Fick bli en bland-CD

Måste ju leva upp till nån sorts rykte. Sen har det varit mycket bra musik på sistone också. Låtlista:

1. Bloc Party - Like Eating Glass
2. Sophie Ellis Bextor - Catch You
3. Rolling Stones - Mother's Little Helper
4. The Futureheads - Hounds Of Love
5. The Tough Alliance - Make It Happen
6. Alice Cooper - Only Women Bleed [single version]
7. Audioslave - Cochise
8. Bloc Party - This Modern Love
9. Hanoi Rocks - Strung Out
10. Dead Boys - All This and More
11. Pixies - Where Is My Mind?
12. Eldkvarn - Inget Bra För Mig Själv
13. Muse - Starlight
14. Misfits - Saturday Night
15. Bullet for My Valentine - Tears Don't Fall
16. The Libertines - Time For Heroes
17. Bring Me The Fucking Riot... Man - The Riot Boys Got Your Soul
18. Mando Diao - Killer Kaczynski
19. Nina Rochelle - (Happy) Jag Hatar Att Det E Så
20. Johnossi - Execution Song
21. Bruce Springsteen - Paradise

Ok blandning ändå. Fast jag tar nog med Strokes också. "Is This It" är fortfarande den bästa bilkörar-skivan. Skulle kanske haft mer metal.



Flyktsoda

Inte en av de bästa svenska låtarna, utan boken. Marcus Birros alltså.

Började läsa mitt i min slem/feber-yra under morgonen. Är nästan klar redan. Efter James Ellroys "Mina mörka vrår" är det den bästa missbruksskildringen jag läst. Intressant ämne, kanske mycket beroende på att det känns så långt ifrån mig själv. Sen kan misär rent allmänt vara intressant. Ta till exempel Anthony Beevors "Stalingrad". Fasen alltså. Fast det känns nästan lite tråkigt att jag läst den. Det mesta av berättelser om krig och misär bleknar i jämförelse efteråt. Antar att det finns ett mått av avtrubbning.

Såg "Hamburger Hill" på TV under kvällen. Rätt bra film, som åtminstone för mig var helt okänd. Och jag ser mig ändå som ett rätt stort krigsfilmsfan. Den var ingen "Plutonen", men bra. Och de lyckades hyfsat med misären tillslut.

Funderar på om jag ska orka lägga ner energi på att ordna till en bland-CD till bilresan imorgon. Det är ju trots allt en bit som ska avverkas. Annars får det bli Strokes och Manson. Eller nåt.



usch

Ingen rolig dag det här. Tveksamt om jag haft så ont i halsen förut. Spottade blod ett tag under förmiddagen. Ovärt. Som tur är verkar det nu bli bättre. Har till och med ätit några mackor. Och en geisha. Tredagars-25-årsfesten får ändå bli nedkortad till två dagar för min del. Synd.

Syster var snäll och lämnade av glass och lite annat runt lunch. Tack!



Nya ställen i Tannefors

Har idag besökt två ställen i Tannefors för första gången; vårdcentralen och apoteket.

Från nån gång igår kväll så tog halsontet över mitt liv mer och mer. Vaknade flera gånger inatt av att det gjorde jäkligt ont. Dagen blev därmed sådär. Hoppade över frukost, eftersom svälja saker rent allmänt gör ont som en kalv. Lunch på Thai Coconut. Kycklingspett, ris och nån jordnötsröra. Var inte bra för halsen.

Jag fick i vilket fall en tid på vårdcentralen. Hittade inte nåt, men tonsillerna (vad är det egentligen?) var tydligen rätt fuckade. Så det blev antibiotika. Hämtade ut den på apoteket.

Sådär, då är jag än mer berest i Tannefors.



jag & Lord Rahl i Norrköping

image193

Min erfarenhet av live-fotboll är inte så imponerande; 1991 såg jag Sverige-Danmark i för-EM. För kanske sju år sedan såg jag VM-laget '74 möta Brokinds IF, och för fyra, fem år sen såg jag en match i något ungdoms-EM. Idag var det dags att bättra på den listan lite...

Kom hem efter en halvstressig avslutning på jobbet. Tog ett mellanmål bestående av en Ipren (jädra halsont) och ett halvt glas vatten. Hann inte mer, utan bytte om till min mest huliganaktiga utstyrsel. Såhär i efterhand var det iofs bara skorna som förmodligen kom i närheten av huligan, men ändå. Cyklade ner till Resecentrum där jag mötte Lord Rahl vid bankomaten. Begav oss med pendeltåget mot Norrköping och IFK Norrköping-Örgryte i Superettan.

Steg av och började gå Drottninggatan uppåt. Efter ett par hundra meter kommer en jävligt jobbig och jävligt full kille fram och vill ha hjälp med att ta sig till Harrys. Jag och Lord tog oss motvilligt an uppgiften. Åtminstone jag ångrade mig när han ville ha hjälp med (bland annat) att ta av plasten från sitt cigarettpaket, att kolla om sin mobil var avstängd, att hålla sin plånbok, att stänga locket till sitt cigarettpaket. Sen höll han på att få panik när vi skulle gå in och äta lite, och inte kunde följa honom de sista hundra metrarna till Harrys. Det där med att Norrköping har en abnormt stor andel underliga människor verkar stämma mycket bra.

Ätandet gjordes på McDonalds. Var väldigt, väldigt hungrig. Gick sen upp mot Idrottsparken. Första halvlek var ok, men inte mer. Mycket folk, bra NKPG-klack, men Örgryte-ledning och lite smått duggregn. Slog upp paraplyt i pausen. Duggandet slutade rätt snart dock. I andra halvlek blev det desto bättre, och det hela slutade med 3-1 till Norrköping. Var riktigt kul, och det dröjer förhoppningsvis inte fem år till innan jag kan utöka min live-fotbollslista. Kul med Norrköping och fotboll också. Känns väldigt, väldigt klassiskt på något sätt.

Efter matchen återvände vi, pga en timme till tåget, till McDonalds. Blev en chokladmilkshake. Den var väldigt god de första tre, fyra minuterna. Sen blev jag fruktansvärt trött på den. Och nu sitter jag här och känner mig helt plufs-mätt igen. Och har ont i halsen. Jäkla skit.

image194
image195



HateMoshGörtCrew på banken

Efter lunchen på Kikkobar, tog vi en kaffe på Cioccolata. Ser plötsligt fem svartklädda killar gå förbi utanför. Det är HateMoshGörtCrew. Alltså min bror, Tom, Jacko, Pecker & Martin. De hade tydligen intagit en avskedskebab inför Tyskland och With Full Force. De var tydligen uppe på banken och frågade efter mig efter att jag sett dem. Kan tänka mig att det har varit inne fem andra personer som sett ut att passa in mer där... Kanske. Fasen, det hade varit kul att se det.

Hursomhelst kom de förbi Cioccolata när vi var på väg därifrån. Tror att mina arbetskamrater blev lite rädda, för de försvann fort som fasen. Pratade lite. Ångrade mig en del att jag inte följde med dem ner till Tyskland. Fast jag får ju bara vara en hangaround-medlem... Känner mig inte så hate-moshig visserligen (oftast iaf), så det passar mig rätt bra.

Var kul att se er, och lycka till i Tyskland!



somnar & BCQ

Är fasentrött nu. Seg som en kalv.

Åt tacos hos syster med henne och bror. Plågade även mig igenom allsången... Illa illa. Om jag ska skylla på något så var jag för mätt för att orka flytta mig från soffan. Wilson var också med, även om han mest låg ner. Och vilade.

Dagens bästa band... Har lyssnat en del på Bad Cash Quartet de senaste dagarna. En skiva. Shit vilket underskattat band. De är ju som ett emo-Mando Diao. Eller Mando Diao korsat med Broder Daniel. Fast då blir ju resultatet emo-Mando Diao. Typ.
   (vettigt resonemang, eller hur?)
   Hursomhelst, skivan Midnight Prayer från 2003 med Bad Cash Quartet... Lyssna på'n! Gört!

Nedan, Wilson och Bad Cash Quartet...

image192
image191



Thailand!

Kom på vad 'kolla Thailand' betydde. Har beställt kläder (kostym & grejer) från Thailand. Eller via thailändare som var i Sverige. Hursomhelst så hade det blivit nåt strul med betalningen. Får ordna't.

Lunchen idag blev på Ghingis. Porterstek, tror jag att det var. Gott iaf. Klippte mig efter jobbet. Fick vänta en kvart. Tror fasen att jag aldrig fått vänta mindre än tio minuter. Fast efter den hårtvätten är det klart värt det. Jeflar vad skönt!

Nu är jag mest besviken på att regnet inte kommer. Vill lägga mig och läsa ut Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" när det regnar.



behaglig kväll

Läste Stieg Larsson nån timme. Första boken. Såg sen "Pirates 3" på bio med bror. Lång film. Bra även. Särskilt sista trekvarten. Typ.

Skönt ute på hemvägen. Såg Scary Eyes.

Fan. Det ekar i mitt kök.



??

Skickade ett mail från jobbet idag, till min hem-mail. 'Kolla Thailand' var det enda som stod. Vafasen menar jag med det? Någon som har en aning? För jag vet verkligen inte alls. Visserligen stötte jag på Andreas C på hemvägen, och han ska till Thailand. Men mailet skickade jag ju på förmiddagen. Fasen också.

Störigt som fasen med påminnelselappar/mail som man inte förstår något av.



måndag

Fan, föll tillbaka i mina Burger King-vanor. Satt själv i matsalen och åt "lunchen" därifrån idag. Det är ju knappt ens gott, juuee. Fasen också. Sorgligt.

Ska vara extra nyttig och äta potatis och sill till middag idag för att kompensera något. Fast jag har visst en cola som står i kylskåpet också... Inte bra det här. Jaja, skyller lite på halsen fortfarande.



film på kvällen

Såg "A Man Called Horse" på TV. Annorlunda film. Rätt ok, men störig ibland. Var tredje eller fjärde western-filmen den här veckan. Inte så värt. Mina sjukdagar ryckte upp filmtittandet. Men förutom "Hard Candy" har det inte varit mycket bra direkt. Tyvärr. Nu blir det sömn innan jobbet drar igång igen. Har en lång sommar framför mig.



söndag i Skeda Udde

Åkte ut med Far vid tvåtiden. Åt och slappade. Hann med att bära badkar, dock. Och sova. Fick i efterhand veta att det var ett litet firande av mor och fars 24:e bröllopsdag. Att vi var där alltså. Inte att jag sov ett tag. 24 år är ett bra tag fasen.

Gubbfotboll på kvällen. Blev hur sugen som helst att vara med. Men förkylningen har inte lagt ner än. Tyvärr. Får försöka hinna med nästa vecka. Nedan bror och syster som vilar ut innan fotbollen.

image190



irländsk helg

Har lyssnat väldigt mycket på Flogging Molly i helgen. Och precis som när jag har en tung Dropkick Murphys eller Pogues-period så tror jag nånstans att jag vill bli irländare. Lite iaf. Undrar om jag och bror någonsin kommer att få till ett vettigt St. Patricks Day-firande. Har ju inte gått så bra de senaste åren.


   Well I know, I miss more than hit
With a face that was launched to sink
An' I seldom feel, the bright relief
It's been the worst day since yesterday

If there's one thing I have said
Is that the dreams I once had, now lay in bed
As the four winds blow, my wits through the door
It's been the worst day since yesterday


Flogging Molly - "The Worst Day Since Yesterday" [2000]


film, blev det

Midsommaraftonskvällen spenderades hos bror. X-Men 2 och första timmen av Shooter. Värt. Kyckling, pommes och sen schwarzwaldtårta som final. Mätt och trött när jag gick hem genom regnet.

image189



dragspel

En av mina grannar står på sin balkong och spelar dragspel. Fasen. Midsommar kryper sig in ändå.



Midsommar

Av alla årets högtider är nog midsommar den jag tycker minst om. På något sätt blir det aldrig särskilt lyckat. Om jag nu ens gör något överhuvudtaget. I övrigt är jag nog en rätt normal person när det gäller högtider, men inte midsommar.

Under uppväxten var det bra, men från övre tonåren har det skitit sig på något sätt.

1997 - Grillfest hos klasskompis. Inga större minnen härifrån.
1998 - Västervik. Cykelsemestern. Regnade och vi bodde i ett tält utanför en camping. Var nog rätt kul ändå, när jag tänker efter.
1999 - Björkfors/skogen/Valö. Regn, regn, regn. Bodde ute i skogen hos en familj vars dotter min kompis var intresserad av. Jag kände knappt någon, och hade mest tråkigt. Regnade in i tältet, så sovandet blev i familjens övervarma båthus. Trångt. Sen var det en humla därinne också.
2000 - Hemma själv.
2001 - Hemma själv.
2002 - Loftahammar med kompisar. Faktiskt ett lyckat midsommarfirande!
2003 - Kebnekaise. Min mest underliga midsommar. Och förmodligen den roligaste. Vandring med lumpenkompis på och runt Kebnekaise. Själva midsommarafton firades på fjällstationen med mat och öl. På natten gick vi upp på ett berg där personalen sjöng och höll på. Midnattssol och tyska utbytesstudenter.
2004 - Firade med familjen. Och en massa andra familjer på stor fest utanför Skeda Udde. Ok, men hade tråkigt.
2005 - Hemma själv. Feber. Såg "Seven".
2006 - Hemma själv. Förkyld. Såg "Kill Bill 2".

Ja, jag har en riktig dagbok också...

I år lutar det åt Tannefors och film. Men jag är van, så det är ok. Nedan är jag på Kebnekaise vid midnatt midsommarafton 2003.

image188



rätt bra bilder

Bra kort var det. Feint Markus! Bild ett är jag och två Dark Tranquility.

image186
image187



nej

Det var väl ingen särskilt kul kväll det där. Blir sängen tidigt. Ska bara få ner en fjärde omgång Hultsfredsbilder. Denna gång från Skövdarn. Hoppas att korten är lite stabilare än vad han var.



Mat på Alanya

Alltså, är det jag som har otur, eller? Kebabpizzan idag på Alanya var inte särskilt bra. Var längesen jag blev nöjd med maten därifrån. Typ i vintras iaf. Åt med bror, syster och två arbetskompisar till dem. Trevligt, men lite synd på maten.

Tror att det varit inne en dvärg
   (eller åtminstone en vätte)
   i min lägenhet och snott sladden till min kamera. Tog fina före- och efterbilder på min skabbiga skäggväxt. Tänkte göra något med dem. Men nu blir det svårt. Fasen också.

Telefonen däremot är hel och ren. Tog med lurarna idag, och lyssnade på radio när jag cyklade hem. Repris av Mammas Nya Kille. Världens roligaste?
Lyssna här.



kort dag

Värt. Slutade fyra idag. Ska pilla lite på min nya telefon. Är helnöjd än så länge!

Fungerande knapplås - Ursäkta Alec och Tobbe för att jag inte gjort det tidigare.
Vettig kamera - Fast den gamla hade sin charm mitt i oskärpan. Typ.

Sen verkar det finnas ljud och grejer också. Verkar lovande.



Tillbaka

Sådär, tillbaka i någon form av verklighet. Iaf.

Tillbringade söndag, måndag och tisdag med att röra mig mellan sängen och soffan
   (med några utflykter till datorn som variation)
   Sett film. Läst några korta snuttar. Sovit. Ingen värd tillvaro. Alls.

Så, idag drog jag mig till jobbet igen. Fick börja med att raka bort en veckas skäggväxt. Jag ska verkligen inte spara ut alltså. Ser inte bra ut nånstans. Skönt att komma igång, även om den senaste veckan satt i. Mycket. Lunch blev nån laxgrej från Lucullus. Ben & Jerrys-glass till fikat.



Hultsfred - lördag

Vaknade upp i bilen till den sista dagen på Hultsfred. Och den störiga, men väntade post-festivalsjukan hade börjat infinna sig för min del. Halsont i början, och feber ju längre dagen led. Vi tillbringade i stort sett hela dagen vid bilcampen. Och jag tillbringade den liggande ner. Liggarn var ett av dagens smeknamn. Sen var det rätt kallt också. Illa. Regnet dröjde till kvällen. Väldigt synd bara att några av oss bestämde sig för att mosha partytältet dessförinnan.



Jag, Tom & Jacko vid bilarna, moshning av partytält, bror & Markus & gitarr

Annars ägnades dagen mest åt att skratta åt Markus. Han hade mycket för sig... Bland annat skrikande åt alla och ingen. Konstigt att ingen förbipasserande blev mer arg ändå. Fast det är klart, han ser ju rätt så harmlös ut. Riktigt slapp dag.


Invirad stockholmare, publik, Tom dör av skratt, ingen hejd på Markus

En endaste konsert blev det för mig under lördagen. Turbonegro i regnet på Hawaii. Stabilt & bra var det. Åt ett helskabbigt grillspett på vägen tillbaka till bilarna. Tom & stockholmarna hade byggt klart regnskyddet under tiden. Satt därunder ett tag.


Bror & Jacko, vilar ut, bror under regnskydd, Markus & Tom & bror

De andra var iväg på två omgångar konserter senare under kvällen och natten. Stockholmarna åkte nånstans däremellan typ. Tack för ett skitbra camp! Själv låg jag i bilen och försökte sova. Vred mig mest i feberdrömmar. Inte kul alls.

Bror och jag åkte hemåt vid tretiden. Är rätt osäker på tiden förresten. Var inte direkt pigg. Hursomhelst så kom vi till Skeda Udde, där vi hämtade nycklar, och slutligen hem till Tannefors. Trött.



Hultsfred - fredag

Vaknade upp senare, och därför i ett varmare tält än på torsdagen. Blev ingen morgonvandring den här gången, utan vi skildes åt och jag tog mig ut till bilarna. Spenderade några timmar där. Byggde bland annat upp Toms partytält.

Till Atlantis-tältet och dagens första date med tjejen. Sophie Zelmani spelade. Mycket trevligt. Återigen, begränsade synintryck dock. Tog en sväng förbi Stora Dans och tittade på några låtar med Juvelen. Halvvärt. Skildes åt igen.


Gruppbild, Tom är nöjd med sitt partytältsbyggande, Stockholmarna

Hittade dem andra på något sätt. Min mobil tyckte att det var en bra idé att helt sluta fungera på torsdagsmorgonen, så kommunikation blev rätt svårt. Hursomhelst, vi tittade på As I Lay Dying i Teaterladan. Hade bara hört en låt innan, men det var en de bästa spelningarna på festivalen för min del. Och "Distance is Darkness" en av de bästa låtarna. Slappade lite på området sen.


Bilcampen, As I Lay Dying, Markus och bror

Gick bort till Atlantis för Lamb of God. Årets bästa spelning på Hultsfred. "Redneck" var höjdpunkten. Vart de andra därefter tog vägen minns jag inte, men för min del var det dags för det sista mötet med tjejen. Det blev Mando Diao på Hawaii. Fjärde gången jag såg dem, och återigen riktigt bra! Vi gick därefter bort mot tälten. Sa knappt hej då, utan mer vi kanske ses. Typ. Det var iaf trevligt att variera sällskapet på festivalen. Blev lätt lite mycket sånt här annars...

image169

Flyttade mina sovgrejer till bilen. Satt där och drack nånting, förmodar jag. Gick in till festivalområdet igen. Passerade Wolfmother på Pampas. Hade varit riktigt kul att se. Men nu var det Ozzy som gällde. Det var inte bra nånstans. Särskilt inte Zakk Wyldes tio minuter långa gitarrsolo. Fast jag hade knappast förväntat mig att det skulle vara bra heller. Jaja, jag har ju sett Ozzy på riktigt iaf. När allt var klart tog vi ett varv ner till Paradiset-scenen. Jag var tvungen att ta kort på Princess Superstar. Fråga inte varför.

Tog en tur till tälten för att någon skulle hämta något. Tror jag. Vi var där iaf. Jag har kort på det. Tom låg och sov i bilen när vi kom tillbaka till bilcampen. Klockan var nu strax innan tolv, och vi hade därmed drygt två timmar tills nästa spelning. Funderade på vad fasen vi skulle göra under tiden. Satt iaf i partytältet. Bror körde lite charader. Tiden gick hursomhelst, och runt halv två gav vi oss in till festivalområdet igen. Gick förbi 50 Cent på Hawaii. På långt avstånd. Vid två började Dark Tranquility i Atlantistältet. Bra, men jag är tveksam om jag nånsin varit så trött på en konsert förut. Möjligen Cult of Luna 2005 då.


Jacko i solen, Princess Superstar, jag väntar i mörkret, Jacko & Markus & bror på 50 Cent-konsert

Tillbaka till bilen. Riktigt skönt att sova mjukt och någorlunda varmt.



Hultsfred - torsdag

Vaknade upp med på torsdagsmorgonen vid halv sju (vilket innebar ca tre timmars sömn) av att Jacko pratade utanför tältet. Han gick rätt snart, och jag och tjejen vågade oss ut. Vågade kanske är fel ord, men vi väntade iaf. Tog en tur på campingen, ner till vattnet bland annat. Vi insåg att vi var trötta och la oss i tältet några timmar till. Skildes åt och bestämde löst att ses igen under dagen.

Jag gick tillbaka till bilarna. Hade etablerat ett parkeringscamp tillsammans med två stockholmare som bodde bredvid oss. Riktigt kul ställe blev det. Tom hade berättat hur kvällen slutade för min del, och ett tre dagar långt hånande tog sin början. Fast det var mest kul, trots allt. Vi var alla rätt slitna efter onsdagen. Pratade och kom fram till min egen avslutning av kvällen i stort sett var det enda som Tom kom ihåg över huvud taget.


bror vilar ut vid bilarna, stockholmsgrannarna, bror vid bil, Tom försöker se hård ut

Jag och bror tog en snabbtur in på festivalområdet när det öppnade. Såg några låtar med Enter The Hunt. Gick till tälten. På väg in till festivalområdet för den första "riktiga" konserten stötte vi på tjejen igen. Förnyade den vaga överenskommelsen om att ses senare under eftermiddagen. Denna händelse kommer förmodligen också att finnas med på Toms bilddagbok... Konserten var iaf Flogging Molly. Mycket folk, mycket sol, mycket damm och mycket bra!

Matdags. Halvskabbig fish & chips för min del. Kommer inte ihåg när/hur/var vi kom ifrån varandra, men jag gick iaf tillbaka till campingen för att leta rätt på tjejen, medan de andra var kvar på festivalområdet. Vi hade aldrig bytt nummer, och jag kom inte ihåg vart hennes tält var, så att vi hittade varandra var rätt turligt. Gick in och såg Billy Talent på Pampas. Eller hörde iallafall. Det var hyfsat svårt att se från vår liggande position. Lite synd att jag missade Chimaira, fast helt ok på det hela...


Markus & Jacko, Flogging Molly, Tom & Markus äter

Återförenades med bror nånstans. Vi gick och såg Velvet Revolver. Inte bra alls. Gick därifrån efter knappt halva konserten. De spelade en ny låt som mystiskt nog hette "Just Sixteen". Mystiskt för min del iaf. Parkeringscampen igen, följt av tälten, och senare Korn på Hawaii. Helt ok konsert för att vara ett band jag inte direkt gillar.

Mat därefter. Träffade Oscar och hans glada kompis. 2005 höll de till vid oss på campingen. Tveksamt om jag sett någon så full (och vid medvetande) som Oscar det året. Trevligt att se att han mådde bättre. Jacko blev förbannad på sin kebab, som enligt honom inte alls höll Kebabbaren-standard.


jag, bror & Jacko på Korn, glad kompis & Oscar, Jacko arg på kebab

Därefter misslyckades jag med att hitta tjejen på Anna Ternheims konsert. Gick vidare till Hatebreed där bror och de andra var. Spelningen var ok, men för lite variation. "I Will Be Heard" var dock en av festivalens höjdare. Gick tillbaka till tälten. De andra gick till bilarna, medan jag gjorde ett sista försök att hitta tjejen. Gick bra. Efter en minut. Hon hade frusit och var invirad i fem tröjor och två filtar och en sovsäck. Hon hade dessutom varit lite smartare än mig och tagit med sig ett liggunderlag. Så natten blev lite varmare än den föregående. Fast det var lite, lite trångt att ligga två på ett normalstort liggunderlag...



Hultsfred - onsdag

image142
Huvudpersonerna under resan: Jag överst, till höger om mig Jacko och på undre raden Tom, Skövde-Markus och bror.

Jag och bror inledde resan med att åka ner till Skeda Udde och hämta tält och lite annat. Tom och Jacko slöt upp vid affären. Planen var som de senaste två åren, att vi skulle sova i bilen. Tog dock med tält för att ha till campen. Väl nere i Hultsfred vid elvatiden fick vi en helt ok parkering vid infarten till Husvagnscampingen. Gick in till den vanliga campingen och letade upp skåningarna som höll platser åt oss. Blev i stort sett på samma ställe som 2005 och 2006. Gick bra, även om Jacko hade lite problem med sitt tält?


Alec i Skeda Udde, Jacko på sitt tält, Bobbin, jag och Alec vid bilarna

Eftermiddagen spenderades med att dricka öl. Mycket öl. Väntade alldeles för länge med att äta. Bror försvann efter ett tag till nån kompis (och sen vidare till husvagnscampingen). Vi satt kvar vid Skåne-campen. Det kom ett par jäkla hippies och spelade gitarr. De hade dessutom med sig en manlig groupie (typ) som tyckte att det var en bra idé att sätta sig på ett tält. Och sen vägra hjälpa till att bygga upp det. Några blev fullare än andra ju längre kvällen led...


Störiga hippies, Jacko förklarar något för Bobbin, Tom liggandes mellan tält

Något senare skar det sig med skåningarna. Meningsskiljaktigheter om hur vissa ord kan användas var nog huvudorsaken... Liksom bror så försvann även Jacko. Dock bara in till sitt tält (tillsammans med en skånska). Tom och jag var ensamma. Ett tag iaf. Varför vet jag inte, men vi hittade nån avlägsen kompis (var det verkligen det?) till Jacko. En rätt störig sjuttonåring (typ) som bjöd på tequila. Inte värt.

Sen hittade en tjej mig. Antar att delar av skeendet är inkluderat på Toms bilddagbok sen. Med mer detaljer. Hon var trevlig iaf. Vi gick runt ett jäkla tag på campingen på diverse campar, utomhusbion och lite överallt. Tappade bort Tom på vägen nånstans. Under en av vandringarna hörde jag Misfits "Saturday Night". Jag är typ kär i den låten, och har fått för mig att den är rätt okänd, så jag blev överlycklig. Gick fram till de som spelade den, och skrek med i sista refrängen. Känns inte så 26-år-gammal heller, väl? Fast det var jäkligt kul.


störiga sjuttonåringen, Misfitskillarna

Jag och tjejen vandrade vidare. Bestämde oss för att tillbringa natten i mitt tält. Vilket innebar en tur till bilen. Bror låg och sov, och verkade inte bry sig direkt om mitt besök. Tog med sovsäck och kudde. Dock inte liggunderlag. Så, om jag varit nyktrare hade jag förmodligen frusit mer av att sova med sovsäcken direkt mot tältgolvet.


 


Nyss hemkommen

05:15 och Hultsfred 2007 är helt över för min del. Gissa vad jag tog med mig hem, förutom några nya erfarenheter (10 år...). Japp, helt rätt. Sitter här med feber i år igen. Fasen också.



off to Hultsfred

Om ca nio timmar åker vi neråt Småland och Hultsfred. Femte gången för mig där. Har packat och städat alldeles för sent här.

Får bli bättring på diverse saker när festivalen är över...



en till lång helg

I likhet med förra helgen känns det som att den här helgen har varat en fyra, fem dagar. Inget fel i det. Lite konstigt bara.

En bild på monstret från i fredags...

image124

Spenderade början av lördagen i Rimforsa med att måla. Varmt! Efter en mycket god lunch blev det bad i Hallstad Ängar. Årets första. Jäkligt skönt! In till stan. Mat och öl på Stora Torget med bror, syster och arbetskamrat till dem. Trevligt. Varmt. Glass på Bosses. Hem till Tannefors för att hämta två öl. Till Jacko. Planer inför Hultsfred. Stan och Platens. Lite segt i början, men det tog sig. Scary eyes. Hemma runt tretiden.

Söndag så. Slö. Lunch på Alanya med bror och syster. Därefter tur vid Stångån. Glass vid Tannefors sluss. Alko-domaren i korpen var ute med gummibåt i Stångån. Hem igen. La mig ute på ett lakan och läste. Inte gjort mycket på kvällen. Sett Batman Begins för fjärde gången.

image131image132
image133image134

image135
image136



make no sense

Känns som att det mesta jag skriver här nu bara är kryptiskt eller allmänt konstigt. Ska överväga att lägga ner hemkomst-efter-alkohol-bloggandet. Funkar ju inte särskilt bra alls.

Igår var det jobbfest i Hjulsbro. Mycket god mat och trevligt. Mygg dessutom

Idag hjälpte jag syster att vara hundvakt. Hundar med damp är inte värda. Nånstans. Tog nån öl i Kungsbergsparken, men det blev något ansträngande av att hålla fast en hund som ilsket grävde hål i marken/gjorde argsinta utfall mot fåglar, andra hundar samt en och annan humla. Därefter stan och 55:an. Inte igår. Trevligt dock. Imponerande dessutom att få bord för 11. Var inte lite folk ute. Rätt skadat faktiskt.

Men mest allmänt seg nu. Skönt att göra något vettigt imorgon iaf. Godnatt.



kass uppvaknande

När jag var halvvägs in i morgonduschandet beslutade sig varmvattnet för att lägga ner. Skitkallt blev det.

Lunch igår på Rendez-vouz av alla ställen. Helt ok kebab, och ett jäkligt bra läge. Glömd del av Stora Torget. Idag blev det till att hämta från Burger King. Illa.



mobilförbud

typ. snälla.



hundvakt

Oftast är det riktigt kul att ha Wilson. Idag tyckte han dock att det var en bra idé att han skulle hjälpa till när jag skulle skruva ihop en bänk i hallen. Blev hyfsat irriterad på honom. Inte direkt som att han löd. Alls. Fick dock ihop den tillslut. Nu ligger han
   (hunden, inte bänken)
   helt utslagen i hallen.



nationaldag

snokalf's Profile Page



halvnyttig dag

KycklingSALLAD på Coffehouse by George till lunch, tvätt under eftermiddagen, promenad på kvällen, och nu sänggång innan elva.



rundtur i Tannefors

Finns sämre sätt att avsluta dagen.

image123



my hometown

Fick en flashback idag.
Luktminnen måste vara starkare än andra minnen. Tvättade idag, och hängde ett par jeans ute på balkongen i solen. Gick ut för att känna på dem efter nån timme. Tvättmedelsdoften i kombination med uteluft, fick mig att tänka på Skeda Udde. Inte för att jag var särskilt hjälpsam med att vare sig tvätta, eller hänga tvätten
   (möjligtvis hjälpte jag till att ta in tvätten då och då)
   när jag bodde där, men det kom ändå. Till mitt huvud alltså. Tyckte att det var skönt när jag flyttade in till stan, men så här i efterhand så kan jag inte tänka mig ett bättre ställe att växa upp på. Vi hade nog en väldigt skyddad tillvaro
   (för skyddad?)
   Vår lågstadieskola låg förfasen mitt ute på en åker. Kanske 75 personer på hela skolan. Och natur överallt. Kojbyggande, ändlösa fotbollsmatcher på Uddevallen, cykelturer till Gåra...

Omställning blev stor när högstadiet började och man kom in till stan. Och att stan sen i det här fallet innebar Berga av alla ställen, gjorde det knappast enklare. Berga och Skeda Udde måste vara två av de absolut mest olika delarna av Linköpings kommun. Verkligen. Men de flesta av oss verkar ha kommit ut ok på andra sidan. Riktigt kul att idag ha kontakt med så många som det ändå är.

Saknar Skeda Udde ibland. Fast ibland vet jag inte. Ibland vill jag rent allmänt ha ett hus att bo i, istället för lägenheten. Fast jag borde väl kanske börja med att leta rätt på nån att bo i det där huset med...



Tannefors-spot

Det här stället börjar bli riktigt klassiskt. Början av Loftgatan...

image122



måndag

Lunch - China med bror. Kineserna var förhållandevis sansade där idag. Kan vara lite sådär med det annars.

Spelade fotboll. Mindre trevligt. Förlust med 0-6. Inga avbytare.

Desto trevligare på kvällen. Åt hamburgare med bror & syster på Loftgatan. Gott gott.

image120
image121

Wilson var också med.



lunchlistan - maj

Något försenad är den här...
  1. (5) Ghingis
  2. (4) Burger King
  3. (2) Hamlet
  4. (2) Konsert & Kongress
  5. (2) Olympia
  6. (2) Texas Longhorn
  7. (1) China
  8. (1) Coffehouse by George
  9. (1) Feferoni
  10. (1) Hakepi
  11. (1) Kikkobar
Skönt att inte Burger King vann iallafall. Rätt bra spridning annars.



0-6

.


söndag i solen (eller inne)

Vaknade nån gång runt tio. Satte mig vid datorn och gjorde ingenting. Trött på mig själv just då. Vid tolv bestämde jag mig för en film iaf; "Harold & Kumar go to White Castle". Överraskande rolig. Något senare blev det stan med bror och Ben & Jerrys på Karamellos uteservering. Peace of Cake & Caramel Chew Chew. Tog ett varv vid Stångån. Mötte syster. Gick hem igen. Läste ut Coelhos "Veronika bestämmer sig för att dö". Riktigt, riktigt bra! Nu blir det Stieg Larsson.

Bio vid sju med bror och Andreas K; Tarantinos "Death Proof". Annorlunda, men jag kom fram till att jag tyckte den var jäkligt bra. På hemvägen träffade vi Per-Erik för andra gången i helgen. Satt med en öl på Plazas uteservering och såg allmänt nöjd ut.

Har varit en hektisk helg. Blev en rätt bra helg, på det hela. Men nu är jag fasen trött.



bankkalven

image119

eller drygkalven



helgen vecka 22

Torsdag
Inledde helgen med att sluta jobbet 1700 i torsdags. Bil med Martin till fotbollen. Fyra inhoppare. Tre av dem hade jag aldrig träffat tidigare. En visste jag inte ens vad han hette. Men vi gjorde förmodligen vår bästa match, trots 2-3 förlusten.

Skjuts av Henrik L in till stan. Syster med. Gick från Stora Torget till Tannefors. Duschade. Ner direkt till Alanya och pizza med bror och syster. Rinnig capriciosa. Inte bra. Bror och jag in till stan. Mötte upp Andreas C utanför Platens. Runt nio. Nyinvigning. Mycket folk. Fri dricka till 2200. Tjugo minuters kö till baren. Oväntat. Kul var det iaf. Stannade till tolvtiden.

Fredag
Slödag på jobbet. Regn, regn, regn. Lunch blev pizzabuffé på Le Croissant i Filbytergallerian. Slutade arbetsdagen med en öl. Sedan stan och Hairstyle, Bokia, Kicks, Systemet. Hemma runt fem. Hann inte mycket mer än att duscha och byta om.

Taxi halv sju till Tallboda. Taxichaufför som frågade mig om vägen. Störig. Vi hittade Tallboda i alla fall. Motala-fest. I Tallboda. Väldigt, väldigt god mat. Vin, och några öl. Blev hånad av en tolvåring. Fast jag var relativt lugn. Hemskjutsad vid halv ett.

Lördag
Gick upp kvart över åtta. Seg. Av någon anledning ställde jag mig naken i vardagsrummet och lyssnade på Marilyn Mansons "Antichrist Superstar". Antar att man måste börja alla dagar på nåt sätt. Fick en akut bakis-attack, och var tvungen att lägga mig på sängen några minuter.

Upphämtad vid nio av mor & bror. Mot Åtvidaberg och rallyt Gruvrundan. Hälsade på far och Bertil vid starten och gav oss sen av ner mot Söderö för att ställa Passaten på servicen. Villade runt lite i skogen först, men vi hittade fram till sist. Tog Peugeoten över till Söderö Gård, där sträcken gick i mål. Gick en bit, väntade ett tag, fikade en del. Riktigt fin sträcka därinne. Slumrade i bilen på väg tillbaka till civilisationen. Linköping alltså. Max fick stå för den sena lunchen. Inte fel alls.

Hem, och kände att jag var jäkligt trött. Sov en kvart, innan det var dags att göra sig i ordning igen. Mot Ljungsbro och 100-årsfest. Riktigt kul, och en hel del öl. Buss in till stan. Platå. Fick öl (hoppas jag att det var) hälld från andra våningen på vårt bord. Lämnade stället runt två, halv tre. Typ.

Tänkte en del när jag gick hem. 1½ år är inte två veckor.

image118
image115
image117
image114



flyter runt

Orkar inte göra något alls.

Vill inte lägga mig i sängen och sova. Inte trött.
Vill inte lägga mig i soffan och se en film för att somna något senare. Kanske trött ändå.
Vill inte lägga mig ute och läsa en bok. Orkar inte sol nu.
Vill inte ställa mig och städa.
Vill inte plocka i ordning på alla kläder. Tvättade i onsdags. Fyra dagar nu.
Vill inte sitta kvar framför datorn. Kollat alla tidningar, alla bloggar. De jag vill iaf.

Tredagars...



fredagsrapport

In between

Har några av den här helgens sällsynta hemmatimmar. Nyss hemkommen från Motala-fest i Tallboda. Mycket bra mat. Och folket blir inte bättre.

Fan, åker iväg igen om några timmar. Åtvidaberg förfasen.



kort torsdagssummering

Får nog skriva ner den här helgen
   (känns som att den redan börjat)
   på söndag. Men här är lite från torsdagen.

Tacobuffé på Ghingis till lunch. Jäkla mycket folk, men gott. Var ju tacos.

Fotboll. Mås definitivt bästa match i år, även om det blev förlust igen. 2-3. Men det var fasen så kul!

Hem. Dusch. Pizza på Alanya med bror & syster. Vidare in till stan och Platens-invigning. Mycket folk. Väldigt mycket folk i baren. Fri dricka till 2200. Mycket folk, som sagt.

Hem igen. Eldskonstnärer (typ) utanför Scandic.