Tatuering?


??



Fredag

Lunch på Thai Coconut. Förstår fortfarande inte tjusningen med det stället. Typ seg mat och grejer.

Hälsokontroll på eftermiddag. Jag var typ jävligt bra.

Nu har jag en massa tid över, tror jag. Funderar på om jag ska orka gå ner till Skylten själv för att kolla in Hästpojken. Får se.



Editors & Stockholm

Tisdag till onsdag. En välbehövlig flykt från verkligheten.

Tåg vid tre från Linköping på tisdagen. Såg Björn Kjellman på Resecentrum. Han gick in och gömde sig i bokaffären. Vin, nötter (alltid nötter) och crostinis på tåget. Sannolikt min mest avancerade tåg-mat nånsin.

image426
image427
Tågmat som den alltid borde se ut

Blev en del vin på resan. Höll på att ställa till det när en medpassagarare snarkade sig ur sin sömn, och ett till synes ostoppbart skrattanfall höll på att bryta fram. Toaletten fick bli räddningen.

image429
En rädd kalv

Stockholm. Helena. Systemet. Tunnelbana till Kungsholmen. Handla mat. Äta. Guitar Hero. Mer vin. Tunnelbana till Medborgarplatsen.

Editors. Debaser Medis. Fick en skadat annorlunda plats. Biosalong-stuk bakom inglasad balkong. Inget publikljud, bra scenljud, väldigt bra sikt. Men lite skadat var det allt. Kissaway Trail förband. Danskt svårmod. Bra!

Editors sen. Ligger för nära för att jag ska kunna beskriva bra nu, tror jag. Men det var bra. Väldigt, väldigt, väldigt bra. Troligen årets bästa konsert. Medfört rysningskänslor av introt till "The Weight of the World" nu. Får ta mer senare.

image430
Hemväg

image428
Sov i samma lägenhet som en katt!

Onsdagen innebar lite irrande, en del ätande, och en del shoppande. Hittade ett riktigt mysigt fik nånstans. Lokalsinnekalven här... Fick med mig två filmer, en tröja, en halsduk, en slips, två packe ljus, två affischer, en dvd samt en bok.

Avslutade resan ensam på Centralstation. Men boken var bra, så det blev lite bättre iaf. Och skjuts hem från Fjärrbussterminalen var inte fel det heller.




Någon sorts återkomst

Mm, så är det.

Lättnad? Förmodligen.

Ja.



Dia Psalma på Atmosfär

Dia Psalma skänkte lycka



Torsdagskväll

Blev något hetsig. Dia Psalma på Atmosfär. Recension kommer...



Onsdag och...

... en till filmkväll. Denna gången med Martin, och pizza från Adriatic. Såg "Talladega Nights" igen. Skrattade så jag fick ont i magen av knivscenen igen. Och "Hey, you wanna have some crack?

Hahahahahahaha!

Lång hempromenad sen.



Filmkväll #4

Mängder av nötter och två mycket bra filmer ikväll. Ghost World och True Romance.



Hoppas att din söndagkväll var bättre än min

Hemväg från en annars mycket trevlig helg i Karlskrona.

Byte i Emmaboda. Arg, ung kille går och sparkar på en burk. Går förbi mig och ser lite allmänt hotfull ut. Folk runtomkring pratar nåt som för mig är nån sorts odefinierbar småländska. Eller så är det blekingska.

Tåg mot Alvesta. Den arga killen sitter och lyssnar på musik. Jefligt högt. Nynnar med. Ful är han. Tåget får stanna i Växjö. Någon hoppat framför ett tåg framför oss. Ut i kylan igen. Kallt är det. En buss kommer. Mindre kaos. Kommer självklart inte med. Får vänta till.

Kommer med nästa buss. Framme i Alvesta. Tåget till Linköping väntade inte på två bussar. Fan. Får efter ett tag besked om att det blir tåg till Hässleholm
   (hallå, det är Skåne nu för fasen)
   och sen nattåg hem. Jag var inte pigg innan strulet började. Inte bättre nu.

Framme i Hässleholm vid fem över tio. Allt är stängt. Verkligen allt. Och jag är hungrig som en kalv. Får lite sällskap över telefon av Anette och Socker.

Nattåget går fem över tolv. Delar hytt med två som ska längre än mig. Kan inte sova alls. Max en halvtimme. Framme i Linköping kvart över tre. Taxi hem.



Kalven fast i skåne. Hemma sent.

DSC00501.JPG
Kalven fast i skåne. Hemma sent.

Off to Karlskrona

Var sex år sen sist. Troligen blir det en klart trevligare upplevelse den här gången...



Glömde visst det här...

Från måndagens Corren. Kalvens första konsertrecension. Rätt kul.

Nu under torsdagskvällen var jag snäll. Gick ner och hjälpte sjuk syster med mat. Såg "Blades of Glory". Kul film!



Knark

Efter två dagars funderande har jag bestämt mig för att det får bli en femma i betyg för "Requiem For a Dream" ändå. Första timmen var väl en normal fyra, men om man påverkas så mycket av resten som jag gjorde, då får det fasen bli en femma. Svårt var det.

Mer knark i Slashs självbiografi. Han har hunnit med en del. Typ. Jag har kommit fram till 1995 nu, och jag hoppas att inte allt slarvas bort nu mot slutet. För det har varit bra läsning.



Fantasinyheter tillbaka!

Äntligen! Världen roligaste "blogg" är tillbaka...

Barnen i Afrika...



Rester från en något förvirrad kväll på Platens...


image424
Ser ut som att vi hetsade varandra lite...



Kort om måndagen

Lunch på Hamlet. Lite oväntat. Men gott.

Filmkväll med Lisa igen. Trevligt igen. Elizabeth och Requiem For A Dream. Mår inte bra efter den sistnämnda.



Helgen i bilder


image413
Torsdag - Jag & Lotta på Platens

image415
Lisa

image416
Liv

image417
Hemkommen efter en promenad i regnet

image422
Fredag - Post-Wikström. Blandade människor i Vasastan.

image418
Lördag - Grabbfest här. Sven-Åke & Macke

image419
God whisky?

image420
Texas Longhorn. Andreas C och Andreas A.

image423
Macke inspekterar kvittot




I mitten av helgen

Torsdag
Efter fisk hos Alec, avslutningskvälll med the Terrible 4. Något vemodig tillställning. Eller väldigt. En epok går i graven. Fast det var ju det vi strävade mot ändå. Efter en öl och mycket bra musik gav vi oss iväg hemåt. My Chemical Romance "Welcome to the Black Parade" fick utgöra backdrop till avskedet till Platens. Även om tonerna av Audioslaves "Cochise" började ljuda medan vi gick uppför trappen. Hemgång i regnet sen. Sorgsen avslutning.

Fredag
Jobb. Lunch på Mozzarella. Gott som fasen. Borde oftare äta pizza till lunch. Efter jobbet, tur till Corren, möter upp med Alle, kaffe på Santinis, Systemet, Tannefors, soffa och öl.
   In till stan i snön, köper "middag" på McDonalds, upp till Andreas C för nån öl till, gratis taxi-resa, Konsert & Kongress, Roffe Wikström, varmt men lite ensamt, tillbaka till Andreas C, TV och prat, hem med bil med Svempo.

Lördag
Skriver och städar. Än så länge.




Pangasiusfilé hos bror! Gott som fan.

DSC00470.JPG
Pangasiusfilé hos bror! Gott som fan.

Ojdå

Soffan var visst lite lätt gigantisk.



Trött trött trött

Hemkommen från filmkväll i Majelden. Chinatown (mitt val) och The Jacket. Två fyror. Känns som att jag fortfarande inte sovit ikapp helgen... Sista trekvarten av andra filmen fick jag anstränga mig för att inte somna. Gjordet nästan ändå. Det faktum att det fanns en katt som strök omkring i lägenheten kan ha hjälpt mig att vara kvar i det vakna tillståndet.

Nu sova.



Mat på en måndag

Lunchen på Ghingis. Så det förtjänar ingen lunchkrönika. Men, en omnämning. För det var en jäkligt god lasagne där. Ät'en!

På kvällen pizza på Napoli med Anette. Lite för rinnig för min smak. Men gott.



Lunchkrönika - 071102

Ja, jag vet att det är försenat. Men ändå, jag var på ett för mig helt nytt ställe, så det måste ju upp.

Sol och ris! Ännu mer off än Konsert & Kongress. Även detta var värt promenaden. Klart trevligt ställe med god mat. Iaf i fredags. Starkt som en kalv emellanåt, men mest gott. Lokalen kanske inte är nån höjdare, men det går att ha överseende med. Värt att testa.

Betyg
Mat - 4
Service - 3
Pris - 4
Miljö - 2
Snabbhet - 3
Totalt: 3,2



Metallica igen

Ok, de förtjänar väl lite upprättelse. Trots allt. Lyssnar på ett av de mer okända spåren från den i vissa fall underskattade "ReLoad"; Low Man's Lyric. Jävligt bra låt!

the trash fire is warm
but nowhere safe from the storm
an' I can't bear to see
what I've let me be
so wicked and worn

so as I write to you
of what is done and to do
maybe you understand
and won't cry for this man
'cause low man is due



Tillbaka

Tillbaka, men fortfarande på en annan nivå. Trevlig helg har det varit!

Tog en tur ner till ljusisättningen i Stångån. Synd att Stångån är världens trögast flytande å. Ljusen flöt åt fel håll pga den minimala vinden.



Death breath!

DSC00463.JPG
Death breath!

Avatar live!

DSC00456.JPG
Avatar live!

Jag segar

Med bloggen. Rör sig, som sagt.

Ska bli bättring. Men nu, annat att tänka på. Verkligen.

Återkommer.