Del 4 - Said, hello, where are you from?

Nytt folk gör entré...

image498

Del 4 - Said, hello, where are you from?
(25 augusti - 27 oktober)

Folket på kräftskivan var det ja... Det är inte varje dag man hamnar bredvid någon som förstår, och vill diskutera, storheten i "Batman Begins" och "Aliens"... Nu hände det hursomhelst, och det var Lisa som var den här personen i mitt fall. Det blev början på en ny vänskap som innebar mycket film och musik, och en hel del trevliga kvällar under hösten. Lite underligt att det skulle ta drygt 26 år att hitta någon som lika outtröttligt kunde prata om sitt musik- och filmintresse. Eller kanske inte underligt alls. Hursomhelst, tack för hösten!

Lisa var även en del av the terrible 4, en gruppering som till en början var en sorts hyllning till den kärlekslöshet som nämndes i sommaravsnittet, men sedan utvecklades till att bli ett hjälpmedel att ta sig ur singellivet. Ett helt dysfunktionellt hjälpmedel visserligen, men ändå. Det inleddes med en bror som hellre ville sitta hemma och dricka öl framför datorn än fika på Steve's, och ett par som försvann på bio. Vi fyra som blev över bildade the terrible 4 den sjätte september, och träffades sen ett antal torsdagar. Vanligen med fika på Steve's, följt av Platens.

Även om vi i gruppen fokuserade på bitterhet, kan jag inte säga att jag ser tillbaka på perioden med särskilt mycket bitterhet. Åtminstone jag hade jäkligt kul. Det var verkligen synd att inte fler i Linköping upptäckte torsdagskvällarna på Platens.

image499
the terrible 4

Just Platens var något the terrible 4 var intimt sammankopplat med. Blev en del besök där i september och oktober; under åtta veckor var jag där nio gånger. Snittade alltså mer än ett besök per vecka. Oftast roliga besök. Hade två stycken fester här. En för att välkomna Absinthen (kompis från ekonomprogrammet...) tillbaka till Sverige, och en bara för att. Trevliga var de båda två. Och båda resulterade i Platensbesök.

image500
En av festerna hos mig

En av de absolut roligaste händelserna var att jag fick recensentjobbet på Corren. Kunde knappast ha önskat mig en bättre sidosyssla; kombinera musik och skrivande. Kalven rules. Var riktigt skumt att se sin text i den tidning som legat på frukostbordet varenda dag de senaste 26 åren. Men hur kul som helst.

På TV gick "Upp till kamp", som är bland det bästa jag sett på TV. Riktigt jäkla bra serie. Såg en del filmer; "Bourne Ultimatum" var förmodligen den bästa. Kul med en serie där uppföljarna blir bättre och bättre. Inledde även det mer strukturerade filmtittandet med filmkvällar. "The Fountain" och "Leaving Las Vegas" stod på programmet på den första kvällen, som inföll fyra dagar innan perioden var slut.

Hände en hel del musikmässigt sett. Marilyn Manson släppte ny skiva (visserligen tidigare under året, men jag köpte den inte förrän nu), vilket färgade spellistorna kraftigt under september. Babyshambles kom också med sin nya, och jag spelade. Blev en del konserter också; Mustasch på Platens var rejält svettigt, och rejält bra. Mest spelade låtar var:

- Abalone Dots - Long Lonely Road
- Flogging Moly - Laura
- Deadlock - Code of Honor
- Marilyn Manson - They Said That Hell's Not Hot
- Fläskkvartetten [feat. Theodor Jensen] - Whores and Slaves
- Fläskkvartetten [feat. Thåström] - T.K.K.
- Monster Magnet - Little Bag of Gloom
- Mark Lanegan - Out of Nowhere
- April March - Chick Habit
- David Bowie & Maynard James Keenan - Bring Me the Disco King
- Dräp en hund - God Damned Destroyed
- Mudvayne - World So Cold
- Avatar - As It Is
- Serj Tankian - Honking Antelope

Den första av två resor till Norrköping under den här perioden innebar kick off med jobbet. Jäkligt trevligt på Villa Fridhem. Fick återse Motala-folket, och hade allmänt kul. Började dag två med att simma. Lite konstigt var det allt.

Idrott. Nej. Inte mycket. Ett träningspass på Nautilus och en FCZ-match på Folkungavallen. Sen blev det en premiär också. För rally utan att se en meter specialsträcka. Men mycket bra musik och trevligt sällskap gjorde det till en kul upplevelse det också.

Norrköpingsresa nummer två innebar periodens andra Mustasch-konsert. Lisa och Lennart stod för sällskapet. Borgen, där konserten hölls, var väldigt långt ifrån Platens. Kändes lite konstigt med välupplysta, och väldigt rena, toaletter och affischer med diverse dansband på väggarna. Jäkligt bra var det i vilket fall.

Anledningen till att den första höstperioden tog slut den 28 oktober har att göra med en annorlunda date. Efter att ha snabbspolats tillbaka två år i tiden på lördagen och söndagen, gick jag på en första-date med lägenhetsvisning på söndagen i veckan efter...



Kommentarer
Postat av: A-L

Trevligt att få vara med på ett litet hörn i din fantastiska årskrönika, Andreas! Kram

2008-01-06 @ 21:35:22
Postat av: angelica

Tycker att era försök till att se bittra ut går lite sisådär på de flesta korten.. :P

Postat av: Snökalven

Meh, vi var bittra på korten. Särskilt det gruppfotot jag tog med!

2008-01-08 @ 18:36:14
URL: http://snoqalf.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback