Chinese Democracy - del 1

Nu har jag lyssnat på Guns N' Roses "Chinese Democracy" en gång. GUNS N' ROSES. CHINESE DEMOCRACY.

Guns N' Roses. Chinese Democracy.

Sa jag.



Guns N' Roses, James Bond & lite Led Zeppelin

Nehej, här hade jag gått runt hela dagen och väntat på kvällen. Kvällen då jag äntligen, efter femton års väntan, skulle få lyssna på Guns N' Roses nya. Men inte. CDon som alltid är snabba som ena kalvar, segar. Så, inget idag och förmodligen inget imorrn heller. Segt.

Såg "Quantum of Solace" i lördags. Var tyvärr inte lika bra som "Casino Royale", men ändå. Det var den nästa bästa Bond-filmen enligt mig. Låg nog på en stark trea i betyg, men idag har jag lyssnat som fasen på Jack White & Alicia Keys underbara "Another Way to Die" från filmen. Och låten hjälper upp filmen till en fyra.

Fasen vilken låt det är. Låter lite Bond om den, men mest en blandning av White Stripes (inte så jäkla konstigt iofs) och Led Zeppelin. Eller, egentligen kommer väl de sistnämnda mest in i slutet då Alicia gör Led Zeppelin bättre än typ alla som försökt. Hon i stort sett ÄR Robert Plant där ett tag. Coolt.



Liam Gallagher

Jag har de senaste dagarna läst ifatt lite close up. Det har varit mycket polska dödsmusiker, amerikanska core-diton och hur många som helst därtill. Bra läsning som vanligt, men en del är rätt trista intervju-objekt verkar det som.

Inte direkt Liam Gallagher-klass. Läste några intervjuer i samband med att Oasis "Dig Out Your Soul" kom för ett tag sen. Även om de mest går ut på att Liam tycker att allt är skit, och alla är skit (förutom Liam själv), så är det de mest underhållande intervjuerna jag läst på länge. Här är några utdrag från Groove-intervjun:

"Jag tycker att vi är världens bästa band och jag vill att alla andra jävlar ska tycka det med."

"Jag skiter i allt sånt där. Jag vill inte vara nåt jävla Coldplay, vekt och trist."

"Men jag har ingen åsikt, jag bryr mig inte ett skit om honom, jag bryr mig inte ett skit om Noel."



Finanskris

Har varit ett par spännande månader att jobba på bank. Eller sådär. En kommentar på di.se för någon vecka sedan hade en rätt bra sammanfattning av krisen:

   "Hamstra diesel och hagelpatroner, på med läderkläder och starta sandbuggyn, nu ska det bli MadMax av hela skiten!"


Signaturen var 'Apan'. Mer vet jag inte.



Plurot

Läste klart hans "Resa genom ensamheten" idag. Shit vad han har supit. Och rökt. Senaste året har jag läst en del musiker-biografier, men det har bara varit utländska personer. På det hela vet jag inte om det är så stora skillnader. Mer än att det är lättare att relatera till S:t Persgatan i Norrköping än Sunset Strip i Los Angeles.



Julfest

Den femte december är datumet för årets julfest på jobbet. Rocktema. Har börjat skissa på utklädnad redan. Har en del att leva upp till efter förra året...




Tvätt tvätt tvätt

Torsdag morgon. 06:15. Går ner till tvättstugan för att ta upp det som inte var torrt igår. Vem står och väntar på bottenvåningen? Självklart tvätt-tanten som ringde på dörren igår kväll: "Jag var tvungen att se vem det var som kom nerför trappen med så lätta steg".
   (Lätta steg? Låter rätt gay, tycker jag)
   Jag var mitt uppe i ett Glasvegas-mörker i lurarna, så jag uppfattade inte riktigt allt hon sa därefter, mer än något om att hon inte hade så mycket tvätt den här gången. Visade sig att hon varit nere och flyttat sin tvätt ifrån mangelrummet, och in i tvättmaskinerna. Men inte satt igång dessa. Eftersom den första tvätt-tiden börjar 07:00 förmodar jag att hon gick ner efter trekvart för att komma igång prick.

Fasen.



Hejdå Norrköping





Torsdag. Morgon.

Sitter naken i skrivbordsstolen. Eftersvettas efter ännu en alldeles för varm dusch. Hungrig. Tänker inte tappa havregrynsgröten på mina fingrar och golvet idag. Som igår. Brändes.

Rolling Stone har en rätt intressant lista över de
100 bästa sångarna genom alla tider. Tyvärr ligger Axl bara på en 64:e plats.



Tvätt-tanternas återkomst

De som har varit med på den här bloggen länge, kommer förmodligen ihåg tvätt-tanterna. De är en fyra, fem stycken tanter här i huset. De är typ gamla. Under framförallt 2007 var de dessutom rätt störiga ibland (mer om det här, här, här och här). I år har de hållt sig betydligt lugnare. Ända tills idag.

Jag hade tvätt-tiden 17-22 idag. Runt nio-tiden ringer det på dörren. Jag tittar ut. En tant står där. Öppnar. Och hon frågar om jag ska använda mangelrummet ikväll. Eeeh, inte direkt, tror jag. Visade sig att hon ville ställa in sin tvätt där ikväll. För att det skulle gå snabbare att komma igång och tvätta imorgon bitti. Klockan 0700. Svarade att "nej, det får du fan inte".

Nävars, men en dels liv är fasen lite väl innehållslösa, verkar det som.



Mat

Har varit riktigt duktig den här veckan med mat. Idag blev det tidigare nämnda fiskblock
   (en av världens hårdaste råvaror - fiskBLOCK)
   och potatismos. Ser lite lätt färglöst ut på bilden nedan, men det blev fasen gott. Under tillagningen blev jag så till mig att jag furiöst viftade på båda händerna. Detta är en gest som uttrycker beundran inför min egen matlagningskonst. Jag lärde mig den på hemkunskapen av en av bänkgrannarna.





Borde skriva något

Något längre. Något vettigare. Men inte nu. Blir lite Heaven Shall Burn istället. Endzeit. Halvhårt.

Sen blir det fiskblock till middag. Potatismos också förhoppningsvis.



Novemberljus

I lördags var jag och världens finaste ute och gick Novemberljus. Motsatt håll dock, så förmodligen gick vi miste om lite. Fast det gjorde nog inget. Värre var det med den efterblivna kartan vi fått tag på.





Regn i Norrköping

Tror fasen att det regnat konstant i fyra veckor i Norrköping. Fasen.



Måndag kväll

Var på Henrik Schyfferts "the 90s" med bror. Fullt Konsert & Kongress. Var väldigt kul. Har inte så mycket mer att säga om det egentligen.

Tror att jag nämnt här att mina drömmar på natten ofta är rätt vardagliga och meningslösa. Inatt drömde jag om att jag började prenumerera på Financial Times igen. Tror att den också hamnar under meningslösa och skittråkiga drömmar.




Måndag

Ytterst oproduktiv dag i Norrköping idag. Lunch på nåt hyfsat skabbigt, hyfsat billigt ställe i hörsalsparken.



Lördag morgon

Blev den mer eller mindre vanliga helgrutinen imorse.

Vaknade runt sex,
funderade på om vi var trötta,
kom fram till att vi inte var det,
bytte till soffan,
såg film

Väldigt skönt! Även om filmen var i sämsta laget. Som tur var kunde jag spendera tid med att göra en köttig frukost.



Jagharettstortbarnsligtleendejustnu





Splitrecension: Glasvegas/Amon Amarth

Jag kanske är lite sent ute. Media har ju börjat hypa dem halvmycket senaste veckorna. I och för sig skrev jag om dem för snart en månad sen.
   (nöjde mig med att konstatera att de var världens bästa)
   17 oktober närmare bestämt.

Det där med världens bästa i oktober stämde. Och de är världens bästa i november. Guns N’ Roses lär nog hota under sista veckan, men ändå.

Det har skrivits hyfsat mycket om bandet, om mörkret i deras texter, om storheten och så vidare. Och allting stämmer. Och allting på skivan är precis så bra. Från de ändlösa ”baby” i inledande ”Flowers and Football Tops” till det trasiga crescendot mot slutet av avslutande ”Ice Cream Van”. Det finns så mycket som är så underbart på den här skivan.

   Ensamheten i ”It’s My Own Cheating Heart that Makes Me Cry”
   Hela, hela, hela den underbara “Polmont on My Mind”
   De överjordiskt stora trummorna i introt till ”S.A.D. Light”
   Den talade skotskan över Beethovens övertidslösa Månskenssonaten i ”Stabbed”
   "Twinkle little star" i "S.A.D. Light" - jag vet inte vart jag ska ta vägen när låten kommer dit
   Skotskan överhuvudtaget
   Varenda millisekund av ”Ice Cream Van” som i sin uppbyggnad blir en regnig Glasgow-variant av ”Stairway to Heaven”
   Avslutningen av ”Flowers and Football Tops” där ”You are my Sunshine” kommer in på ett nästintill obeskrivligt  passande sätt
   Mörker
   Eko

Hur kommer då sveriges vikingametalstolthet Amon Amarth in i det här. Jo, de passar perfekt som lyssning efter Glasvegas. Har man varit med om de dryga fyrtio minuterarnas desperation som deras skiva är, är det extremt skönt att fara iväg till dit köttiga män sjunger om åskgudens skymning och att de är Asgårds väktare. Jag har tidigare haft lite svårt för Amon Amarth. Tror att de har varit lite för råa för mig
´  (jag för mesig)
   eller nåt sånt. Men nu är det lite mer polerat sound. Köttigheten är kvar, men den är mer putsad. På nämnda ”Guardians of Asgaard” finns LG Petrov med också. Vilket inte är någon direkt nackdel. Årets bästa metal!



Indianer i Norrköping

Panflöjtsindianerna har hittat Norrköping också. Idag stod de utanför kontoret i nån timme och var allmänt panflöjtsstöriga.




Hår

Hmm, börjar bli Peter Shilton-varning på mig nu. Hår-wise.





Hallen är lila

I sängen i torsdags morse bestämde vi oss för att fixa hallen. Nu är det strax färdigfixat.

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter


Det blev lila.



Ge mig en dvärg!

Behöver en dvärg som stryker lite skjortor åt mig. Typ varannan vecka.



Dimma

Såg riktigt fint ut imorse i Linköping. Väl framme i Norrköping var det dimmigt som fasen.

På vägen ner mot station på hemvägen, tänkte jag ta spårvagnen. Visade sig vara den nya sorten. Den jäkligt obekväma sorten. Den sorten som är så obekväm att det är otroligt hur någon kunnat konstruera något så obekvämt.

Fortfarande lite trist att vara i Norrköping utan min älskling.



Nufan blir det sängen

Sova. Förmodligen lite vampyrer innan dock.



Variation

Blivit mycket Håkan Hellström-lyssnande på sistone. Kan bli lite tröttsamt i längden. Då är det rätt skönt att sätta på Oscar Dronjaks pubertala

  never be alone again,
  you never die again,
  you never be born again,
  you’ll forever be
  stuck in eternity

följt av fyra minuters tidig-In Flames-köttning in i dödsmetallen. Även om Oscar kommer in och pajar någonstans runt 2/3 av låten igen. Och låten är In Flames ”Dead Eternity”.



Hallen igen

Tog en omgång i hallen igen. En hel del störigt pill. Funderar på att bli klar imorgon. Åtminstone så klar som jag kan
   (orkar)
   bli.



Allhelgona

I lördags blev det även en svinkall allhelgonapromenad upp till kyrkogården. Satte ljus på familjegraven. Önskar verkligen att jag visste mer om vilka det är som ligger där egentligen. Och hur de hänger samman med varandra.





Helgot

Även helgen spenderades till stor del i Norrköping.

 

Pendeln dit på lördag lite efter lunch. Ombyte. Öl. Mat på Durkslaget. Gott som fasen, och mysigt. Sen vidare till Bomull.
Eller typ. Vi gick därifrån efter att ha sett menyn. Stopet istället. De spelade Judas Priest. United tror jag.
   (gymnasieflashback från Lambohov)
   Sen till Flygeln för Håkan Hellström. Orkar inte göra någon längre recension,
   (Marcus på
Corren gjorde det tillräckligt bra)
   utan nöjer mig med att säga att det var jäkligt bra. "Gatan fram" var stört bra. Gick som tur var hemåt efteråt, istället för utåt.


Söndagen var… slö. Väldigt slö. Och vissa inslag av illamående. Men skönt att ligga i soffan bredvid världens finaste. Bra helg!







Hallen

Börjar snart bli dags att visa lite vad som hänt. Kör nog en omgång därute ikväll också först. Sen jäklar.

Grattis förresten till Alexander och Kristina som gifter sig idag. I Brisbane. Tydligen.



Norrköping fortsätter

Går idag in på den tredje av fyra veckor med jobb i Norrköping. Får nog bli någon sorts omstart också där.

Nu blir det knäckebröd med kaviar. I stort sett det enda i frukostväg som finns kvar hemma. Det brukar alltid bli något vettigt kvar efter helgerna, men nu är det visst rätt dåligt.

Skit i det. Eldkvarn kommer med nytt snart. Köp.



Kommer fan inte igång

Har nu slöat vid datorn i drygt tre timmar. Lägger mig och läser om vampyrer igen. Elizabeth Kostova. Lite bortkommen i den allmänna vampyr-hypen. Bra är det hursomhelst.



Semester happened

Och lite Norrköping. Men imorgon bloggar jag igen. Eller ikväll. Nu. Eller imorgon. Hej.