Helgsammanfattning

Fredag
Jag och Martin inledde med fest på Svensk Fastighetsförmedling. Trevligt. "Kul" att se en del jag inte sett sen temafesten i våras... God mat. Ost. Pannacotta. Stannade nån timme.
   Upp till BK där vi anslöt till After Work. Trevligt. Några öl.
   Taxi till Tannefors och Alec. För/mellanfest. Kewl. Gick upp till L'orient för att se Pontiak Johansson. Jefligt lång kö. Stod typ en timme. Gav upp. Tillbaka till Alec där vi såg "Boogeyman". Jag somnade ett antal gånger. Vilket fick till följd att åtminstone jag blev rädd under filmens gång, när jag blev brutalväckt ett par gånger.

Lördag
Sov länge. Slöade under dagen. Nere och handlade. Var Tanneforsdagen. Helt glömt av att vi skulle ha en alternativ sådan.
   Fest här på kvällen. Trevlig sådan. En del folk. Tog inga bilder själv, så det kommer senare här. Väldigt kul var det. Även om jag var lite lätt irriterad när vi drog oss in till stan. Gick över rätt fort. Ner till Platens. Dansade. För mycket. En del bitterhet. Kul på det hela.
   Kebabbaren innan hemgång. Två kött och en gurka. Fick nog bara i mig en halv kött.



hemma igen

Ni som inte var på Platens ikväll missade vad som förmodligen var ett snökalvskt rekord i dans. Så här i efterhand vet jag inte hur bra just det känns. Men det var en rätt bra kväll ändå.

Nu är jag trött på riktigt.



Lunchkrönika - 070928

Fredagar är ibland bara halvbra att äta lunch ute. På grund av att alla gört då. Äter ute alltså. Så var definitivt fallet igår.

Gick först till Texas Longhorn. Tillräckligt fullt för att det ska ta en halvtimme att få maten. Gick neråt S:t Larsgatan till Coconut. Mycket folk. Dessutom ingen höjdarmat. Gick till Ming. Stod folk i trappen och väntade på bord. Gick ifrån Ming. Tog till sista utvägen... Åhléns...

Salsabuffé. Halv-ok. Dock var jag inte bufféhungrig. Förtog lite av det hela. Fick se något speciellt där också. Hmm...

Betyg

Mat -2
Service - 3
Pris - 2
Miljö - 2
Snabbhet - 4
Totalt: 2,6

Ajajaj. Första stället som fått under 3 i betyg.



Sovmorgon

Skönt. Sov länge en helgdag för en gångs skull. Halv tolv. Ska ner till ICAt och fixa frukost och diverse annat inför kvällen. Tänkte ägna en hyfsad stund på att få ihop en värd spellista. Clas Ohlson kommer nog att få besök av Snökalven också.

Blev precis påmind av en kollega att jag har något att inkassera på måndag... Känns verkligen bra!



kvart över ett

Bara. Och jag har hunnit med en mingelfest, en afterwork, en mellanfest, en kö, en halvefterfest. Inklusive film. Somnade en del också. Redan hemma. Men rätt bra ändå. Trots allt.



Höstmorgon i Linköping


image350image352



inför helgen

Tveksamt om det blir något bloggande imorgon. Eftermiddagen ser rätt full ut. Kvällen förmodligen också.

Är det verkligen värt att blogga om att man inte kommer blogga på en dag? Knappast. Läs om
min brors Stockholmsresa istället.



Kväll vid datorn

Trög kväll. Är rätt trött i huvudet. Monster Magnets nya
   (har nog inte släppts än)
   som soundtrack. Maler på. Bra skiva. I det här sinnestillståndet dock monoton. Maler alltså. Ska resa på mig snart. Typ tvätta håret eller nåt. Kommer inte på nåt vettigare för tillfället. Kör sista låten på skivan; "Little Bag of Gloom", på repeat några gånger. Känns som att jag precis kommit i mål efter ett hårt pass. Vid datorn. Och varvar ner. Typ. Till låten.

and I'm lost
and I'm through
and I'm crying out for truth
maybe when you're all alone
you'll realise where love comes from
but until you take that time
you're just blind

Ja, den är väldigt sorgsen. Vilket jag inte är. Alls faktiskt. Ska bli en kul helg också!



Lunchkrönika - 070927

Ojojoj, idag var lunchen en stor händelse. Åt på Yogi! Det har bara hänt en gång tidigare för min del. Och det var nån gång i vintras.

Iaf, var ute med två sympatiska företagsrådgivare. Nån av dem kom på idén att uppsöka Yogi. Absolut trevlig miljö även om musiken kan bli lite lätt... påfrestande. Men trevligt ändå. Annars började det inte bra när i stort sett all sallad var slut. Vi skrapade ihop varsin tomatklyfta och lite smått av diverse annat. Beställde. Fick vänta 15, 20 minuter på maten sen. Inte ok alls. När den väl kom in var det dock gott. Åt aprikosspäckad fläskkarré.
   (fläskkarré är fasen inte ett snyggt namn på mat)
   Så, det blir ett lite splittrat betyg.

Kan ha sett Sommer. Lite osäker på om det verkligen var han dock. Har ju mest sett honom på Platens. Då jag varit i ett kanske något mindre stabilt tillstånd.

Betyg
Mat -4
Service - 3
Pris - 3
Miljö - 4
Snabbhet - 1
Totalt: 3

Sämst sen jag började. Väntan drog ner Yogi i skiten tyvärr. Men de ska få fler chanser. Olympia har ju gjort samma sak tre gånger på rad. DET är fasen illa på riktigt.



Kent

Äter frukost. Läser Financial Times. Om jättestort kinesiskt dammbygge. Halvintressant. Kents nya kommer på radion. Låter inte för kul. Typ skit.
  
Har ungefär samma förhållande till Kent som jag har till Metallica. Gillar oftast musiken
   (ibland väldigt mycket till och med)
   men har oerhört svårt för personerna i bandet och diverse saker runt omkring. Lite komplicerat ibland.

När nu musiken inte ens är bra blir det hela mycket enklare. Crapkent.



onsdag kväll

Äntligen en inte helt bortkastad kväll. Fick lite gjort för en gångs skull. Angelica var här och ockuperade datorn lite. Kan nog ha bidragit.



Lunchkrönika - 070926

Jag stretade emot. Gjorde verkligen det. Fick till och med gehör för vad jag sa. Men vissa konservativa krafter bland lunchsällskapet ville annorlunda. Och det räckte idag. Så, återigen hamnade vi på Kikkobar.

Buffé.

Betyg
Mat -3
Service - 3
Pris - 3
Miljö - 3
Snabbhet - 4
Totalt: 3,2



Musik - vecka 38



Last.fm har inte varit snabbuppdaterarn på de här veckolistorna. Förra veckan såg det iaf ut så här. Rejält jämnt i toppen. Manson kvar överst för andra veckan i rad. Tror knappast att det håller en vecka till. Winnerbäck, Monster Magnet, och förmodligen även Fläskkvartetten, blir nog för svåra. Låtarna då...


Nämnde "Whores and Slaves" i veckan. Jäklar vad bra den är. Liksom de flesta andra på listan, så klart. Men tre av Fläsk-låtarna har följt med av bara farten. Monster Magnets "Little bag of gloom" är mitt tips inför den här veckan. Eller veckan har ju redan börjat. Men ni fattar.



Höstmorgon i Tannefors


image349
Blir en spännande följetong det här...



Någon har ett namn

Det såg ut att bli ett besök på ICA vilket som helst. Men icke. Nu vet jag vad den lilla människan heter!



Tvättkväll

Fick en smärre chock när jag kom ner i tvättstugan förut. De har bytt ut tvättmaskinerna. De nya såg riktigt spaciga ut. Typ. Undrar hur tanterna ska hantera det här? Måste vara svårt för dem nu när maskinerna inte är från 1870-talet, som de själva, längre.
 
image348



Lunchkrönika - 070925

Kikkobar once again. Basilikafisk med nån sorts orangeaktigt potatispuré till. Tre kollegor gjorde mig sällskap idag; the North, the Köttsäck och en student. Var gott, men annars kanske inte årets mest minnesvärda lunch.

Undrar hur en basilikafisk ser ut. I sin naturliga miljö alltså. Och vart finns den? Gissar på Bajkalsjön.

Betyg
Mat -3
Service - 4
Pris - 3
Miljö - 3
Snabbhet - 3
Totalt: 3,2



Close encounter


image347
Ja, ni ser rätt. Det är en katt som sitter bredvid mig. Lovar. Den är helt levande också. Klarade mig ändå över förväntan. Typ.
   Katten var Lisas, och det var en väldigt trevlig kväll hos henne med Alec & Angelica. God tacopaj. Kändes bra att äta lite vettigt för en gångs skull. Överhuvudtaget var det här en väldigt bra matdag. Mycket
   (med mina mått mätt)
   TV blev det också. Missade sista delen av Upp till kamp. Till förmån för ett Idol-avsnitt. Kunde ju varit en större katastrof. Men nu har jag ju dvdn, så jag ska väl överleva, tror jag.



Lunchkrönika - 070924

Inplanerad lunchdate med Macke svällde och blev till en fin sammankomst. Alec och Angelica var det som anslöt sig. Ming Palace fick äran att ha oss som besökare. Kina-buffé! Behöver inte säga så mycket mer. Fast friteringen såg lite konstig ut, måste jag säga ändå. De små bröden kompenserar dock. Skymtade Prütz i ett hörn också.

Betyg
Mat -3
Service - 4
Pris - 3
Miljö - 3
Snabbhet - 5
Totalt: 3,6

Ojdå, bäst hittills!



Slut på veckan

Har precis sett Alec köra stumfilmskaraoke på sin cam till Paris Hiltons "Jealousy"... Vet inte vad jag ska säga. Alla veckor måste ju sluta på något sätt.



Sedda filmer i helgen

fredag - Scary Movie 4 - 3/5 Helt ok en mycket slapp fredagkväll. Bättre än 1, 2 & 3 också.

lördag - Hate Crime - 1/5 Bakisfilm hos Alec. Mindre bra handling. Ännu mindre bra skådisar. Somnade. Min kommentar på filmtipset sammanfattar den rätt bra: "Shit Crime".

lördag - Slaget om England - 3/5
Ja, den har väldigt många snygga flygscener. Verkligen. Jättemånga. Tråkigt blir det dessutom. Blir aldrig riktigt spännande. Och filmer lider av ett av de många gammal-film-syndromen... Musiken. Seriöst. Den är verkligen hur störig som helst. Men ok, flygscenerna var rätt bra. Så, en trea trots allt.

söndag - Alien vs Predator - 3/5
En bakisfilm till. Fast jag var verkligen inte bakis. Inte ens trött. Men den känslan på tittandet. Det var ju inte direkt Oscarsklass på den här. Men definitivt inte så dålig som det sägs.



Fortfarande trögkalven

Segar bara framför datorn. Kommer ingen vart med nåt. Så jag tar och läser ett kapitel till i den kinesiska släktkönikan
   (typ)
   jag håller på med. Vilda Svanar.



något senare på söndagen

Middag med familjen på Napoli. Trevligt. Och god mat. Något rörig servitris. Jag åt inte pizza förresten. Har blivit fullt tillräckligt av skräpmat tidigare i helgen;

torsdag kväll - pizza på Alanya
torsdag natt - kebab på Hakepi
fredag natt - cheeseburgare på Burger King
lördag lunch - pizza från Alanya



söndag eftermiddag

Ner till Angelica för att hjälpa till med möbler osv. Trodde jag iaf. På Ladugatan ser jag två gestalter komma emot mig. Det är motljus, så deras väldigt vita gör att de får nån sorts gloria. Lite som Jesus. Med den skillnaden att Jesus förmodligen inte hade rollator. Japp, det var två av tanterna i mitt hus.

När jag inser detta byter jag fort sida på gatan. Gör sällskap med en hårdrockare som kommer och går. Betydligt mer sympatisk.

Nu är jag på Åkersbergsgatan, och det visade sig att det endast var en halv möbel som behövde åtgärdas. Klart på tre minuter.



Lunch på Loftgatan

Idag också. Men då det var pizza igår, var det räkor idag. Det och diverse andra rester från Alecs fiskfest igår. Gott. Ok film till det också; Alien vs Predator. Nej, den är inte helt kass. Lovar.



Höst

Fick ta en ny bild istället för att scanna det gamla. Så här ser det ut idag från mitt sovrum iaf.

image346



inför en recension

Tänkte göra som min idol (och granne) Tobi, och börja recensera skivor på bloggen. Kanske iaf.

Fläskkvartetten blir nog först isåfall. Måste bara säga att Theodor Jensen är helt skadat bra på "Whores and Slaves". Smärtan tar sig ur stereon och omsluter lyssnaren. Typ.
   (nej, jag är inte full nu, blev bara en konstig mening)
   Fruktansvärt bra.



Dogs of Tannefors

Msn-utdrag från tidigare idag...

Alex: blar http://gobo.blogg.se - fan nån kamphund som skäller här ute
Alex: blar http://gobo.blogg.se - öppna fönstret så lär du höran
Andreas - snoqalf.blogg.se - HJÄLP!!
Andreas - snoqalf.blogg.se - hörn int
Alex: blar http://gobo.blogg.se - nu sköt nån han eller nått



Fredagkväll på Platens

00:02 - 107:-
00:46 - 49:-
01:57 - 49:-
02:04 - 68:-

Hur jävla snabbt drack jag den där ölen från 01:57? Med tanke på att jag köpte nåt nytt så snart därefter. Vad nu det var. 68kr? Iaf, tänkte att det kunde vara intressant att spara kvitton från en utekväll. Fast den där listan ljuger lite. Tog inte kvitton på det jag betalade kontant. Sen bjöd ju Tom också. Så det blev väl en tre öl till typ.

Kvällen började annars väldigt lugnt. Jag satt hemma och åt lite kräftor och såg Scary Movie 4. Hade det lagom ensamt och bittert, men rätt bra ändå. Sen gjorde Tom & Jacko ett övertalningsförsök att följa med ut. Gick bra. Så efter lite segande tog jag mig upp till Platens vid halv tolv tiden. Genom ett helvetesregn. Var dyngsur när jag kom fram. Något mer folk i torsdags när vi kom in, men det fylldes på rätt bra sen. Alec, Lisa, Liv, Eva & Lennart och en del annat folk.

Ett stort mysterie var dance-off-tjejen. Jag tycker nog att hon förlorade ändå. Jäklar vad jag skrattade. Bra musik var det. Snökalven did some dancing igen.
(förlåt Linköping)
Gick väl sådär. Bara.

Var kvar ända till stängningsdags. Har inte varit det sen jag vet inte när. Köpte en cheeseburgare på Burger King. Tog säkert en halvtimme att få i mig den.
   (jag ÄR en dålig ätare efter alkoholintag)
   Han att hamna på en efterfest innan jag var klar. När jag nästan var klar, satt jag där med världens minsta hamburgerbit nån minut, och tänkte på min oförmåga till ätande. Var trött som fasen, så Alec och jag gick rätt snart. Mot Tannefors. La mig vid femtiden.

image343
Lisa & jag

image345
Tom köpte en ölhink

image344
Alec kliar sig. Jacko... typ suger flaska eller nåt



Morgon

Sov tre och en halv timme inatt. Och jag känner mig inte det minsta trött. Lite störigt. Kul kväll tillslut igår iaf! Mer inom kort.



Lunchkrönika - 070921

Hade siktet inställt på Kina-buffé på China. Men ytterligare två kollegor tillkom. Det i kombination med att jag försvann en halvminut
(ofrivilligt)
gjorde att det hela snabbt byttes mot Kikkobar. Fan också. Inte för att det är nåt fel på Kikkobar. Inte alls. Men hela jag och mina sinnen var helt inställda på Kinabuffé.

Men men, jag hade inte mycket att säga till om. Körde på buffén, trots att jag fortfarande anser den vara klart överskattad på Kikko. Gick ner iaf.

Betyg
Mat -2
Service - 4
Pris - 3
Miljö - 4
Snabbhet - 4
Totalt: 3,4

Vafasen? Nu har det ju blivit 3,4 tre gånger i rad.



CDon hemkommit

Nästan typ skitful rubrik. Verkligen. Fick hem lite grejer från CDon idag iallafall. Förhoppningsvis kan det hjälpa till att ta mig ur Mansons Holy Wood. Känns som att jag gått vilse i den. Alternativt fastnat rätt hårt. Känns dock inte helt bra att ha köpt min första skabbiga dubbelfilm, eller vad fasen det kallas.

image342
Regnar äntligen ute igen. Ska ta mig ner till ICAt. Nya Tanneforsvägen i kvällsregn är rätt fint. På nåt sätt.



The terrible 4 samlade


image341




inför helgen nu

Har verkligen inga som helst planer alls. Funderar på att bli lite småsjuk. Känns som att något sånt är på gång ändå. Film lär det bli. Och lite, lite här vid datorn. Om ingen kommer och räddar mig från tristessen, vill säga. Eller har nåt annat förslag.



Another night in bitterness

The terrible 4 firade tvåveckorsjubileum. Körde hela svängen: Steve's, Platens & Hakepi. Hann med... ja, lite mer än sist. Och typ avslöjanden. Ett iaf. Och det slutade väl i lite mer bitterhet än sist. Men ändå, en kul kväll!

image340



Lunchkrönika - 070920

Yes! Äntligen tillbaka till Texas Longhorn. Förmodligen mitt favoritlunchställe i hela, hela Linköping. Fick dock leta utanför jobbet för att få någon att gå dit med. Som ett tecken på det kom Alec och Lisa kom upp till jobbet och störde när jag var som djupast inne i min allra bästa bank-engelska. Störde är väl kanske att överdriva,
   (de stod i trappen och vinkade lite försiktigt)
   men kom av mig gjorde jag iallafall. Så jag ringde upp Alec när jag var klar med kunden, och han följde med till Texas. Fint!

Stället var idag befolkat av diverse karaktärer. Till vänster om oss satt fyra killar i trettioårsåldern. Sådär lagom datanördiga. Pratade engelska. En av dem pratade inte alls. Han satt och såg sur ut och stirrade ut genom fönstret. När sen deras mat kom in högg han in. Beslutsamt. Väldigt beslutsamt. När han sen var klar först av alla återgick han till sin ursprungsposition. Sur och stirrande.
   Till höger satt en gravid asiatisk kvinna. Alec kunde självklart inte hålla sig från att hela tiden säga att hon var på väg att föda en asiatisk skräckfilmsflicka. Samt att göra diverse ljud från the Grudge. Och det fula är att han nästan lyckades skrämma mig. På riktigt.

Betyg
Mat -4
Service - 4
Pris - 2
Miljö - 4
Snabbhet - 3
Totalt: 3,4

Nu blir det pizza med Angelica. Sen är det möte med bittra singlar. Tvåveckorsjubileum!



En gång i tiden hade bror lite... typ ovårdat skägg...


image339



91-klassiker

Hmm, hon är rätt snygg. Väl?


Eller?


Lunchkrönika

Nu jäklar blir det seriöst med luncherna här på bloggen. Med betyg och allt. Börjar så här iaf. Får se hur länge det håller. Men men, här är dagens iaf:

Riktig mat till lunch idag! Kikkobar med två kollegor. Nån sorts viltbiff med potatis och gelé till. Gott! Hamnade i den tysta delen också. Trevligt.

Betyg
Smak - 3
Service - 4
Pris - 3
Miljö - 3
Snabbhet - 4
Totalt: 3,4




Tidsslösarn & APS

Får inte mycket uträttat här. Varken idag, igår eller nån annan dag den senaste veckan. Msn-social har jag ju varit, förvisso.

Har kommit på varför jag inte hittade höstkortet. Det var visst tagit med min gamla APS-kamera. APS, vilket underskattat format.
   (var det ens ett format?)
   Så bilden finns endast i ett gammalt fotoalbum som ligger och skräpar i min bokhylla. Bloggen får vänta på den bilden tills den där scannern är införskaffad. Finns allt ett par rätt bra bilder i det där albumet,
   (Ötzialec, Skandiahamnen, Tänndalen mm)
   samt en del inte riktigt så bra.



Världens roligaste. Ikväll.



Trademark solos...



Matbetraktelser från en tisdag i september

Trots mitt något hetska utfall mot frukostlunch-ätarna imorse var jag inte överdrivet mycket bättre själv idag. Blev en panini från Mocca. Visserligen var det parmaskinka i, så lite bättre än fil-ätarna är jag nog ändå.

God tårta på fikat! Från Linds, har jag för mig. Tack!

Och sen Rimforsa på kvällen då. Grattade Macke. Åt rödspätta med soltorkade tomater & pesto. Gott som en kalv. Till efterrätt var det nån gräddröra med bär och maränger.
   (den där beskrivningen gör väl inte det hela rättvisa. Riktigt)
   Väldigt gott det också.

Men all mat förtar dock inte ilskan över att jag inte hittar höstfotot...



Nu Kungsberget

Strax Rimforsa.

Letar lite efter en fin höstbild att lägga in. Men den är fasen borta, verkar det som. Återkommer.



Burkina Faso

Financial Times hade en bilaga om Burkina Faso idag. Ska bli väldigt spännande att läsa ikväll. Väldigt.



Fil

Hmm, man kanske skulle ta och köpa lite fil och äta till lunch idag. Och blanda i lite russin och nötter och liknande. Eller... Nej, just det, det är meningen att man ska äta MAT till lunch. MAT för fasen! Tyvärr verkar ett par av mina lunchkamrater på jobbet ha vissa problem med att inse detta.



Musik - vecka 37


Artisterna förra veckan. Viss Manson-dominans. Typ. Deadlock kommer jag knappt ihåg att jag lyssnade på öht. Sen smet visst Take That in där också. Hmm. Förmodar att det finns åtminstone två personer som kan tänka sig att mobba mig lite för det. Låtlistan var rätt enformig, så den får ni leta efter om ni vill se.



Inte så farligt

Tredje delen av Upp till kamp var inte fullt lika full av må-dåligt känslor. Faktiskt lite positiv emellanåt. Men fortfarande fruktansvärt bra.



Preparing to må skitdåligt

25 minuter kvar till tredje delen av Upp till kamp.



Blandade bilder från helgen som gick


image333
Snökalven anländer till Loftgatan. Hann med en 50-årsfest i Mjölby innan dess. Samt att säga grattis till en annan 50-åring.

image334
Syskon

image335
Ja, det var en kul fest. Kändes som att jag hade träningsvärk i magen idag måndag. Undrar om det verkligen var det också. Isåfall lär det vara från den här skrattatacken...

image336
Martin gjorde sitt bästa för att krama ur de sista dropparna ur Minttu-flaskan.

image337
Jag tog en taxi till Åbylund för förfestbyte...

image338
Var inne på Harrys. Tjejen till vänster i bild gillade Cult of Luna. Man kan ju blir kär för betydligt mindre än så.



Slö dag

Sov alldeles för lite inatt. Fast gårdagen var rolig, så det gör inte så mycket. Bilder kommer.

Blev en tur till Tornby med min mest snabbpratande kompis. Fast idag gick det så fort att hon glömde bort att andas, och började staka sig. Och försökte prata om två saker samtidgt. Gillar dig ändå!
   Hem, och fick med mig både Alec och Angelica på pizza-frukost. Åt hos Alec, och såg den svenska vampyrfilmen "Frostbiten"
   (bra och naturlig dialog, hörrni!)
   Jag somnade mot slutet. Finns nog ingen mer klassisk bakisaktivitet för min del, än sovande på Alecs soffa till nån film, eller nån metal-skiva som det inte borde gå att sova till.

Gick hem i regnet. Jäklar vad jag gillar hösten! Lyssnade på Mansons "The Apple of Sodom" och gick i min egen värld. Innan jag omilt rycktes tillbaka till 1993 av högtalare vid Kungsbergshallen...
   (baby don't hurt me, don't hurt me, no more)
   Blev lite sur. Men det gick över fort. Hem och vände och åkte ut till Skeda Udde. Sörjt Colin McRae genom ett mini-maraton med klipp på YouTube, ätit, sett fjärde delen av Heroes, samt recenserat. Hoppas på resultat från det sistnämnda...

Sov som ena kalvar.



Colin McRae R.I.P.

Vaknade bakis. Slog på datorn. In på dn.se.

Och Colin McRae är död. Fasen också. Ska sörja hela dagen.

image331



Facebook

Är med sen kanske två månader. Har lyckats hitta 83 vänner nu. Fortsätter att hävda att jag främst är med för social timeline-funktionen. Men alla dessa applications gör att jag funderar på att försvinna från FB.
   (kommer jag förmodligen inte att göra, men jag kan ju fundera iaf)
   Tycker ni allvarligt att det är kul med dessa?

Roligast var när Angelica kom in till datorn imorse och gick in på sin FB...

"Fan, nu har jag sju jävla vampyr-invitations!"

Typ så. Och tog bort alla.



Alien

Inatt drömde jag att jag var med i Alien 4. Det gick bra. Jag var en duktig marine och skjöt ner en alien. Så jag klarade mig, tror jag. Fast lite läskigt var det.



Little Miss Sunshine

Åt tacos och såg den med Angelica. Hade inga större förväntningar,
   (även om den var en rekommenderad fyra på Filmtipset)
   har sällan det på filmer med små, gulliga barn i huvudrollen. Men jag hade väldigt fel. Och Filmtipset hade rätt. Igen.
 


Är lite hungrig

Men jag kommer fasen inte på vad jag är hungrig på. Störigt det här.



Peng till Poltava

Som jag tidigare berättat om så är jag medlem i SMB, Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. Idag kom månadstidningen. Med låg ett häfte där de berättar om att de startar en insamling för utgrävningar i Poltava. 'Peng till Poltava' kallar de den...

Peng till Poltava

Är det snyggt eller? Nej, inte särskilt.

Peng till Poltava

Fan dem.

På framsidan har de dessutom en bild på ett par ryssar som står vid en öppnad massgrav.

Fan dem igen.



Myggslagsmål

Promenad runt Stångån. En miljard mygg
   (eller nån annan sorts meningslösa insekter)
   ville slåss hela tiden. Blev rätt störigt tillslut. Som tur var hade jag sällskap av en trevlig sjuksköterska. Så det gick rätt bra ändå.



musik - vecka 36

Missade ju det här i början av veckan. Här är iaf förra veckans mest spelade artister och låtar hos mig.



Inte så jämn vecka det där. Anar att den här veckan kommer att se liknande ut. Den stora frågan är nu hur långt upp Manson kommer att komma på totallistan. De ligger på fjortonde plats för tillfället.



Djupsovarn

Angelica gick upp i rummet bredvid, duschade, åt frukost och gick härifrån. Och jag gjorde inte minsta ansats till att vakna. Duktigt av mig!



Gult, blått & rött

Tre nyanser av Linköping samma kväll. Sett från Kungsberget. Tolfte september 2007.

image328
image329
image330



En del fortsatte att ha det bra

Angelica blev visst kvar här längre än bara över förmiddagen. Väntade tills jag kom hem och ordnade mat till henne, innan hon gick hem.

Hann hitta bror på ICA också, så det blev en hel syskonmiddag. Hamburgare. Trevlig tillställning, som bara något stördes av att de båda absolut ville se på ett veterinär-program på TV, där de opererade bort en tumör från ögat på en hund.



En del har det bra

Angelica har målare hos sig idag. Hon bestämde sig därför för att tillbringa förmiddagen här. Kom hit och åt frukost. Sen gick hon över till vardagsrummet, la sig i soffan med en filt, och skrek "Jag vill se film!!". Så nu ligger hon där, nedbäddad och ser på "Amelie". Lite avundsjuk är jag allt. Nu blir det jobb.



Kväll i Tannefors

Första ICA-besöket på en vecka.

Källsorterar lite först. Vid Hästskogatan ser jag en gammal bekant komma ut ur ett hus. Jag orkar inte hälsa då han gav Alec onda ögat på Mustasch häromveckan. Orkar, eller vill inte. Vill inte. Ner på Nya Tanneforsvägen.
   Kvasi-white-trash utanför Tannefors Livs. Tomma ölglas på Alanyas tomma uteservering. Stora muskelkillar utanför Gymbolaget. Som vanligt ser de väldigt arga ut. Rent allmänt. 43:an-innehavarn sitter ute på trappen och pratar med nån. Går över till ICA-sidan.
   Pantar
   (miljökalven ikväll)
   Handlar. Varken arga eller lilla människan i kassan. Istället en som typ pressar sin gravida mage upp i luften
   (vet att det är hon och inte magen som är gravid, hade trea i barnkunskap, men ändå)
   Jag tar den andra kassan. Går ut. Öppnar kassen
   (aaah, the divine taste of saltade cashewnötter)
   Går hemåt. Innehavarn sitter kvar. Fyllon utanför vårdcentralen. Muskelkillarna har bytts ut mot nya muskelkillar. Alanya fortfarande tomt. Kvasi-white-trash har försvunnit. Möter en kille med Charles Manson-tröja utanför Hälsokostbutiken.
   Hemma. Delar hiss med nån tjej. Söt. Tror inte hon bor här. Hetsar i mig en kycklingmacka.

Tillbaka där jag började.


  

Cykelkalven

På väg till jobbet igår. Svänger ut på den stora cykelvägen längs Nya Tanneforsvägen. Hinner precis se att det är en gammal föreläsare från ekonomprogrammet som jag möter. När han svänger ut till höger för att inte komma så nära mig, ser jag även att han har med sig sin kanske fyraårige son. Som cyklar bredvid. Väldigt bredvid. Så bredvid att föreläsaren prejar ut sonen genom sin undanmanöver. Vilket resulterar i att sonen kör upp på kanten och rätt in i ett träd.

Såg väldigt kul ut. Även om jag kände mig som en något sämre kalv efteråt.



Matfunderingar

Inför middagen väljer jag mellan strömming hos bror, eller lätt oidentifierbar röra med kycklinginslag hos mig. Väldigt säker på att jag kommer uppsöka the Fishmaster. Hoppas dock att det inte blir några mardrömmar av House den här veckan..
   (är jag fem år gammal, eller?)



Pre-tisdag

Blir en lång dag det här. Har ett akut tvättberg som ska tas tag i ikväll. Får se om tanterna håller sig lugna, eller inte...



måndag 070910

Dagen började i ett regnigt Skeda Udde. Slutade i överkörningen av Upp till kamp. Jag blev överkörd alltså...

image326



Shit

Mår dåligt. Såg andra delen av Upp till kamp. Fasen också.



Folkungavallen

Tillbringade några timmar på Folkungavallen ihop med en kollega. Promotade företaget. En miljard småkids var där och tog för sig av ballonger och godis.

Man skulle ju kunna ha betänkligheter mot att marknadsföra mot ungdomar sådär, men med tanke på att vi var grannar med Svenska Spel och ett bluesband som inledde sitt set med en låt kallad "You Drink Too Much Whiskey, Baby", så kändes vi ganska oskyldiga.

Halvsåg på FCZs match mot Linköpings kändislag. De förstnämnda hade en enbent kille med! Annars var det sådär. Den riktiga matchen (LFF-Kenty) såg ok ut, men vi packade ihop i mitten av första halvlek.

image327
Enbent hörna...



Annorlunda morgon

Främst på två sätt; Alec sjöng med i Madonnas "Vogue" i bilen på väg in till stan. Var en hyfsat läskig upplevelse. Sen håller jag på och steker kyckling nu också. Anar att det kommer bli nåt semi-skabbigt ihopkast till middag ikväll, och då kommer det ju väl till pass.



Skeda Udde återigen

Insåg att gubbfotboll i Skeda Udde passade den nya träningskalven bättre, än en kväll vid datorn. Så, jag hejdade bror i sista stund och följde med ut. Blev en rätt bra match som vi förlorade med typ 13-15. Brukar vara sisådär med koll på målen mot slutet.

Nu lutar det åt nån film här. Fast jag är lite bekymrad över att Angelica snodde med sig min favoritmadrass härifrån igår.



Strage om YouTube

Fredrik Strage på DN håller på med en genomgång av de 100 största rockögonblicken på YouTube. Hittade en intervju med honom där han pratar om listan och YouTube i stort...

"Det största rockrelaterade problemet med Youtube är att sajten svämmar över av mobilfilmade klipp från konserter. Fans filmar lite på fyllan och tror att de är Anton Corbijn."

Följ listan
här.



Blev ingen pizza

Relativt nyhemkommen från en Harold & Kumar-liknande resa med bror. Egentligen var väl den enda likheten att det tog längre tid att få maten än vi planerat, men ändå.

Älskade Napoli ville inte öppna förrän 1300, så vi fick åka vidare. Italiano i Hejdegården var nästa mål. Irrade runt lite först innan vi hittade stället. Såg sådär ut, så bror "övertalade" mig att vi skulle dra ut till Max istället. Gjorde så. Blev en klassiker således.



Rallyt i helgen

Har varit lite väl lite bilder här på sistone. Här är iaf lite från helgens rally:


Från SS3 dag 1. Ja, det var väldigt jobbigt att bli sådär bländad en gång i minuten i drygt en timme...

image325
Från SS7 dag 2. Bra ställe, men något trångt.


SS10 utanför Skeda Udde. Pelle Sääv


SS10 igen. Den här gången Bertil Sandberg och far!



Fantasinyheter...


Mindre guldkantat stjärtslick i mäklarannonser



En katthistoria

Har blivit försäkrad om att denna historia är sann, så jag kör på den. Även om jag hade mina tvivel till en början?

Fyra damer åker på resa till Ullared. Halvvägs kör de på en katt. Katten har ett band med ägarens namn och adress, vilket visar sig vara precis bredvid vägen. Ägaren verkar dock inte vara hemma. Vad göra?
   Själv hade jag förmodligen lagt katten bredvid vägen och försökt ringa ägaren. Inte de här. De tar med sig den väldigt döda katten till Ullared. Kul resesällskap? Iaf, väl framme går de in och handlar. Efter den första turen kommer de ut till bilen och ska lägga in kassarna. Det luktar.
   (oväntat, väldigt)
   Vad göra? Nu hade jag förmodligen letat upp första bästa soptunna och dumpat katten. Fortfarande med avsikten att ringa upp ägaren. Även om det nu nog krävs en del tänkande för att komma på en något sånär icke-mentalsjuk förklaring till mitt beteende. Inte de här damerna. Nejdå, de lägger katten i en påse och lägger den under bilen. Och går in och handlar igen.
   På tillbakavägen till bilen ser de en femte dam, som sträcker sig in under bilen och tar fram kassen och ställer ner den i sin vagn.
   (det är nu vissa tvivel angående historiens sanningshalt verkligen kan framtränga?) Damerna springer inte fram till den femte direkt, utan följer efter henne istället. Möjligen skulle det kunna förklaras med att de inte riktigt visste hur de skulle lägga fram sitt lilla problem. Vilket ju är förståeligt. I vilket fall sätter sig den femte på ett café. Vilket även de fyra gör. Innan de hinner gå fram till den femte ser de att hon öppnar kassen för att titta vad det var hon lagt beslag på. Och svimmar. De fyra blir verkligen villrådiga.
   (nu har jag inte längre några förslag på vad jag själv skulle göra?)
   Ambulansen kommer, och ambulanspersonalen stoppar in den femte, ihop med sina kassar. Inklusive döda-katten-kassen. Och ambulansen försvinner iväg.

KAN det här öht vara sant? Och i så fall, vad hände sen? Och viktigast av allt; är de fyra släkt med nån av tvättanterna i mitt hus? Tack till storasyster katt!



Hemma från skogen

Skogen och Skeda Udde. Och jag är trött. Borde ju vara utvilad som en kalv. Blir förmodligen ingen fotboll alls nu för mig. Fast å andra sidan vet jag inte vad jag ska göra istället. Känner inte för att börja med det jag hade tänkt göra.

Slökalven!



fredag morgon

Halvtrött iaf. I eftermiddag blir det förmodligen direkt från jobbet till Skeda Udde. Följt av rally. Ut i skogen bara!



De fyra bittra singlarnas kväll

Det låter kanske inte så kul. Men det var det. Kul alltså. Sen att upptäcka fyra helt nya, om än något tvetydiga, superkrafter var ju inte fel heller...

Och en av årets bästa kommentarer kom också; "Vad fan gör de här? Kan de inte vara hemma i sin egna soffa?" - riktat mot det enda synliga paret på Platens. Och de såg inte ens lyckliga ut...



Tvätt...

Hmm, hade bokat in mig på en tid nu ikväll, men jag insåg att jag inte hinner med det. Får boka om. Undrar om tanterna blir mycket arga på mig.

Hoppas det.



Aaaah!

Hinner inte allt.

Onsdagen innebar
   (som kanske framgick)
   bio; "Bristande Bevis" ihop med två kollegor från jobbet. När bion var klar bytte jag sällskap från de två gamla sjuttiotalisterna, mot en klart fräschare åttiotvåa.
   (var tvungen att skrivat... ursäkta)
   och världens godaste pizza från Napoli. Den intogs på Repslagaregatan. Där jag även fick en present. Får återkomma till den. Vilket även gäller för den hyfsat sjuka historien...



Manson

Ok, det får definitivt bli något längre om Manson. Till helgen åtminstone. Och imorrn har jag en katthistoria som är rätt... sjuk. Tror jag blir rätt ord.



Mellanlandning 2

Hejdå Anthony Hopkins, hallå Repslagaregatan/Napoli.



Mellanlandning 1

Hejdå jobbet, hallå Anthony Hopkins.



onsdag morgon

Vaknade tröttast. Hade drömt att jag var på ett sjukhus
   (Houses fel, vet)
   och jag var nån form av läkare, tror jag. Gick inte så bra. Folk ramlade huvudstupa ner från bänkar osv. Frågan är varför de skulle stå uppe på bänkarna öht kanske. Jaja, jäkligt konstig dröm iaf.



Tre timmars TV

Vet inte hur länge sen det skedde. Men ikväll var det taco-middag med Angelica, Alec, Lisa & Lotta. Och TV till det. Tvingades igenom Idol. Ska verkligen anstränga mig för att hitta andra saker att göra när det sänds.
   Andra programmet var House. Ska verkligen anstränga mig för att se alla avsnitt framöver. Jäkla bra!
   Tredje programmet var nåt amerikanskt dansprogram. Kommer förmodligen inte att följa det slaviskt. Även om det tillslut blev väldigt kul med deras solo-dans. Platens nästa? Vet ju två som kommer dominera med den iaf!

Mansons nya är hur jäkla bra som helst! "The Red Carpet Grave" är årets låt. Den här veckan åtminstone. Blev inspirerad till att skriva något tvådelat här... Får se. Godnatt!



Yes!

CDon har segat som fasen med min senaste beställning. "Lisey's Story" kom direkt, men resten har dröjt över en vecka. Idag kom det dock. Ny skiva med Manson, gammal med Slipknot, "ny" med Imperiet. Samt en av Khoma. Ser mest fram emot först- och sistnämnda. De andra två har jag väl mest för att jag ska ha dem. Imperiet har visserligen förord av Marcus Birro, så det bidrar lite.

Ikväll blir det taco-middag! Var för länge sen nu.



Local heroes

Hade en lärare på Universitetet som en gång berättade om ett idé han hade; en bok om local heroes. Med såna menade han inte personer som räddade kattungar från att drunkna eller hjälper gamla och svaga, utan mer lokala profiler. Typ. Funderar på att sno den idén hit. Har en förstakandidat iaf.



Upp till kamp

Serien alltså. Som började idag. Jäklar jäklar jäklar jäklar vad bra! Believe the hype!



Musik - vecka 35

Mest spelat hos mig förra veckan:












Blev rätt mycket spelat... Snittade på 107 låtar/dag ungefär. Bra, måste jag säga. Var annars lite stiltje på blandningen. Ändrade inte mycket i spellistan. Och "Long Lonely Road" var ju rätt överlägsen. Blev lite överraskad av Flogging Molly på artistlistan. Snart är de nog upp på topp tio totalt.



Överlevde!

Förutom träningspasset hann jag även överleva en SIFO-undersökning om radiolyssnande.

Bland den övriga semi-skabbiga musiken under passet spelades Destiny's Childs "Lose My Breath". Fick för mig att jag tyckte att den var bra när den kom. Det var under stretchningen, så chansen finns att det berodde på min allmänna trötthet vid den tidpunkten. Hoppas det. Beyonce ger mig fan kräkreflexer annars.

Ikväll ska jag för en gångs skull se på TV; Peter Birros "Upp Till Kamp" har ju typ hypats lite senaste veckan. Lite. Ska äta lite falukorv till det. Feint.



Inför måndagkvällen

Nu jäklar. Sitter och äter en banan här. Och Nautilus awaits! Japp, snöot ska träna!



Helgens bästa verb

Det stod helt klart Alec för:

"Tänk om vi skulle ta och deathproofa den där bilen".

Sagt mot en bil ståendes vid sidan av 34:an, på väg mot Skeda Udde. Resan dit innebar annars mat, TV-tittande
   (som till stor del omvandlades till sömn för min del)
   samt lite gubbfotboll. Jag hade planerat att inte vara med på det sistnämnda, på grund av post-semester-slitenhet. Men jag hamnade i målet iaf. Gick som förväntat inte särskilt bra. Men mitt lag vann iaf.

image324
Alec gör ett utfall. Eller inbjuder till närstudie av sin fot.



Mot Skeda Udde

Flyr ut på landet. Tillbaka ikväll eller imorgon bitti. Ska slöa. Hoppas på X-Men 3...



Ok

Tror att vi förändrar lite nu. Seg, trött, sliten, plufsig.

image323



En touch av klor

Lämnade Kungsberget och Tannefors i duggregnet igår. Kallt duggregn dessutom. Upp till jobbet, där alla höll på att avsluta inför Norrköpingsresan. Fick bland annat en förmaning inför natten från min rumskompis...

Rumskompis: Jag snarkar. Bara så du vet.
Jag: Ok. Det är lugnt.
Rumskompis: Snarkar du?
Jag: Ja.
Rumskompis: Då lappar ja te're.

Fin start på vår rumsdelarkarriär det där.
   Efter en avstickare till Max blev det Norrköping och Villa Fridhem. Perfekt inledning med bad, öl och bastu. Och en jäkla cider lyckades jag hitta. Hade jäkligt kul. Bra folk. Särskilt kul att återse fyra av dem.
   Riktigt fin middag, där jag bland annat hann diskutera frikyrkans inställning till alkohol, och Folkpartiet. Alltså partiet i sig. Inte frikyrkans inställning till detsamma. Låter kanske inte som nån höjdarmiddag, men det var kul. Lovar. Därefter blev det "vanlig" fest med diverse dricka, rundflytande
   (kom precis på det ordet. Bra, eller hur?)
   och prat, prat, prat. Och kalven dansade igen. Det var inte igår. Har lyckats bespara min omgivning från det rätt länge. Men igår brast det fullständigt. Fast den sista dansen var ju trevlig!

La mig vid två. Min rumskompis hade däckat runt midnatt. Däckat som i "somnat" alltså. Inte däckat-på-grund-av-för-mycket-alkohol. Han sov i vilket fall tillräckligt djupt för att inte lappa te'me. Skönt det. Sen vet jag inte om jag snarkade, för den delen. Mycket möjligt att det var därför te'lappandet uteblev.

Lördagen var mer sansad. Förutom att jag fick en knäpp och gick upp sju och simmade lite i poolen. Eller simmade och simmade. Jag plaskade väl omkring lite iaf. I efterhand kom jag på att jag kunde skylla mina röda ögon på simturen/plaskandet. Är visserligen rätt klorkänslig, men jag tror inte att någon gick på det.
   Fick en intressant nota för vårt rum. 14 stycken Gin & Tonic hade på något sätt letat sig in där. Visade sig att de gjort fel med den.

På hemvägen såg vi slutet av flyguppvisningen på Saab. I dörren till mitt hus stod tvättanten. Hon var lugnare idag.
   Nu sitter jag hursomhelst här på Kungsberget igen. Och min doft har en touch av klor.



Jaha

Då var det september då. Kewl.

Kom hem för nån timme sen från kick-offen. Kul var det. Kommer utveckla "kul" senare i ett längre inlägg. Fasen, måste äta nåt. Känner varken för att laga nåt eller gå iväg och handla/äta. Känner på mig att det kommer bli dålig mat hursomhelst.