Valborgsmåndag

Dag innan helgdag betyder kortdag på banken. För min del betydde det även lunch vid kvart över två. Upptäckte att det var precis en kvart för sent för lunch på Texas Longhorn. Skit också. Jag och min skånska kompis från banken tog en pizza på Marmaris istället. Skitigt bord och rätt tråkig pizza. Har någon ett bra tips på god pizza inne i stan? Five Tastes och nu Marmaris håller inte riktigt.

Fick boka om min klipptid. Vilket även betydde ny frisörska. Missar chansen att ta reda på om det var min ordinarie som jag såg på Harrys i lördags
   (kanske lika bra)
   Ska dit om trekvart.

Aftonbladet sjunker längre ner i sitt träsk: Virtanen slutar med innelistan och Alex Schulman tar över. Jaha. Skulle det vara en bra idé, eller? Hittade
den här texten från 2005 av Virtanen. Om Eldkvarn. Stort. Läs.



Just another Sunday

Kände mig som ett vrak när jag vaknade vid halv nio imorse. Berodde mest på förkylningen. Faktiskt. Mår bättre nu.

Slappat framför datorn lite för mycket. Såg Scorseses "The Last Waltz" om The Bands avskedskonsert. Har inte lyssnat särskilt mycket på dem innan, men idag var jag på rätt humör. Bra grejer! Höjdpunkterna var Van Morrisons och Neil Youngs inhopp och "I Shall Be Released" med alla gästerna på scen.

En tur till ICA med bror har det hunnit bli också. Köpte mat. Som jag dock var för slö för att tillaga till lunch. Fick bli mackor och aprikoskräm
   (någon som har hört det här med att vara en dålig matmänniska förut?)
   Den riktiga maten får bli till middag istället.



Tjugoåttonde mars 2007

Svensexa för Macke igår. Upp vid halv sju. Kändes nästan som när man var liten och skulle göra något man sett fram emot väldigt länge. Odramatisk kidnappning i Rimforsa, bil till Linköpings Flygplats med ombyte i skogen på vägen dit, flygrundtur, Max, studio, lång inspelning (en av tre i alla fall), Sviestad, gokart, uppsplittring. Fullt upp och riktigt kul!

 



Hem själv. Dusch och nedpackning av öl och diverse mat. Gjorde ett försök med cykeln, men det blev för otympligt. Taxi istället till Valla där festen fortsatte

   (började?)

   Öl och grillning. Lyckad dag!

 

Utgång. Några passade på att smita in på en privat fest i någon samlingslokal i Valla. Har en svag minnesbild av att någon sa att det var polacker som hade festen. Oavsett ursprung så blev de som gått in utkastade en efter en. Sven-Åke fick cykeln snodd under tiden. Insåg senare att jag sett när det skedde. Två kvinnor i trettioårsåldern som tog upp cykeln från marken och gick iväg med den. Taxi ner till stan med en galen bosnier, som skrek åt andra bilar och fotgängare. Han såg finsk ut, så han fick en bonus på tio kronor av mig.

 

In på Harrys.

Tar en klunk av öl som en av oss hade spetsat med insmugglad whisky. Inte bra. Vänder sig i magen. Klarar mig. Men jäkligt nära.

 

Dansar till ett Nanne Grönwall-medley

   (vafan håller jag på med?)

   följt av Carolas "Invincible"

   (är jag fortfarande samma person som tycker att Sällskapets "Järnstaden" är den vackraste svenska låt sen Sophie Zelmanis "Going Home"?)

 

Tar diverse varv. Pratar säkert med någon jag känner igen. Men inte bryr mig om så mycket att jag kommer ihåg det nästa dag. Köper en White Russian av en hetsig göteborgare i baren. Skrattar åt honom.

 

Stället har sin beskärda del av skabb. Även om det är stor skillnad mot Norrköpings Harrys förra fredagen.

 

Tror att min frisörska flashar förbi. Gick snabbt. Osäker på om det var hon.

 

En snygg tjej säger något. Jag är på väg åt ett annat håll, och fortsätter tyvärr ditåt

   (hon vill dansa till "Paradise City", vad är det för fel på mig?)

   Går i alla fall tillbaka och säger till henne att hon är söt. Går därifrån igen.

 

Lämnar Harrys. Står ute ett tag. Pratar ett tag. Skulle förmodligen stannat en trekvart till åtminstone. Missat ladda mobilen.

 

Släpar mig hemåt. Kommer på mig själv med att jag verkligen SLÄPAR mig hem. Gör ett försök att gå snabbare. Ger upp efter ett tiotal meter. Hemma sätter jag mig och skriver ner diverse från kvällen. Kan nästan tyda allt idag.


Nice boys don't play rock 'n' roll...



City of Blinding Lights

image64

Eller så är det Linköping en aprilnatt... Titeln syftar på U2-låten, som handlar om New York. Halvnära... Bara.



Another day in quicksand

Idag var som igår. Blir trött på det. Kommer ingen vart. Händer inget. Inte med det jag gör i alla fall. Slut. Huvudet. Mycket välkommen helg nu. Lunchen intogs på Texas Longhorn med en stor medarbetare. Gott.


Hemvägen. Öl på Systemet. Och Minttu. Bra idé? Kanske. Lär märkas imorgon. Varmt. Passerade alko-samlingen nedanför Drottningbron. Känns fint att välkomnas av dem när man gör entré i Tannefors. Eller inte. I vilket fall är de fasen alltid där. Nästan. Antar att de är ok på avstånd. Fyra av tanterna i mitt hus satt på uteplatsen när jag kom hem till Kungsberget. De var inte fulla. Men lite hängiga såg de allt ut att vara.


Hämtade paket i tobaksaffären. Tog en runda inne på ICA också. Liten människa!


Hade 14 besökare på bloggen igår. Rekord.


Imorgon blir en dag att komma ihåg. Tills nästa gång:

* Världsrekord i bilder på folk som dricker öl och äter kebab? Bloodcoloreds fotoblogg förmodligen. Jäklar vad mycket öl och kebab. Enormt mycket. Tveksamt om jag sett så mycket.

* Ny Fem-bok släpps i vår - inga kommentarer. Skratta. Gört.

* Det fanns en gång ett band som hette Salt. Svenska. Nina Ramsby sjöng. Efter nån skiva la hon ner och startade Grand Tone Music. Som inte var direkt kul, enligt min mening. Kom att tänka på Salt när jag såg att Nina gästade på Sällskapets skiva. Den låten (Järnstaden) är för övrigt hur bra som helst. Salt på myspace.

 




en torsdag i solen

Så var det då torsdag. Vilket på banken innebär öppet till 1800. Uppgivenhet är en känsla jag kan klara mig utan en sån dag... Segt, segt, segt. Välkommen lunchpaus. Lasagne på Olympia, följt av två halvkulor Ben & Jerrys; Caramel och Coconut. Och soligt!


Började så smått inse hur min sommar kommer att bli. Jobb, jobb, jobb. Tre dagars ledighet är sorgligt. I år igen. Har fortfarande inte haft mer än en veckas sammanhållen ledighet sen sommaren mellan tvåan och trean i gymnasiet. Jag är en dålig människa. Kommer gå och tycka synd om mig själv hela sommaren på grund av det. Hoppas verkligen att slippa kombinera icke-ledighet med sjukdom i år. Min post-festival-sjuka har ju innefunnit sig både 05 och 06. På tal om det, Hultsfred hade ännu ett tråkigt bandsläpp i tisdags. Känns verkligen som att de fasar ut metal efter det gyllene året. 2005.

 

Dagen räddades dock rejält av en trevlig och rolig middag på Platå med Anette efter jobbet. Riktigt rolig. Bra mat. Inte som Grill direkt, men ändå. Bra. Verkligen juli-känsla på Linköping den här kvällen. Fint, till och med.




Broarna över Stångån - del 2

"Bridgeman rules the land, of the free!"

image55
image56
image57
image58
image59
image60
image61
image62
image63

Från Tannefors till E4:an. I tur och ordning: Tannefors Slussar, Pumpbron, Drottningbron, Stångebro, Tullbron, Gumpekullabron, Nykvarns Slussar, Kallerstadbron, E4-bro. Jag har några andra idéer om fotoprojekt. Förslag är välkomna. Jag tänker dock inte göra minsta antydan till något med Göta Kanal.



34 timmar i Stockholm

Var på kurs nu måndag tisdag. I Stockholm som rubriken lite lätt avslöjade. Var väl två rätt normala dagar.

Åkte bredvid en folkpartist på vägen upp; Bengt Olsson. Ledamot i kommunstyrelsen här i Linköping. Han somnade till och snarkade. Jäkla gubbe till att störa min Dan Brown-läsning. Själva kursen är inte mycket att säga om. Intressant, bra lärare, trevliga kurskamrater från Stockholm. Ja, det sammanfattar väl det mesta.

Åt middag på Grill igår med David. Årets dyraste och godaste. Coolt med grillningen av det hela lammet. Metal. Riktigt trött när jag kom tillbaka till hotellet (Sergel Plaza), så jag la mig vid nio. Inte så metal. Middagen idag intogs på... glömt namnet. Det låg nära Centralstation iallafall. Åt med Jensa och utbytte diverse papper. Hemvägen spenderades bredvid en argsint Swebus-höjdare vid namn Henrik.

Tror att mitt halsont från förra veckan nu börjar slå ut i feber och skit. Får se imorgon. Känner inte för att bli sjuk nu direkt.



Schwarzwaldtårtefest

Vi samlades sex stycken här hos mig för att avsluta helgen på ett mycket trevligt sätt; genom att äta schwarzwaldtårta. Hade två tårtor så det var ingen som blev utan. Jäklar vad gott det är! Nedan är en bild på uppläggningen. Skyddet är inte borttaget än. Ville inte exponera tårtorna för onödigt mycket ljus innan de skulle ätas. Typ.

image54

Som sagt, en trevlig avslutning på helgen. Som annars var helt ok. Helgen alltså. Trodde att bror ringde vid två inatt från sin Ålandskryssning, men det var tydligen så att han skickat sms och frågat om jag skulle ringa upp honom. Så jag gjorde det. Jaja, tidpunkten var rätt iallafall. Jag är fasen inte så smart på natten alla gånger.

Nu är det verkligen dags för att sova. Åker till Stockholm imorgon bitti. Kurs.



Broarna över Stångån - del 1

Dedicated to Bridgeman...

image46
image47
image48
image50
image51
image52
image53

I tur och ordning: Järnvägsbro vid Landeryds Golfbana, träbro några hundra meter från den första, Hjulsbro, Hackefors sluss, träbron vid Hackefors, Råberga Bro och slutligen Braskens Bro. Resten av vägen ut mot Roxen kommer i del 2.



lost in Hjulsbro

Ja, det går tydligen att bli det. Har inte så bra koll på Hjulsbro... Kom precis hem från mitt broprojekt. Tre timmar på cykel. Halvvärt. Resultatet kommer snart här.



vad blev det av den här dagen?

Blev inget med pappersrensandet. Läste lite. Blev hungrig. Då jag förmodligen inte skulle orka laga mat var alternativen pannkaksrester eller gå ut. Blev gå ut. Fick tag i syster & Tobbe. Pizza på Five Tastes. Var väl sådär, måste jag säga. Får försöka komma ihåg att inte välja det stället nästa gång. Köpte Ben & Jerrys på Karamello. Vermonster och Peace of Cake. Den förstnämnda rekommenderas inte. Satte oss i solen utanför Platå.

image43image44

Mera läsning hemma. Somnade till ett tag. Far ringde och övertygade mig om att se Stina! på TV. Min högsta chef var med.

Mycket bra musik nu: Eldkvarn, Sällskapet, Kings of Leon (tack David!), Sofia Karlsson & Manson.

Till sist. Lite feelbad-nyheter. Jävla folk:
www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=641663



Norrköping - fredag/lördag

Före
Rätt bra fredag på jobbet. Hämtade lunch på Hamlet igen. Köttbitar i pasta. Lite blaskigt kanske, men ok. Galna afrikaner med trummor och dans på Stora Torget på hemvägen. La in en bunt med kursmaterial hemma, och började hetsa lite: Tannefors Blommor
   (bortkommen känsla)
   Hem. Systemet
   (tur med kassörskor nu. Inte som den lilla människan, men nästan)
   Hem. Insåg att jag inte skulle hinna äta något. Dusch. Cykel till Resecentrum.

Under
Pendel till Norrköping. Framme sju. Trodde jag hörde afrikanernas trummor igen. Förmodligen inbillning. Gick Drottninggatan uppåt. Norrköping känns större än Linköping på något sätt. Räddade min matbrist med två cheeseburgare på McDonalds. Mycket folk. Hittade rätt till A&K och inflyttningsfesten direkt. 80/20 jurister/vanligt folk. Typ. Riktigt trevligt och god mat (tack!) och en förjäkla fin lägenhet. Juristerna droppade dock av rätt fort. Lite för fort. Efter lång tvekan och mycket Guns N' Roses-lyssnande gjorde vi ett halvhjärtat försök till utgång. Hamnade på Harrys. Har alltid tyckt att Harrys i Linköping haft ett lite sämre rykte än vad de förtjänar. Inte i Norrköping dock.
   (folk var gamla på riktigt)
   Så det blev en kort vistelse. Tillbaka. Bäddsoffa. Sova.
   Av någon anledning jag verkligen inte förstår var knark inblandat i diverse drömmar. Tror jag. Helkonstigt. Min vana trogen vaknade jag alldeles för tidigt efter en kväll med alkohol. Tio i sex. Lyckades med ett antal omsomningar. Blev väckt av ett barn som sprang omkring på våningen ovanför. Tog mig upp vid nio. Sa hejdå. Gav mig ut i ett soligt men jäkligt blåsigt Norrköping. En ensam, tom ölburk rullade över den stora parkeringsplatsen. Såg en fastbunden hund med bandagerat framben. Svängde av från Drottninggatan och tog ett varv nere vid vattnet.
   (hade ändå ingen aning när pendeln gick)
   Fint därnere. Gick förbi några polska arbetare vid husbygge. Halv tio på lördagmorgonen. Fick vänta en halvtimme på pendeln. Köpte en cola.

Efter
Tillbaka i Linköping vid halv elva. Cyklade hem. Kollat Thåström, Eldkvarn, Di Leva & Broder Daniel på YouTube. Sitter nu här i mysbyxor och funderar på vad jag ska göra med den här lördagen. Inga planer eller idéer. Tror jag börjar rensa papper på skrivbordet. Verkar inte som att jag behövs som flytthjälp idag.



off to Norrköping...

image42



torsdag 070419

Lång dag på jobbet. Hämtade lunch från Hamlet. Fläskhare.
   (kunde ingen kommit på ett bättre namn?)
   Men klart värt 45kr.
   Trög eftermiddag. Har jobbat med att hjälpa folk på ett eller annat sätt sen jag var 13, 14 år. Den naturligaste minen jag har är förmodligen ett leende som är tänkt att visa "Hej hej hej, kan jag hjälpa dig med något?". Eller "vad kul att just du har kommit hit". Eller nåt åt det hållet. Ni förstår säkert. Funkar det? Lite störigt
   (eller kul)
   när minen sitter kvar även om jag lämnat jobbet. Hände senast för några dagar sen när jag gick ner i Filbytergallerian för att hämta lunch på Lucullus. Gav leendet åt en random kvinna i 40-årsåldern. Hon ler tillbaka och en halv sekund senare kommer jag på mig själv. Fast det skadar väl inte, antar jag. Le, alltså.

Mötte bror och kusin på hemvägen. De var på väg till Wednesday 13-konsert. Skulle jag följt med? Trort inte. Var alltför seg när jag kom hem. Efter den dagliga genomgången av bloggar
   (bror, syster, Virtanen, Leffler, Plura, Birro, Fantasinyheter)
   drog jag mig ut i kylan ner mot ICA. Kändes tungt på något sätt. Ingen liten människa heller. Bara den arga människan. Två halvt instabila alkon som stoppade upp kön när det visade sig att de inte hade pengar till det de handlat. De lämnade tillbaka hundmaten. Passerade kinesen på tillbakavägen. Kunder inne, faktiskt.

Gjorde pannkakor till middag. Åt stående medan jag gräddade dem.
   (Kan någon komma och rädda mig ur min matmisär?)
   Om man kan bli nostalgisk över något som hände för ett och ett halvt år sen, så blev jag det nästan. Pannkakor var ofta måndagsmiddag då. Nu är det visserligen torsdag idag, men ändå.

Blåser nu. Metal-väder. Skulle ta in ett par jeans från balkongen. Har hängt upp dem i hopp om att solen ska bleka dem ifrån sin tråkighet. Nu var det dock inte alltför mycket sol, och de slog irriterande mot rutan, så jag tänkte släppa in dem i värmen. Vinden hittade tyvärr in i lägenheten och kastade ner min "Alien Quadrilogy"-box och "Sagan om Konungens Återkomst" från sin hylla två meter upp. Blev lite kantstötta. Jäkla vind.



en kompis - del 4

Mördarn found & lost. Han fladdrade till framför skärmen när jag såg på "1900" igår kväll. Sen dess inte ett spår. Hur länge kan fjärilar klara sig inomhus?



ja... onsdag

Tuk tuk på Thai Coconut till lunch. Rätt så ok, men det måste vara det mest överskattade lunchstället för tillfället. Längtade lite till Texas Longhorn medan jag satt där. Ville inte förstöra de andras upprymdhet över ställets förträfflighet dock, så jag sa inget.

 

Till tre-fikat köpte vi Ben & Jerrys på Karamello (Caramel Chew Chew & Peace of Cake för min del idag). Det föll inte riktigt gamlingarna på jobbet i smaken. De klagade på pris och smak (!) och de alltför "moderna" smakerna och började prata nostalgiskt om när glass kostade femtio öre och om en massa gamla glassar som inte finns längre.


Eftermiddagen och kvällen förtjänar inte så många ord. Haft tråkigt mest. Och tvättat, diskat och strukit.

 

/ Andreas (återigen lidandes av träningsvärk)

 



en kompis - del 3

Gick ut till köket för att kolla till Mördarn. Han låg kvar på samma ställe som jag hittade honom på imorse. Sparkade till lite försiktigt för att se om han levde. Det visade sig att det bara var en bit torkat löv som låg där och skräpade. Mördarn är försvunnen!



Den gyllene årgången - del 4 (Star Wars-skådis/vanlig skådis/nobody-upplaga)

Det bara strömmar in av folk födda 1981...





bildkällor: www.spacecast.com, www.popstarsplus.com, www.rit.edu, msnbcmedia4.msn.com


en kompis - del 2

Imorse hade fjärilen, av bror döpt till Mördarn, flyttat ut till köksgolvet. Inte fastbränd i mitt sovrumstak alltså. Vilket jag är tacksam för. Ska ut och se om han är kvar i köket fortfarande.



en tisdag

Vaknade nån gång mitt i natten och undrade vart mitt överkast var. Det var en stor fråga. Då. Jag kom fram till att det ramlat ner under sängen. Eller pressat sig snarare, då springan mellan väggen och sängen är cirka två centimeter bred. Jag nöjde mig dock med den förklaringen och somnade om. När jag vaknade till på riktigt och kom ihåg uppvaknandet insåg jag att överkastet låg lika prydligt ihopvikt på fåtöljen bredvid sängen, där jag lagt det senast. Jäkla nätter.

 

Åt Red Snapper på Olympia på lunchen. Riktigt gott (även om mina lunchkamraters version av det mest såg som en jävligt seg svamp). Coolt namn på en fisk.


Kom hem från jobbet. Tog 45 minuter innan jag övertygade mig själv om det riktiga i att gå och träna. Det var inte direkt som att jag inte hade tid/hade behov/var sjuk/var skadad eller hade någon annan anledning att inte göra det. Så, jag tog mig ned till Nautilus. Kommer nog att ta ett bra jäkla tag innan jag känner mig hemma där. Men men, man måste väl börja nånstans.

 

Tog dagens tur till ICA, och... yes! Den jättelilla människan i kassan! Värt. På hemvägen såg jag ett fyllo som ramlade in på Tannefors Livs. Gick förbi den ensamme kinesen på kinarestaurangen
(han var inte ens där)
Insåg att bäst före-datumet på falukorven jag hade panikköpt när mitt kylskåp såg som värst ut, var i förrgår, så det blev det till middag. Ihop med cous cous och lite lätt avslagen ICA-cola från igår till det. Sådär bra, eller? Tog en halv överdos cashew-nötter efter det.

 

Fick hem det på bilden nedan idag. Sällskapet - Jäkligt bra. Blir mycket tid med den. Eldkvarns Svart Blogg - Bra bra bra. Inte lyssnat på deras Atlantis än. Sofia Karlsson är jag nästan kär i.

 

image37


 


en kompis

Har en kompis i mitt sovrum. En fjäril. Den kom in på nåt sätt igår. Fast jag börjar tröttna på den. Det hade ju varit lite kul om den varit lite färggrann och exotisk, eller åtminstone en citronfjäril. Men den har bara nån sorts halvtransparent gråbrun färg. Rätt ful, måste jag säga. Nu har den suttit på samma ställe i taket i tre timmar. Kan den bli sådär jobbigt fastbränd?

 



varningstecken...

Tror fasen att jag har träningsvärk i armen från frisbeegolfen igår...



Måndag

Rätt händelselös måndag. Spelar roll? Händelselös alltså. Förmodligen inte.

Köpte världens minsta kräft/krabb-sallad till lunch. Borde jag fattat när det bara kostade 33kr. För att inte tala om att jag borde SETT det när jag såg den och tog upp den för att gå mot kassan med den. Men ändå.

Tog igen min svält-lunch genom tacos med bror och diverse Metalocolypse-avsnitt till det. Fast vi nöjde oss med att göra 500g köttfärs. Rätt normalt i jämförelse med våra 800g-monster till tacomiddagar. Apropå det, det borde vara dags för en schwarzwald-fest snart. Någon som är intresserad? Det går i stort sett ut på att äta jäkligt mycket schwarzwaldtårta.

Lyssnat en tio, femton gånger på Mansons kommande singel nu på kvällen. Inspelad från Bandit Radio (nätet nånstans). Har nog bestämt mig för att den är bra. Känns som att de gått långsamt nedåt sen Antichrist Superstar. Fanns några riktigt kassa spår på förra. Så förhoppningsvis ser det bra ut inför skivan.



Spridda söndagshändelser/iakttagelser

Först. Blogg.se verkar funka jättebra. Verkligen. Inte. Var väldigt lätt att sitta och ändra layout utan förhandsgranskning och när endast var tredje 'spara' verkligen innebär att man sparar sina ändringar och inte blir utloggad istället. Bra grejer.

Vaknade halv fyra inatt. Varmt. För varmt. Bestämde mig då för att byta vintertäcket mot sommarmotsvarigheten. Det var det värt.
    Frisbeegolf på Stångebro sen med AC. Kul, även om det inte gick särskilt bra. Cyklade vidare ut till Max och åt där. Säkerligen det matställe jag har flest minnen ifrån. Gymnasiet. Audin.
   Hem. Läste ut Anne Applebaums "Gulag". Andra boken i år. Kollade min bok-logg. Har legat av mig lite. 2002 blev det 17 böcker, 2003 28, 2004 52, 2005 31 och 2006 blev det 23 stycken. Och nu två i år alltså. Satte igång med något lite lättsammare; en Michael Connelly-deckare. Vet nästan med mig att jag kommer att bli besviken. Besviken är kanske fel ord eftersom jag inte har några förväntningar. Det blir lätt så när man (jag) läst James Ellroys grejer. Det mesta bleknar i jämförelse då. Återkommer kanske till det.
   Fick ett infall om att spela squash. Ringde bror. Det hela utvecklade sig till ytterligare ett glassinköp på Karamello. Dagens smaker: Peace of Cake & Caramel Chew Chew. Gott som fasen.
   Sen datorn. Testade att ändra lite design-grejer på bloggen. Gick sådär.

Fasen vad lättpåverkad jag är. Läste Andres Lokkos fredagskrönika på svd.se, där han skrev nån rad om en samlingsskiva med engelsk 70-talspubrock. Vad gör jag då? Jo, går in på cdon och beställer den direkt. Utan att veta varken en enda låt eller band. Värt? Slängde med Sällskapet, 2xEldkvarn, Sofia Karlsson och en skabbig doublepack med The Commitments & The Last Waltz. Nu vill jag bara ha mina posters också.

Har precis sett ungefär två timmar ungefär av 1900. Ett jäkla projekt att ta sig igenom. Men nu har jag kommit en bit på vägen iallafall.



Konsertminne #3

Nine Inch Nails. Hultsfred 2005. Det regnade.


Den här kommer jag faktiskt ihåg. Ofattbart bra konsert. Regn har aldrig passat bättre. Höjdpunkter var Hurt och don't you-partiet i Starfuckers Inc när Trent & bandet stannar upp och ler och lyssnar på publiken. Finner inte ord för hur detkändes att stå där. Det enda som nästan, nästan kommer i närheten av att höra introt till Welcome to the Jungle och ana Axl i mörkret...





Lördag lunch/eftermiddag/kväll

Vid elvatiden tog jag mig ner till stan med bror. Hann med en del.

Som alla borde veta så finns Ben & Jerrys glass numera på Karamello. Ge Bosses vad han tål! Bror testade Berry Berry. Jeflar vad god den var! Glass har inte samma innebörd för mig längre. Typ. Gå dit och ät iallafall!

Vi hann med att se diverse folk, bland annat en perfekt svensk upplaga av Joe Dirt. Skönt med någon som kan vara så världsfrånvänd i frisyr, kläder, hållning och i största allmänhet. Tog en runda i Trädgårdsföreningen. Konstaterade att om man skulle borra efter vatten där skulle man hitta alkohol istället för vatten. Kanske inte, men det har fasen druckits en del där... Sen var det lucia-lajv på scenen. Såg sådär vettigt ut. Bara.

Innan hockeyn var det picknick med bror, syster och diverse kompisar till henne. Mitt ätande inskränkte sig till tre öl. Var trevligt. Hockeyns började riktigt, riktigt bra, och det var en jäkla stämning. Sen såg ni väl resten själva. Inte kul nånstans. Om de ändå kunde förlorat finalen på bortaplan.

Tog en tröstkebab på Kebabbaren därefter. Och fick ytterligare tröst när en gul Lamborghini Murcielago körde förbi oss på Storgatan. Och på Hamngatan.



Konsertminne #2

Hultsfreds 25-årsjubileumskonsert 2005. De hade samlat ihop ett allstar-band som körde diverse låtar. Mest minnesvärt var hur bortkommen José Gonzales såg ut på en stor scen, framförandes Bronski Beats 80-talsklassiker "Smalltown Boy", Freddie Wadlings "No Fun", och framförallt Moneybrothers version av "Ace of Spades". Hur coolt som helst.

image32



Feint!

Igår kom det återbetalningspapper från CSN. 4.000kr. Härligt. Får kanske vänta med TV/stereo/soffa/göra om hall/göra om kök mm. Inte för att 4.000 hade räckt särskilt långt till de grejerna, men ändå.

Tröstar mig med en bild från min och brors kladdkakefest under matchen i torsdags...

image31

Igår var det bio; "300". Jäkla bra film!

Det första jag gjorde när jag vaknade idag var att sätta mig vid datorn och fixa i ordning en spellista i Winamp. Värt? Åt sen en halvkul frukost och började med Correns lördagskryss. Borde gå över till Financial Times igen. Får se när prenumerationen går ut. Hahaha, nu ringde precis en seg göteborgare och skulle pracka på mig en förlängning av min prenumeration. Han lät kul, men det var inte tillräckligt.




Linköping #3

Känner mig riktigt lokalpatriotisk nu, så vi kör Linköpingsbild #3. Denna är tagen från min balkong den 14:e september 2005.

image30

Nu ska bara LHC knäcka Modo helt på lördag. Har biljetter (tack Macke!) och jag klarar inte att det hela tar slut på hemmaplan.



Fasen

Ska hetslyssna på Winnerbäck hela helgen. Tror jag.



skit också

Sitter här och är riktigt arg nu. Eller arg med mina mått iallafall. Fucka-modo. Turvinst för dem. De var ju utspelade hela matchen.

Jag och bror såg matchen hos mig. Och åt kladdkaka. Hade tagit kort på hela festen, som jag planerade att lägga upp här för att uttrycka min glädje över LHCs vinst. Och så blir det så här. Fan.



Skendräktig

Skendräktig måste vara ett av de roligaste orden. Iallafall i veckans Berglin på SVD:

www.svd.se/statiskt/serier/?serie=berglin



Resten av påsken

Om nu någon lyckades missa att jag var på final #3 igår har jag två bilder här nedan för att ytterligare styrka min närvaro. Rätt kul med våra platser. Tror aldrig att jag fått så många sms på så kort tid förut.



Jäkligt skönt att de vann! Upplevelsen pajades dock lite av att vi hade en uppsättning retards bakom oss. Poängen med att vara supperter är att vara komplett icke-objektiv och vara blind för misstag från LHCs sida. Hur kul är det att sitta och gnälla och klaga i två och en halv timme? Jaja, vi tog igen det lite genom att räcka fingret åt en tioårig kille som stod och viftade med en Modo-halsduk mot bilkön vi satt i på väg därifrån.

Det bar ut till Skeda Udde för mat och film. Casino Royale för andra gången.

Måndagen har spenderats i Skeda Udde och i Mantorp. Såg filmen Beerfest. Inte riktigt samma klass som Casino Royale. Småseg dag. Behöver lite frisk luft. Men det är ju kallt ute.



Jäklar

Jag är i stort sett helt kär i låten "Blackout" från Muse-skivan jag skrev om nedan.



Den gyllene årgången (tennisupplaga)

81:or är bra på tennis. Punkt. Och snygga. En del iallafall.






Okej. Andreas Vinciguerra är väl definitivt inte snygg. Men ändå. Tennisspelande 81:a.

Bildkällor: www.roger-federer.org, www.mediatrainer.tv, hem.passagen.se/mungemange/, imstars.aufeminin.com, www.sverigestennismuseum.com




Påskaftonskväll & påskdag

Minifesten igår var mini. Två till fyra personer ungefär. Men trevligt. Känns som att jag var rätt rörig när jag pratade. Har nog en viss förmåga till det. Spillde rödvin på min favoritskjorta. Skabbigt.

Påskdagen har jag än så länge mest tillbringat här vid datorn. Beställt lite affischer och grejer. Kan ju vara dags att ta tag i det här med att ha nånting på väggarna. Queen, Bruce Willis, Blondie, Aliens & Milla J i Femte Elementet kommer snart att pryda en vägg nära mig. Eller flera förmodligen. Läste lite ur hårdrockskapitlet i Strages "Fans". Bra bok.

Åt precis upp det sista av maten från igår. Blev den verkligen så god? Såg nog bättre ut än den smakade. Skulle köpt mer godis så att jag haft något att tugga på idag. Har mest blivit vatten nu.

Om några timmar är det dags för final #3 i hockeyn. Därefter Spoona. Är trött. Spelar Muse "Absolution". Skadat bra.



Konsertminne #1 - eller brist på sådant

Den här konserten var jag på. Den här konserten kommer jag knappt ihåg att jag var på. Den här konserten lär ha varit så jäkla bra...

image22

Purified in Blood. Norska scientologveganer. Hultsfred 2006.



Påskafton

Påskafton och inte ett enda ägg än. Kör nog det på Påskdagen och Annandag Påsk.

Har inte blivit mycket gjort annars. Bra film igår kväll; Thank You For Smoking. Städat idag. Och gjort bra mat! Fajitaskyckling och ris.

Ska fixa lite till nu. Mini-påskfest ikväll.



Den gyllene årgången - del 2 (svensk upplaga)

Efter de fem internationella höjdarna som porträtterades i den första delen av min genomgång av den gyllene årgången följer här några svenska 81:or... Titta och njut:







bildkällor: www.skb.se, www.hovberg.se, gblx.cache.el-mundo.net, eur.news1.yimg.com, spinn.svt.se/



skärtorsdagskväll & långfredag

Skärtorsdagskvällen spenderades först hos bror. Drack ur några av ölen från mitt kylskåp. Mest bestående den korta förfesten (eller vad det kan tänkas kallas) är att jag ska kolla upp Parkway Drive. Lät bra. Runt åttatiden begav vi oss av mot Konsert & Kongress för Evergrey-konsert. Jerry den store stod och tog emot och rev biljetter. Linköpingsbandet MarysCreek höll på när vi kom in. Rätt sega, måste jag säga.

Evergrey var helt ok. Segt ibland där också dock. Ett par riktigt bra låtar. Från början gick jag mest dit för att stödja Jerrys hårdrocksprojekt, eller vad man ska kalla det, men på det hela var det en riktigt värd torsdagskväll.

Vaknade vid tiotiden idag. Hunnit med att se en film (som jag dessutom fick lägga in själv på Filmtipset, se en dokumentär om en kille med en jobbig hudsjukdom samt suttit med bokföring. Lite frustrerande var det idag. Verkar få ihop det nu dock.

Nu blir det mat och diverse plockande innan match #2 i hockeyn sätter igång. Cluuuuuuben!!



Jag är en gammelcitronfjäril!!




speaking of dålig matmänniska


image13

Där har ni mitt kylskåp för tillfället. Inte så jäkla kul direkt. Fast i lådan nere i högra hörnet så ligger det faktiskt två gula lökar och ett halvt salladshuvud. Ska ta mig ner till ICA och fixa till det direkt.

Ikväll blir det Evergrey på Konsert & Kongress. Känner nästan mer för att vila bort min träningsvärk. Men va fasen, lite metal får man väl offra sig för. Även om kylskåpet är jefligt metal.



onsdag

image12

Jag med min tröja. Äntligen! Min svit av förlustslutspelsmatcher bröts! Skulle ha fått min biljett till söndagens match beslagtagen om LHC förlorat idag. Såg matchen på plats på första parkett. Jefligt nära var det.

Onsdagen började med att jag blev stoppad och fotograferad på vägen till jobbet. Syster. Dagen var annars mest fylld av träningsvärk. Har ont överallt, tror jag. Vaderna klarade sig, men i övrigt är det inte bra. Hade problem att gå normalt. Kommer förmodligen sitta i tills påsken är över. Jag är en dålig träningsmänniska.

Klarade inte att hålla mig borta från pyttipannan igår. Dessutom köpte jag lunch på Burger King idag. Middagen bestod av en korv och popcorn i Cloetta Center. Jag är en dålig matmänniska.



Bergdalsgatan

197744-15

Utsikt från Bergdalsgatan mot centrala Linköping. Taget 060326.



squash & tisdag

Hmm, det gick ju bra. Nästan. 3x3-0 i set. Var väl ingen höjdarinsats kanske. Alls. Dessutom fick jag träningsvärk redan efter några timmar. Är det normalt? Ett dygn kan man väl få vänta iallafall?

Lunch på Texas Longhorn. Jäkla gott.

Kallt igen. Fast solen lyser rätt hetsigt på mig just nu.

Ambitioner inför kvällen:
* köra undan lite bokföring
* styra upp korplaget
* inte göra pyttipanna till middag

Det sista kan bli svårt att hålla... Jag har en viss förmåga att göra mycket pyttipanna om jag köper hem det. Men det är inte så kul med det i längden.



gick sådär

Med ambitionen att göra vettiga saker. Slog lite planlöst i hallen på en boll med mitt squashrack. Gör min stora comeback imorgon bitti. Svarade på ett mail. La tid på att leta bilder till inlägget under. Såg klart Chinatown. Stabil femma. Se den. Studio Virtanen. Bra grejer. Eldkvarn. Nya singeln. Fasen bra.

Ska lägga den till min kommande beställning på cdon. Har Sällskapets skiva där också. Thåströms nya. Eller hans nya bands nya. Något annat jag borde ta med? Nån film får det bli. Inga böcker. Läsandet går trögt. Anne Applebaums Gulag sen i december nångång nu. Får ta tag i mig själv när det gäller det. Köpte ju ett antal på bokrean. Har fortfarande inte läst ut allt jag köpte på bokrean 2005. Bra?

Squash imorgon, ja. Ska bli typ kul att känna min icke-kondition.

Thåströms "Mannen Som Blev En Gris" på nu. Borde nog sova.



Den gyllene årgången

Förmodligen mitt favoritförfestsamtalsämne... Jag kanske börjar bli tjatig när det gäller det här? Hursomhelst, 1981. Behövs egentligen inga ord. Titta bara på bilderna härunder...



Ja. Jag kan hålla på länge med det här. Fortsättning följer...

Bildkällor (vänster till höger):
www.smh.com.au, www.beautyriot.com, eur.i1.yimg.com, www.smh.com.au, www.telegraph.co.uk



trött söndag/normal måndag

Började se Chinatown. Jäkligt bra. Men mina fem timmars sömn gjorde sig påminda. Klarade bara att se en timme. Den kommer nog segla in på en femma ikväll. Tveksamt om jag orkar med hockey.

Jobb idag. Rätt normal dag. Tror jag.

Fick hem cykeln idag. Bra gjort av mig att inte vänta tre veckor med det. Fick visserligen skjuts dit. Men ändå. Ska sätta igång och göra lite vettiga saker nu.

Sju sorters apa!



Cult of Luna - Dim


From the skyline dark clouds move in.

They shroud me with her cold cover.

Eyes like daggers puncture the skin.

Isolated in a room with no others.

Where do I turn when all hope is lost?

Where do I find forgiveness?

My search for salvation has begun.

To find a place where our hearts beat as one.



speaking of Råberga

Utsikt från kullen ovanför Saab-fältet. Unknown Linköpingsguldkorn #1.

image4



hemvägen igår

Mötte en tjej vid Stångebro (bron alltså) på hemvägen igår. Runt tre. Mötte kanske är att ta i. Hon ranglade runt rätt bra. Ville låna mobil. Inget svar. Ledde henne hem till Råberga. Lät halvt stabil. Hon alltså. Stabil kanske man inte kan kalla mig då heller. Men men. Helgens goda gärning.



bloggar

Värda att följa...

1.
Virtanen - vettig kille från Motala

2. Gobo - Metal. For Fish. Eller från fiskdisken.

3. Leffler - LKPG Metal

4. Fantasinyheter - Roligast

5. Marcus Birro - vettig kille från Göteborg. Nu i NKPG

6. Plura - vettig kille från NKPG

7. Listan - Halvvettiga killar nånstans ifrån Östergötland.

8. Gycklargruppen - konstett



söndag

Ska jag ta tag i det här på riktigt nu? Kanske. Börjar med det här iallafall.

Söndag. Seg efter gårdagen. Halvvanligt nu. Söndag så alltså.

[läsbar text?]

Pizzan på Alanya inte bra idag. Skinkan bränd. Eller nåt annat icke-bra. God var den inte iallafall. Vore kul med en vettigare söndag nån söndag.

En film och två South Park-avsnitt än så länge idag. Blir nog minst en film till. Chinatown kanske. Känner för Leaving Las Vegas annars. Fast den finns inte här nu. Crap.

Trött.