när jag cyklar till jobbet. Rätt kallt imorse.

Fast skönt. Längtar till något sånt här:

21 mars i år



Onsdagsrecensioner

Från Corren. Falconer och Slipknot.

För intetsägande

Slipknot på väg in i folkhemmet



Who cares for medication?

Alltså, shit vad bra Led Zeppelins "Wearing and Tearing" är!



The Ocean and Me

Sophie Zelmanis nya alltså. Fick hem den igår. Som vanligt är det lågmält som fasen. Som vanligt är det bra. Och trenden fortsätter mot än mer lågmält. Viskningar ligger ofta närmare till hands än sång.



Sol mot Kungsberget





Chokladsug

Var extremt sugen på choklad för nån timme sen. Hade inte minsta bit hemma, tyvärr. Funderade lite på om det fanns någon som skulle kunna komma i närheten. Det slutade med att jag satte i mig sex stycken salta kex med getost på. Gott visserligen, men sex stycken var några för många.



Rakt


Arlanda station - 2008.08.09



Coda

Idag fick jag hem Led Zeppelins "Coda". Det var den enda av deras skivor jag aldrig köpte under min tunga Zepplin-period i högstadiet och gymnasiet. Nu utgavs den visserligen "postumt", och består av inspelningar gjorda under en åttaårsperiod, men ändå. På grund av det sistnämnda är det ofrånkomligt
   (om de inte varit Motörhead eller AC/DC)
   att det är spretigt. Men men, det är Led Zeppelin. Och det räcker väldigt långt. Låten "Wearing and Tearing" är dessutom jävligt bra.



Vi semestrade på 70-talet





Drömfragment

Rally förbi Skeda Udde. Stod på vår garageinfart och tittade. Ett par gånger kom det vanliga bilar och körde skitfort in på tomten. Sen ett krossat glas. Någonstans. Så små bitar att det inte gick att plocka upp. Och man kunde inte använda dammsugaren på två dagar. Det är allt jag kommer ihåg från inatt.



Torsdagsmorgon i Skeda Udde

Vaknar 0630. Mindre trött än jag borde vara. Toa. Hör resten av huset vakna till. Hämtar tidningen. Träskor. Alltid träskor.
   (Pappas träskor)
   Soligt. Kallt också.

Frukost. Fibrigt bröd. Laktosyoghurt med skum konsistens,
   (mjukt grynig typ)
   känns sådär. Äter med Bran Flakes. Saknar icke-nyttig frukost.

Väntar några minuter till innan jag ringer E. Vet att hon sover. Men hennes röst är skönaste som finns den här morgonen.
   (alla morgnar)

Bil in till stan. Tröttheten gör sig påmind. Pappa kör. Släpper av mig. Går upp.

Dusch, rakning, påklädning. Svart slips idag. Ringer E igen. Något piggare. Pratar hela vägen till jobbet. Dagen börjar rätt bra ändå. Det är en väldigt glad kalv, och det är bara en dag kvar till fredag.



Onsdagskväll i Skeda Udde

Hem med cykeln. Packade. Ner i smått skabbig Hemmakvällspåse. Ombyte, kamera och bok. Ner till bror. Hämta bil. Till ICA Berga. Hämta mor. Rysningar när tanken på alla
   (kalla)
   morgnar jag gått där på kajen. Falconer på steron. Trött av det. Byter till Thin Lizzy. Mor kommer.

Mot landet. Mot tystnad. Mot hemlagad mat. Mot Skeda Udde.

Tanken var att jag skulle hjälpa till att bära. Grus och plattor. Visade sig att brors arbete under dagen räckte långt. Mitt arbete var över efter en fem skottkärror plattor. Sen hemlagade maten. Spaghetti och köttfärssås.

Till det Idol. Mest skit. Lite kul.
   (Linköpingsindier)
   Efteråt ville mor och far se den amerikanska förlagan. Fick nog. Gick upp. Tänkte läsa boken. Fick för mig att 'Det Kommunistiska Manifestet' skulle bryta av hyfsat mot Indien-läsningen. Tog upp boken ur påsen. Öppnade den aldrig.

Misslyckades med att somna istället. Tittade sista gången på klockan halv två nånstans. Och jag hade lagt mig kvart över tio.



Någonstans i Gottfridsberg - del 4






Korpåskådare

Nu när Mås åkt ur, får jag nöja mig med att titta på korpfotboll. Var upp och såg systers lag vinna med 1-0. Väldigt många missade chanser, så de borde vunnit med betydligt mer. Syster stod i mål i andra halvlek. Var ensam. På den planhalvan, alltså.




Hammer of the Gods

Läste ut Led Zeppelin-biografin 'Hammer of the Gods' igår. Är en klassiker bland rockbiografier, och är lite av en 'The Dirt' för 70-talet. Skulle nog säga att 'The Dirt' var snäppet mer underhållande. Fast med tanke på att Led Zeppelin var ungefär tusen gånger bättre än Motley Crue nånsin kom i närheten av, var den här ändå mer intressant.


Nu blir det tillbaka till min jävla Indien-bok igen.



Fantasinyheter

För er som inte tror mig angånde Fantasinyheters storhet:

Teddy Lukic gör cameo i The Sopranos

Barnen i Afrika startar band

Mauro Scocco först i Sverige med avancerad cybernetik

Uppföljaren till 'Djävulen bär Prada' är här



Andras bloggande

I takt med att jag ökar mitt eget bloggande, tilltar min frustration över att de bloggar jag gillar inte uppdateras tillräckligt ofta. Så jag sitter och kollar in på dem alldeles för ofta under dagen. Lite störigt. Det är ju få som uppdaterar så ofta.

Här är annars lite tips:

Marcus Birro - Har börjat med fotbollskrönikor i Expressen. Länkar dem från sin blogg. Tror att det hittills bara blivit två stycken, men de är ca 300 gånger bättre än det mesta som skrivs i genren annars.

Gobo - Min bror har äntligen kommit igång med uppdaterandet igen.

Prankmonkey - Kul. Räcker så.

Leeb - Lovande. Vore kul om TVn kom igång också.

Tobi - Lite Linköping, lite Grebo, lite Tannefors. Oftast kul!

Sen har jag börjat ge Alex Schulmans blogg en chans igen. Blev arg på nåt han skrev för nåt halvår sen, och bojkottade honom därför. Tänkte på det för några veckor sen, och insåg att jag inte kom ihåg varför jag var arg. Så jag började läsa igen. Och hittills är det ok. Men han känns nära överskattad ändå. Oftast.

Sen vore det inte fel om Fantasinyheter kom tillbaka. Världens roligaste blogg.



Nu åker det

Mitt första ordentliga CD-ställ får inte vara med längre. Det har varit med minst tio år. De senaste har det tjänstgjort som förvaring för mina Guns N' Roses-bootlegs. Men nu är det slut. Återstår att se vilken Tanneforsbo som får ta över. Har två spekulanter.




Lunchen idag

Blev China igen. Ihop med bror. Vår gamla klassföreståndare satt vid bordet bredvid. Tror att bror lyckades att icke-hälsa på henne. Jag gjordet inte.

På mitt jobb finns det ett par lunchkategorier. Ibland flyter de ihop, och personer flyter mellan de olika, men i huvudsak ser det ut så här:

1) Salladsätarna. Den mest blandade gruppen (kön & ålder) med personer som köper med sig sallad och äter på jobbet. Varje dag. Individerna i denna grupp är närbesläktade med husmanskostätarna och matlådeätarna, genom det faktum att de äter på jobbet varje dag.

2) Thaiätarna. Lite missvisande namn egentligen. Men det är personer som äter ute de flesta dagarna i veckan. Vill gärna variera sig, men hamnar alldeles för ofta på Thai Coconut eller Ghingis.

3) Skräpmatsätarna. Kan lätt tänka sig en pizza en tisdag. Eller onsdag. Eller torsdag. Eller fredag. Eller måndag. Butterfly och Texas Longhorn är favoritställena. Om individerna i denna grupp tar med mat, blir valet ofta Burger King, eller valfritt kebab-ställe i centrum.

Sen har vi en särling också. Han vägrar röra sig utanför en femtiometersradie från Stora Torget, och blir skitarg när någon föreslår ett ställe som ligger utanför detta område.

Herr kalv hör till den tredje kategorin.



Någonstans i Gottfridsberg - del 3






Dröm inatt

Drömmarna tar sig.
   (blir konstigare)
   Lite iallafall. Inatt var jag själv på Liseberg. I sig inte så konstigt, men jag åkte tillbaka i tiden samtidigt. Det var något om att jag skulle fota Liseberg som det såg ut förr i tiden. Typ 30-talet eller liknande. Och det var bara jag som kunde åka tillbaka i tiden och göra det.

Tyvärr inledde jag med att fota Flume-Riden, och kameran blev genomblöt direkt. Tror att jag vaknade i samband med att jag fick igång kameran igen.