Gårdagens recension


Bilsemestern är räddad



Tyr

Bandet alltså. De är från Färöarna. När jag läste artikeln i senaste Close-Up om dem, bestämde jag mig i stort sett för att börja lyssna på dem. Nu har jag gjort det också. Fast bara en låt än så länge; "Sinklars visa", men jäklar vad bra den är. Typ folkvise-metal.

Tyr!!





Första vinsten!

Mås besegrade i eftermiddags Räddningstjänstens IF med 2-1. Det kostade visserligen lite blod och en skadad axel, men vinst blev det. Faktiskt första sen premiären förra året. Kul match!

image587
image588



Linköping - Köpenhamn - Linköping

Här är lite bilder från helgens Köpenhamnsresa. Var mycket fint väder, en del öl, och på det hela rätt trevligt. Enormt mycket bättre än förra resan till Danmark i vilket fall.


image579
Nånstans i Nyhavn

image580
Nyhavn sett från båt

image581
Några kollegor på hotellets innergård

image582
En kalv

image583
En indier

image584
Martin och jag

image585
Trots allt var det väldigt skönt att komma hem till lite tommare gator i Linköping

image586
... och till det här



Tillbaka

Klarade av Köpenhamn. Men knappt. Bilder senare.



Morgondagen

Alltså allvarligt. Jag ska alltså återvända till Danmark?



Glad

Hann fundera en del medan jag var där ute i skogen och löpte. Tänkte mest på E och hur glad jag är över henne.

Kom också in på vad det har inneburit för lite andra saker att ha en person att bry sig så mycket om. Vid samma tid förra året hade jag sett 89 filmer
   (verklighetsflykt. lite)
   och läst fem böcker. I år ligger jag på 41 filmer och två halva böcker.

Känns hur bra som helst att göra mer vettiga saker. Och bry sig om någon speciell, som sagt.



Rosenkällaloppet

Kalvens tränande hankar sig fram. Idag var det Rosenkällaloppet med jobbet. Med tre andra från jobbet iallafall. Perfekt väder att löpa i, och rätt trevligt på det hela. Tyvärr är inte formen perfekt ännu, så det blev en rätt kass tid på de fem kilometrarna... 30:45. Men fasen, får se det som träning. Skönt efteråt hursomhelst.



Trött?

Borde nog vara det. Gick upp för 19 timmar sen. Har en stark känsla av att det kommer fort när jag lägger mig ner.

Imorgon blir det Rosenkälla-loppet. Ska jag ta med kameran när jag springer? Blir konstigt kanske.



Danmark

Har nog inte riktigt insett det än. Men om två dygn kommer jag att befinna mig i Danmark. Detta land of my mardrömmar. Har inte varit där på fyra år. Då var det 2004 och lera, lera, lera i Roskilde. Får kväljningar bara jag tänker på det.

När vi på den soliga måndagsmorgonen bröt oss ut
   (bokstavligen talat)
   från campingen kände jag det som att det ska jävligt mycket till om jag ska återvända till Danmark i allmänhet. Och Roskilde i synnerhet. När vi några timmar senare åkte över bron med bussen var det med en oerhörd lättnadskänsla som jag sa till mig själv: "Danmark. Aldrig mer Danmark".

Men men, nu ska jobbet ner. Och jag följer med. Ska dela rum med den argast tänkbara av kollegor. Men det ska nog gå bra. Får förhandla lite om det där sms-förbudet på rummet, tror jag.

Men ändå, allvarligt, hur ska jag klara av att återvända till Danmark?



Mer

Dagen var betydligt mer. Gick upp 0440. Att lämna Sköndal strax efter fem var hur jobbigt som helst. Och inte för att jag var trött. Saknade verkligen mer än någonsin.

På tåget från Stockholm höll ett tiotal personer på med högljutt 20-frågor. Halv sju på morgonen. De skulle till halv-Danmark dessutom.



Andravärldskrigsonsdag

Var nere på Corren vid lunch och hämtade skivor för recension. Blev glad av skivan med låttitlar som "The Lake Ladoga Massacre", "Red Wolves of Stalin" och "The Crucial Offensive". En hel skiva med låtar om östfronten under andra världskriget! Fast den andra var nog ändå bättre. Trots att de är norskar.

Senare på eftermiddagen hämtade jag paket. Var en bok (beställd innan vår överenskommelse E, jag lovar!). Om nazister. Gravt störda sådana. De flesta var nog mer eller mindre störda. Men de här var det extra mycket. Esoteriska och gröna nazister kallas de. Vete fan om det är en bra bok, men kan ju vara lite intressant.



A bunch of Chinapeople på Stora Torget

Den 28 mars åkte kineserna i den-där-föreställningen-som-kinesiska-ambassaden-eller-nåt-liknande-ville-förbjuda vidare från Linköping. Så här såg det ut ifrån jobbet:

image578



Det här håller ju inte

Bloggen alltså. Mitt liv har nog aldrig varit så bra som det är nu.

Men bloggen har varit för taskig på sistone. Uppryckning. Nu.



Ok, det här är ju hur bra som helst





Sista dagen

Avslutade min sista dag som 26-åring med att mura klart i Mantorp. Gick rätt bra. Roligast var iaf brors breakdance-försök på gräsmattan.

Sådär, sov gott på er. Imorgon är kalven 27.



Träning träning träning

Är ju inte så jäkla bra på att blogga numera, så det liknar mest en typ träningsblogg nu...

Igår måndag var det spinning. Blev medlurad iofs, men E klagar på att det är "jävligt gay". Håller nog med lite, men det gick rätt ok ändå. Medium 75 var det tydligen. Vågade inte ta ut mig helt med tanke på tisdagen.

Idag alltså. Korppremiär. Mötte LKPG Fanatics, och det var första gången jag sett bengaliska eldar på Korpvallen. Faktiskt. Rätt coolt. Vi gjorde ingen höjdarinsats i första halvlek. Låg under med 2-5. I andra repade vi oss dock och vann med 2-1. Totalt 4-6 alltså.

Min egen insats var typ skit. I första halvlek hade jag förjäkla ont i foten. Skoskav från i söndags. Tejpade lite bättre till andra, och då funkade det något bättre.



Träning i helgen

Har varit en underbart skön helg. Har även hunnit med lite promenerande.

I lördags - 9,65km på lång tid. Var mer som en utflyktspromenad än träning.

Idag söndag - 4,82km på 43min blankt. Sinkades rejält av ett illasinnat skoskav dock. Om jag ska skylla på något.



Första maj

Varit en rätt slö, och mycket skön dag. Hämtade pizza från Mozarella. Parma. Såg inte särskilt bra ut, men var väldigt gott. Annars har den mesta tiden spenderats på soffan.

Valborg firades i Rimforsa. Trevligt, men blev lite sent med väntan på tåget. Kom fram tillslut iaf. Fyra pers på hela tåget, tror jag.